Πανελλήνιος θρήνος: Νεκρός ο επιχειρηματίας Παντελής Παπαδόπουλος, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας

February 8, 2024
Ο επιχειρηματίας Παντελής Παπαδόπουλος, ιδρυτής της εταιρίας με το ίδιο όνομα, έχει απεβιώσει, προκαλώντας πανελλήνιο πένθος.

Πανελλήνιος θρήνος: Νεκρός ο επιχειρηματίας Παντελής Παπαδόπουλος, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας


Διαφ.

Ο Παντελής Παπαδόπουλος, γνωστός επιχειρηματίας και ιδρυτής της “Παντελής Παπαδόπουλος Α.Ε.Β.Ε”, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 92 ετών.

Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1932 και είχε προσφυγική καταγωγή από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Παντρεύτηκε τη Νίκη-Βιολέτα Νικητάκη και απέκτησαν δυο γιους, τον Παντελή και τον Αλέξανδρο.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά στα τέλη του 1959, στράφηκε στην επιχειρηματικότητα και το 1961 ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση επισκευής μηχανημάτων και γεωργικού εξοπλισμού.

Ο Παντελής Παπαδόπουλος σκόρπισε θλίψη με τον θάνατό του

Το 1962 πέτυχε να γίνει ο πρώτος αντιπρόσωπος μηχανημάτων της εταιρείας Husqvarna εκτός Σουηδίας και από τότε κατάφερε να δημιουργήσει τον κορυφαίο ελληνικό Όμιλο Εταιρειών στον τομέα των μηχανημάτων δασών & κήπων, γεωργίας, παραγωγής ενέργειας, δόμησης & κατασκευών, κ.λπ., αντιπροσωπεύοντας τα πιο γνωστά brand των αντίστοιχων βιομηχανιών παγκοσμίως.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), μέλος του ΔΣ του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου και συμμετείχε σε πλήθος οργανισμών. Το 2023 βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά του στον κλάδο των μηχανημάτων.

Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Κοιμητήριο Παπάγου, το Σάββατο στις 10 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι.

Έκκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, την ενίσχυση του οργανισμού ΕΛΕΠΑΠ (ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ALPHA BANK: 115-002002-018609 / IBAN: GR 27 0140 1150 1150 0200 2018 609).


Πηγή

Διαβάστε επίσης: