«Μπόρα ήταν και πέρασε»: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στην Ραφαέλα – Τα μηνύματα των φίλων της που πέταξαν στον ουρανό

February 10, 2024

«Μπόρα ήταν και πέρασε»: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στην Ραφαέλα – Τα μηνύματα των φίλων της που πέταξαν στον ουρανό


Διαφ.

Τα πάντα ήταν ντυμένα στα λευκά σήμερα, στην κηδεία της 21χρονης μαχήτριας Ραφαέλας Πιτσικάλη, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ντυμένοι στα λευκά κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα φίλοι, συγγενείς και δεκάδες Χανιώτες είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο αντίο στην 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, τη νεαρή Χανιώτισσα που έφυγε από τη ζωή μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο ιερός ναός Αγίου Πέτρου και Παύλου λίγο μετά τις 11 το πρωί γέμισε από κόσμο, οι οποίοι σεβόμενoι την επιθυμία της ίδιας της Ραφαέλας ντύθηκαν στα λευκά και είπαν το στερνό αντίο στη νεαρή κοπέλα.

Τα μηνύματα που έστειλαν στη Ραφαέλα Πιτσικάλη οι συγγενείς και οι φίλοι της

Η οικογένεια της, φίλοι της αλλά και άτομα όλων των ηλικιών που είχαν αγκαλιάσει τον αγώνα της και την είχαν στηρίξαν και ας μην την γνώριζαν είπαν το τελευταίο αντίο σε μια τελετή που μνημόνευε όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα, το ουράνιο τόξο μετά την μπόρα.

Μπαλόνια με μηνύματα για την Ραφαέλα και ένα μεγάλο ουράνιο τόξο στόλιζαν το ναό. Φίλοι της συγκινημένοι τόνισαν ότι «μπόρα ήταν και πέρασε».

Στο τέλος της τελετής δεκάδες μπαλόνια αφέθηκαν στον Χανιώτικο ουρανό με μηνύματα που συνόδευσαν την Ραφαέλα στο τελευταίο της ταξίδι. Η οικογένεια και οι φίλοι της την στιγμή του αποχαιρετισμού τραγούδησαν μαζί με τον καλλιτέχνη Στέλιο Βαμβακά το τραγούδι που αφιέρωσε σε εκείνη «Χρώματα Ελπίδας»

Η Ραφαέλα μέσα από την σκληρή μάχη που έδινε με μεγαλείο ψυχής είχε καταφέρει να γίνει σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας. Τα Χανιά μετά την είδηση της απώλειας της 21χρονης βυθίστηκαν στο πένθος καθώς η κοπέλα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Επιθυμία της οικογένειας αλλά και της ίδιας της Ραφαέλας ήταν αντί στεφάνων όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στον σύλλογο Make A Wish με σκοπό την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Στο προαύλιο χώρο του ιερού ναού βρίσκονταν εθελοντές του Make a wish οι οποίοι συγκέντρωναν τις δωρεές του κόσμου ενώ παράλληλα τους ενημέρωναν για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός.

Πιτσικάλη Πιτσικάλη Πιτσικάλη Πιτσικάλη Πιτσικάλη Πιτσικάλη


Πηγή

Διαβάστε επίσης: