Τέρμα οι αυπνίες τα βράδια: Η αποτελεσματική στρατιωτική μέθοδος που θα σε κάνει να κοιμηθείς μέσα σε δύο λεπτά

February 6, 2024

Τέρμα οι αυπνίες τα βράδια: Η αποτελεσματική στρατιωτική μέθοδος που θα σε κάνει να κοιμηθείς μέσα σε δύο λεπτά


Διαφ.

Υποφέρετε από αυπνίες; Έχετε βαρεθεί να στριφογυρίζετε στο κρεβάτι και να μετράτε προβατάκια; Μία νέα στρατιωτική μέθοδος ύπνου είναι εδώ που υπόσχεται πως θα σε πάρει ο ύπνος μέσα σε δύο λεπτά αν την δοκιμάσεις.

Ειδικότερα, ο γυμναστής Justin Agustin υποστηρίζει πως αυτή η στρατιωτική μέθοδος έχει ένα εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας ύψους 96%. Καθιστώντας την ως την ιδανική επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται με το ζήτημα του ύπνου.

Ο γυμναστής μοιράζεται στην πλατφόρμα του TikTok αυτή τη μέθοδο. Προειδοποιεί όμως πως για να δει κανείς τα πλήρη οφέλη ίσως χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα δεις διαφορά. Υποστηρίζει πως τα δύο πρώτα βράδια θα παρατηρήσει κανείς μία βελτίωση.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο TikTok:

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

Τι είναι λοιπόν αυτή η στρατιωτική μέθοδος ύπνου; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό, κυρίως για πιλότους μαχητικών αεροσκαφών που απαιτούν βέλτιστα αντανακλαστικά και άτομα σε ενεργό μάχη που πρέπει να αποκοιμηθούν σε θορυβώδες, αγχωτικό περιβάλλον, ίσως ακόμη και στο πεδίο της μάχης για την απαραίτητη επαναφόρτιση.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό μέσω του βιβλίου του 1981 «Relax and Win: Championship Performance» από τον Αμερικανό προπονητή στίβου Lloyd Bud Winter. Αυτή η μέθοδος στοχεύει και στην επιτάχυνση της αποκατάστασης από τραυματισμούς και στην ενίσχυση της συνολικής απόδοσης.

Πως εφαρμόζουμε την τεχνική:

Η εφαρμογή της τεχνικής είναι σχετικά απλή. Ξεκινήστε τοποθετώντας τον εαυτό σας σε άνετη θέση και στη συνέχεια στρέψτε την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Χαλαρώστε σταδιακά ολόκληρο το σώμα σας, ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής σας, κατεβαίνοντας προς το μέτωπό σας και στη συνέχεια απευθυνόμενοι στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης, φανταστείτε μια ζεστή αίσθηση που εξαπλώνεται από το κεφάλι σας μέχρι τις άκρες των δακτύλων σας.

Συνεχίστε τη διαδικασία χαλάρωσης, προχωρώντας προς τα κάτω στο στήθος σας, παίρνοντας βαθιές αναπνοές για να μειώσετε την ένταση. Προχωρήστε μέσα από το στομάχι, τους μηρούς, τα πόδια και τα πέλματα, ενώ παράλληλα οραματίζεστε τη ζεστασιά να κατεβαίνει από την καρδιά σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Αλλά η μέθοδος δεν τελειώνει εκεί. Ταυτόχρονα, καθαρίστε το μυαλό σας από τυχόν στρεσογόνους παράγοντες, φέρνοντας στο μυαλό σας ένα καταπραϋντικό σενάριο. Φανταστείτε τον εαυτό σας ξαπλωμένο σε ένα κανό σε μια γαλήνια λίμνη ή κουκουλωμένο σε μια αιώρα σε ένα ήρεμο, σκοτεινό δωμάτιο.

Συμπερασματικά, αυτή η  τεχνική, που τώρα κερδίζει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζει τη σημασία της χαλάρωσης και της ψυχικής ηρεμίας για την επίτευξη ενός καλού ύπνου. Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους έχουν απαιτητικό πρόγραμμα, δουλειές με υψηλό στρες ή σε όποιον απλώς αναζητά έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να κοιμηθούν όμορφα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: