Πτήση για Γερμανία με συγκλονιστικό θάνατο 63χρονου – Φώναζαν οι επιβάτες

February 9, 2024
Ένα αεροπλάνο προορισμένο για τη Γερμανία βίωσε ένα τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός 63χρονου επιβάτη. Οι επιβάτες αντέδρασαν με έντονα φωνητικά κλάματα.

Πτήση για Γερμανία με συγκλονιστικό θάνατο 63χρονου – Φώναζαν οι επιβάτες


Διαφ.

Επιβιβάστηκε στην πτήση από Μπανγκόκ προς Μόναχο, όντας εμφανώς άρρωστος, προτού η κατάστασή του επιδεινωθεί ραγδαία.

 

Οι επιβάτες ενός αεροπλάνου άρχισαν χτες (8/2) να ουρλιάζουν όταν ένας Γερμανός άρχισε να βγάζει από μέσα του λίτρα αίματος, μπροστά στη σύζυγό του, προτού καταρρεύσει και πεθάνει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 63χρονος ταξιδιώτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, αναφέρεται ότι επιβιβάστηκε στην πτήση της Lufthansa από Μπανγκόκ προς Μόναχο, όντας εμφανώς άρρωστος, προτού η κατάστασή του επιδεινωθεί ραγδαία.

Ήταν η απόλυτη φρίκη, όλοι ούρλιαζαν, είπε ο συνεπιβάτης τους Μάρτιν Μίσφελντερ, 53 ετών, από τη Ζυρίχη της Ελβετίας, στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο Blick.

Ο άνδρας -που ταξίδευε με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του- είχε κρύους ιδρώτες και ανέπνεε πολύ γρήγορα προτού οι επιβάτες σπεύσουν να τον βοηθήσουν, προσφέροντάς του τσάι και παίρνοντάς του τον σφυγμό του.

Αλλά όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε, η υγεία του επιδεινώθηκε γρήγορα. Λέγεται ότι ο άνδρας αρχικά έφτυσε αίμα μέσα σε μια τσάντα αλλά στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο άρχισαν να εκτοξεύονται τεράστιες ποσότητες αίματος από το στόμα και τη μύτη του, πιτσιλίζοντας το εσωτερικό του αεροσκάφους Airbus A380.

Η σύζυγος του άνδρα είχε αρχικά πει στο πλήρωμα ότι ο σύζυγός της αισθανόταν αδιαθεσία επειδή αναγκάστηκαν να τρέξουν για να προλάβουν το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ.

Μια αεροσυνοδός τότε αντέδρασε και τον ρώτησε αν ήταν καλά, ήταν πολύ ανήσυχη, είπε η 55χρονη Κάριν, σύζυγος του Μάρτιν, η οποία είναι νοσηλεύτρια και η οποία καθόταν μαζί με τον σύζυγό της ακριβώς πίσω από το ζευγάρι.

Αλλά, όταν δόθηκε το πράσινο φως στον Γερμανό να παραμείνει στο αεροπλάνο, η Κάριν παρενέβη και είπε στο πλήρωμα ότι χρειαζόταν επειγόντως γιατρό.

Τότε, ο πιλότος μίλησε από το μεγάφωνο και ρώτησε αν υπάρχει γιατρός στο αεροπλάνο.

Στη συνέχεια έφτασε ένας 30χρονος Πολωνός γιατρός που με τα φτωχά αγγλικά του ρώτησε τον άνδρα πώς αισθανόταν και του πήρε τον σφυγμό του.

Ο Μάρτιν είπε στο Blick: Του έδωσαν μετά λίγο τσάι, αλλά ήδη έφτυνε αίμα σε μια τσάντα που του άνοιξε η σύζυγός του.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί προτού επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση του άνδρα, ο οποίος έφτυνε ολοένα και περισσότερο αίμα στην τσάντα – προτού εμφανιστούν οι τρομακτικοί πίδακες αίματος που σκόρπισαν τον τρόμο.

Ήταν η απόλυτη φρίκη, όλοι ούρλιαζαν, είπε ο Μάρτιν, προσθέτοντας ότι ο άνδρας έχανε λίτρα αίματος, τα οποία κάλυψαν τους τοίχους του αεροπλάνου.

Οι αεροσυνοδοί έσπευσαν να βοηθήσουν μόλις είδαν αυτήν την τραγική εξέλιξη.

Η κυρία Μίσφελντερ είπε ότι το προσωπικό έκανε ερασιτεχνικές προσπάθειες ανάνηψης επί περίπου μισή ώρα, αλλά ήταν σαφές ότι ο άνδρας δεν μπορούσε να σωθεί.

Επικρατούσε ησυχία στο αεροπλάνο, είπε η κυρία Μίσφελντερ, περιγράφοντας τα επακόλουθα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε μακριά από τους υπόλοιπους επιβάτες και πλέον το αεροπλάνο έπρεπε να πετάξει πίσω στην Μπανγκόκ, με τον κυβερνήτη ν’ ανακοινώνει από το μεγάφωνο ότι υπήρχε θάνατος στο αεροπλάνο.

Η κυρία Μίσφελντερ είπε ότι κατηγόρησε τον εαυτό της που δεν έκανε περισσότερα για να αποτρέψει την τραγωδία όταν το αεροπλάνο ήταν ακόμα στο έδαφος.

Το αεροσκάφος έκανε στροφή 180 μοιρών και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, όπου οι επιβάτες παραπονέθηκαν ότι αφέθηκαν να περιμένουν χωρίς καμία οδηγία επί δύο ώρες.

Τα δεδομένα της πτήσης δείχνουν ότι το αεροπλάνο έφυγε από την Μπανγκόκ χτες το βράδυ στις 23:50 και προσγειώθηκε στην Ταϊλάνδη σήμερα το πρωί στις 08:28.

Να της ζητήσουν συγγνώμη

Οι ταξιδιώτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο είπαν ότι η σύζυγος του άνδρα που πέθανε έπρεπε να περάσει μόνη της από το τελωνείο, καθώς είχαν κάνει εκ νέου κράτηση, για άλλη πτήση, μέσω Χονγκ Κονγκ.

Στάθηκε εκεί ολομόναχη και έπρεπε να υπομείνει όλες τις τυπικότητες, είπε ο κ. Μίσφελντερ στο Blick.

Είπε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να περιμένουν χωρίς οδηγίες 30 επιβάτες που βρίσκονταν σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση, και ότι ελπίζει σε μια συγγνώμη από τους αρμόδιους προς τη σύζυγο του νεκρού.

Οι επιβάτες ισχυρίζονται επίσης ότι τους προσφέρθηκε ένα κουπόνι 10 φράγκων (9,06 £). Δεν ήταν σαφές από τις τοπικές αναφορές για ποιο σκοπό προοριζόταν το κουπόνι.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε σήμερα στη MailOnline:

Επιβεβαιώνουμε ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2024 στην πτήση LH773 (Airbus A380) από την Μπανγκόκ προς το Μόναχο υπήρχε μια επείγουσα ιατρική κατάσταση με άτομο που επέβαινε στο αεροσκάφος.

Παρόλο που λήφθηκαν άμεσα μέτρα πρώτων βοηθειών από το πλήρωμα και έναν γιατρό που επέβαινε στο αεροσκάφος, ο επιβάτης πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης

Μετά από 1,5 ώρα πτήσης, το πλήρωμα αποφάσισε να επιστρέψει στην Μπανγκόκ, όπου το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά και με ασφάλεια.

Εκεί, ακολουθήθηκαν οι οδηγίες των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των Αρχών της Ταϊλάνδης. Κατόπιν, οι επιβάτες αυτής της πτήσης έκαναν κράτηση για άλλες πτήσεις, καθώς αυτή ακυρώθηκε.

Η σκέψη μας είναι με στους συγγενείς του αποθανόντος επιβάτη. Λυπούμαστε επίσης για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους επιβάτες αυτής της πτήσης.

Κατανοήστε ότι γενικά δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σε περίπτωση έκτακτων ιατρικών περιστατικών για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: