Όλη η τύχη πάνω τους με τον «Ξύλινο Δράκο»: Ανατροπή με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο – Πώς επηρεάζονται τα 12 ζώδια

February 11, 2024

Όλη η τύχη πάνω τους με τον «Ξύλινο Δράκο»: Ανατροπή με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο – Πώς επηρεάζονται τα 12 ζώδια


Διαφ.

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, χθες, Σάββατο, αλλάζει τις ισορροπίες και τα δεδομένα και επηρεάζει και τα 12 ζώδια.

Είναι η Νέα Σελήνη που αντιπροσωπεύει την έναρξη του Κινέζικου Σεληνιακού Έτους και συγκεκριμένα την έναρξη του έτους του Ξύλινου Δράκου. Μάλιστα πολλοί πριν ξεκινήσει το νέο Σεληνιακό Έτος αφιερώνουν χρόνο για να καθαρίσουν το σπίτι τους, να μειώσουν την ακαταστασία, να πετάξουν ό,τι είναι περιττό και να φέρουν φρέσκια και ανανεωμένη ενέργεια στον χώρο τους.

Είναι λοιπόν η ιδανική ευκαιρία για να δώσετε μια καινούρια πνοή στη ζωή σας και να ελευθερωθείτε απ’ ό,τι δεν σας προάγει. Το παρελθόν μένει πίσω λοιπόν και ευνοούνται οι νέες νοοτροπίες, οι εμπνευσμένες ιδέες και οι καινοτόμοι τρόποι σκέψης.

Ο Υδροχόος εξάλλου είναι το ζώδιο του μέλλοντος και της αλλαγής, οπότε μπορούμε να βάλουμε νέους στόχους και αν υπάρχουν τομείς στη ζωή μας που δεν μας εξελίσσουν, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο θα μας ταρακουνήσει για να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει.

Ο συμβολισμός της Νέας Σελήνης

Η Νέα Σελήνη συμβολίζει πάντα την αρχή ενός κύκλου, τα νέα ξεκινήματα και τις προοδευτικές αλλαγές και η συγκεκριμένη που σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, τον πλανήτη του σοκ, των εκπλήξεων και της επανάστασης, θα μας πιέσει να βάλουμε σε εφαρμογή τους νέους στόχους μας, να τους κυνηγήσουμε με θέρμη, αλλά και να τους προσεγγίσουμε με διαφορετική ματιά.

Ο Υδροχόος συμβολίζει το επαναστατικό, το μοναδικό, το διαφορετικό και είναι πρωτοπόρος, εφευρετικός και αντισυμβατικός, επομένως μπορεί να βρούμε ολοκαίνουριους τρόπους για να πετύχουμε κάτι που θέλουμε και επιθυμούμε σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί να είμαστε πιο πρόθυμοι να ρισκάρουμε και να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας και να αγκαλιάσουμε την ατομικότητά μας αλλά και τη διαφορετικότητα. Και επειδή ο Υδροχόος αγαπά την ανεξαρτησία, δεν χρειάζεται να περιμένουμε από τους άλλους να μας δώσουν την έγκριση και τη βοήθεια τους, αλλά να το προσπαθήσουμε μόνοι μας ή με τον δικό μας τρόπο.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τη Νέα Σελήνη για να κάνετε μια νέα αρχή στη ζωή σας, στο σπίτι σας, στην καριέρα σας, στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα, με σύμμαχό σας τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου, δηλαδή με εξυπνάδα, αντικειμενικότητα, πρωτοτυπία, ψυχραιμία, χωρίς συναισθηματικές κορώνες και βέβαια με αντισυμβατικό τρόπο.

Και αν σκεφτόσασταν πολύ καιρό ότι κάτι θέλετε να αλλάξετε, αλλά φοβόσασταν τη γνώμη και την κριτική των άλλων, αυτή η Νέα Σελήνη θα σας δώσει τη δύναμη να ακούσετε μόνο τη δική σας φωνή και να ικανοποιήσετε τις δικές σας ανάγκες χωρίς φόβο, αλλά με πολλή τόλμη. Επίσης η ενέργεια του Υδροχόου μας επιτρέπει να εξαλείψουμε τους περιορισμούς που οι ίδιοι έχουμε επιβάλλει στον εαυτό μας, να μη γινόμαστε έρμαια των παθών μας και να επαναστατούμε ενάντια στις παραδοσιακές προσεγγίσεις που μπορεί να είναι ξεπερασμένες και μας κρατούν πίσω.

Ακόμη, είναι ένα ζώδιο που αγαπά την ομαδική εργασία, τη συναδελφικότητα, τη συλλογικότητα, τον ανθρωπισμό και τη φιλία, οπότε μπορείτε να εμπλακείτε σε ομάδες που έχετε τους ίδιους στόχους και να κινηθείτε με βάση το κοινό καλό. Αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να λύσουμε προβλήματα με καινοτόμους τρόπους και βασιζόμενοι στη σκληρή λογική και όχι σε συναισθηματισμούς και ηθικά διλήμματα που έχουν τις ρίζες τους σε απαρχαιωμένες απόψεις.

Εν κατακλείδι, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο αποτελεί την τέλεια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη τις πιο αντισυμβατικές ιδέες μας, εφαρμόζοντας πρακτικά βήματα για την επίτευξή τους. Μπορούμε λοιπόν να πάρουμε ένα μικρό ρίσκο, να πειραματιστούμε και να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας, τον κοινωνικό μας κύκλο, να αναζωογονηθούμε μέσα από διαφορετικές εμπειρίες και να ξεχωρίσουμε. Βέβαια, μπορεί να φέρει κι έντονη επαναστατικότητα και κοινωνικές αντιδράσεις, έτσι μπορεί να δούμε στη επικαιρότητα ειδήσεις που έχουν κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με διεκδικήσεις της μάζας, οι οποίες να συνοδεύονται και από επεισόδια, οργή και αντίδραση. Εξάλλου η παρουσία του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου σηματοδοτεί την έναρξη μίας εντελώς νέας εποχής που θα μας φέρει πιο κοντά σε αλλαγές που κατά το παρελθόν δεν μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε. Τα δεδομένα αλλάζουν και όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει θα μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, τον πλανήτη που κυβερνά τον Υδροχόο και τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται σε αυτό το ζώδιο. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της αλλαγής, του σοκ και των ξαφνικών εξελίξεων και μας ωθεί να ζήσουμε πιο ελεύθερα και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα. Όμως μπορεί να φέρει και απρόοπτες αλλαγές στα σχέδια μας ή και ευκαιρίες από εκεί που δεν το περιμέναμε. Με αυτό το τετράγωνο θα υπάρχει η τάση να μην ανεχόμαστε οποιονδήποτε έλεγχο, να αντιδρούμε, να παλεύουμε ενάντια στους κανόνες και να μην ακούμε κανέναν, κι επειδή μπορεί να γίνουμε παρορμητικοί και επαναστάτες, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε γειωμένοι και να μην παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα μας -είτε είναι θετικά είτε είναι αρνητικά- για να μην μετανιώσουμε για τις αποφάσεις μας.

Αυτή η όψη μπορεί να φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή απροσδόκητες καταστάσεις που να μας οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές και βιαστικές αποφάσεις. Ίσως οι επιλογές μας σοκάρουν τους γύρω μας ή μπορεί να εκδηλώσουμε εκκεντρικές απόψεις και παράξενες συνήθειες. Αυτό το τετράγωνο μπορεί να φέρει ξαφνικούς χωρισμούς και απογοητεύσεις στις σχέσεις, αλλά και την αίσθηση ότι έχουμε αδικηθεί. Θα υπάρχει μεγάλη συναισθηματική ένταση, ανισορροπία, σύγχυση και αβεβαιότητα. Αν αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε σχέσεις και συνεργασίες που μας καταπιέζουν μπορεί να αντιδράσουμε και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις προοπτικές της ζωής μας. Επίσης, μπορεί να κερδίσουμε ή να χάσουμε ξαφνικά χρήματα ή αντικείμενα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμη, μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά άτομα στη ζωή μας και να ταράξουν τη ρουτίνα μας. Γενικώς, θα είμαστε παρορμητικοί, κυκλοθυμικοί, ξεροκέφαλοι, υπερβολικοί, ευερέθιστοι και ιδιότροποι. Ακόμη, μπορεί με αυτή την όψη να συμβούν σοκαριστικά και ξαφνικά ατυχήματα, ασυνήθιστα περιστατικά ή να έχουμε ακραία γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα παγκοσμίως.

Παράλληλα την ημέρα της Νέας Σελήνης επικρατεί και το τετράγωνο Ερμή-Δία που από τη μία μας βοηθάει να είμαστε πιο αισιόδοξοι και θετικοί στη σκέψη μας, αλλά από την άλλη μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές και να νομίζουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε όλα και να υποσχόμαστε πράγματα που τελικά δεν μπορούμε ή δεν προλαβαίνουμε να πραγματοποιήσουμε. Επίσης μπορεί να είμαστε βιαστικοί, πεισματάρηδες, απρόσεκτοι στον λόγο και στις πράξεις μας, να αλλάζουμε συνεχώς γνώμη και άποψη και τελικά να χαρακτηριστούμε αναξιόπιστοι.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 20 μοίρες και 41 λεπτά του Υδροχόου και επηρεάζει περισσότερο τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν τον Ήλιο τους από τη 16η έως την 24η μοίρα, αλλά και όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων.

Σε ποιον τομέα θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια από τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

ΚΡΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο επηρεάζει τον τομέα της κοινωνικής ζωής, της συλλογικής δουλειάς, των ομάδων και των συλλόγων που συμμετέχετε, των στόχων, των φίλων, των συνεργατών και του έρωτα και μπορεί να σας κάνει επαναστάτες και αντικομφορμιστές και να παρουσιάσετε στο περιβάλλον σας ένα πρόσωπο τόσο διαφορετικό που να τρίβουν όλοι τα μάτια τους. Οι αντιδράσεις σας και οι απόψεις σας θα είναι από τη μία ριζοσπαστικές, αλλά και παρορμητικές και μπορεί να δημιουργηθούν κρίσεις από το πουθενά. Με τη Νέα Σελήνη που είναι σε τετράγωνο με τον Ουρανό ίσως προκύψουν και κάποιες ξαφνικές καταστάσεις που θα ανατρέψουν τα σχέδια σας και αυτό θα σας εκνευρίσει πάρα πολύ. Πρέπει όμως να σκέφτεστε δύο και τρεις φορές πριν ξεσπάσετε, καθώς οι ρήξεις θα είναι οριστικές. Μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με συνεργάτες ή φίλους και να μπείτε στη διαδικασία να αμφισβητήσετε κάποια άτομα και τη θέση τους στη ζωή σας ή να θέλετε να αποκοπείτε από διάφορες δραστηριότητες που δεν σας εκφράζουν πια. Μπορεί από την άλλη να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις και να μάθετε ότι κάποιοι κινήθηκαν παρασκηνιακά πίσω από την πλάτη σας και να πληγωθείτε βαθιά. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθούν από το πουθενά προβλήματα με τον ερωτικό σας σύντροφο και να απογοητευθείτε και να πιεστείτε, αφού θα αισθάνεστε ότι αυτή η εξέλιξη σάς εκθέτει και κοινωνικά. Ακόμη, μπορεί να υπάρχουν απρόσμενες εξελίξεις με τα παιδιά σας αν είστε γονείς και να αγχωθείτε. Από την άλλη, η Νέα Σελήνη ζητά να βρείτε νέους ανθρώπους που έχετε κοινά όνειρα και στόχους για να συνεργαστείτε ως ομάδα, προκειμένου να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Όμως, θα πρέπει να κάνετε και σωστή αξιολόγηση και ιεράρχηση στα άτομα που επιλέγετε και όχι να ενθουσιάζεστε με την πρώτη εικόνα. Μην επενδύετε, όσο καλοί και σπουδαίοι και αν σας φαίνονται, διότι ο ενθουσιασμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Επίσης μπορεί να προκύψουν κάποια προβλήματα σε οικονομικά θέματα, γι’ αυτό αποφύγετε να δανείσετε ή να δανειστείτε.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό που φιλοξενείτε στο ζώδιο σας και μπορεί να φέρει ανατροπές και απρόσμενες εξελίξεις στον τομέα που επηρεάζει, δηλαδή στην καριέρα, τους στόχους, τη φήμη, αλλά και στο σπίτι και στην οικογένεια. Και επειδή είναι γνωστό το πόσο απεχθάνεστε οτιδήποτε σας χαλάει τη ρουτίνα και τη σταθερότητα σας, μπορεί αυτές οι αλλαγές να σας κλονίσουν, να σας πιέσουν ψυχολογικά και να προβληματιστείτε έντονα. Όμως θα πρέπει να θυμάστε ό,τι οι αλλαγές είναι αυτές που μας εξελίσσουν και θα πρέπει να προσπαθούμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας όταν συμβαίνουν και να τις αξιολογούμε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Ίσως λοιπόν προκύψουν κάποιες ξαφνικές καταστάσεις οι οποίες θα σας ξεβολέψουν και θα σας βάλουν στη διαδικασία να επανεκτιμήσετε τους στόχους σας και τις σχέσεις σας και θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολλά διλήμματα. Πριν όμως αφήσετε την ανασφάλεια να σας κυριεύσει, προσπαθήστε να ακούσετε το ένστικτο σας και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Παράλληλα, με τη Νέα Σελήνη θα έχετε έντονη την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, προσωπικά και επαγγελματικά και ίσως κάνετε τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια ή μπορεί να πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε ή να αλλάξετε χώρο εργασίας. Επίσης, μπορεί να υπάρξουν δονήσεις στην οικογένεια, τον γάμο ή να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα που στο παρελθόν τα κρύβατε κάτω από χαλάκι. Αυτό το φεγγάρι θα σας φέρει προβλήματα, αλλά και λύσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να έρθει το τέλος μιας συνεργασίας και να τα βάψετε μαύρα, αλλά ξαφνικά να βρείτε τη δουλειά που πάντα ονειρευόσασταν. Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσέξετε είναι ο τρόπος που εκφράζεστε τόσο στη δουλειά (σε ανωτέρους και προϊσταμένους) όσο και στο σπίτι και στους δικούς σας ανθρώπους. Μην αντιδράτε με αγένεια, διότι θα έχετε σφοδρές αντιδράσεις που ίσως οδηγήσουν σε καβγάδες και ρήξεις. Η Νέα Σελήνη πάντως θα φέρει και ευκαιρίες να αυξήσετε τη φήμη σας, τις φιλοδοξίες σας και να προωθήσετε τα θέματα της εργασίας και της καριέρας σας, αρκεί να πάρετε ώριμες αποφάσεις και να μη μιλήσει το θυμικό σας, ενώ το τετράγωνο του Ερμή με τον Δία στο ζώδιο σας θα σας κάνει να σκέφτεστε τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο επηρεάζει τον τομέα που αφορά σπουδές, διαδίκτυο, σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, ταξίδια, προώθηση των ιδεών ή της δουλειάς σας, εκδόσεις, ΜΜΕ, νομικές υποθέσεις κι επειδή πραγματοποιείται σε ένα φιλικό ζώδιο προς το δικό σας μπορεί να έχετε ευχάριστες και ξαφνικές εξελίξεις. Θα έχετε διάθεση ανανέωσης και θα ψάχνετε συνεχώς τρόπους και άτομα που θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τη ζωντάνια και να σπάσετε τη ρουτίνα στη ζωή σας. Όμως, το τετράγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Ουρανό ενδέχεται να δημιουργήσει αλλαγές και απρόοπτα που να αναστατώσουν το πρόγραμμα σας και να τροποποιήσουν τα πλάνα σας. Αν, για παράδειγμα, περιμένετε μια απάντηση για να φύγετε στο εξωτερικό για σπουδές ή να ξεκινήσετε ένα μεταπτυχιακό, μπορεί να γίνετε δεκτοί και να χαρείτε πολύ, αλλά να εμφανιστούν κάποια εμπόδια που δεν είχατε υπολογίσει και να κλονίσουν την αυτοπεποίθηση σας. Ή μπορεί να αποφασίσετε ξαφνικά να αλλάξετε αντικείμενο δουλειάς ή σπουδών και αυτές οι αποφάσεις σας να μην βρίσκουν σύμφωνους τους συγγενείς σας ή τον σύντροφό σας και να δημιουργηθούν εντάσεις. Όμως δεν χρειάζεται να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, ακούστε τι έχουν να σας πουν και αφήστε στον χρόνο να κάνει τη δουλειά του και να αποδείξει τι είναι το καλύτερο για όλους. Ίσως δημιουργηθούν και προβλήματα με άτομα που έρχεστε σε καθημερινή επαφή ή με τα αδέλφια σας και να συμβούν κάποιες καταστάσεις που να σας αποσταθεροποιήσουν. Ενδεχομένως να πρέπει να αξιολογήσετε εκ νέου την οπτική σας απέναντι τους. Θέλει όμως προσοχή ο τρόπος που εκφράζεστε, διότι μπορεί να ξεσηκώσετε θύελλα αντιδράσεων από εκεί που δεν το περιμένετε, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης μπορεί να προκύψουν νέα δεδομένα και νέες ιδέες που μπορεί να έχουν απτά αποτελέσματα στα οικονομικά σας, όμως πιθανώς να χρειαστεί να χρηματοδοτήσετε εσείς ένα όνειρό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Νέα Σελήνη στις 10/02 σας καλεί να εμβαθύνετε και να φτάσετε στην ουσία των σχέσεων και των συνεργασιών που διατηρείτε στη ζωή σας, αλλά και να αντιμετωπίσετε με ρεαλισμό τις καταστάσεις στα οικονομικά σας. Μπορεί να προκύψουν κάποιες ξαφνικές εξελίξεις που να σας δημιουργήσουν ανασφάλεια και πολλά νεύρα και ίσως βρεθείτε αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες που αφορούν σχέσεις και συνεργασίες. Ενδεχομένως τα προβλήματα αυτά να υπήρχαν καιρό και εσείς απλά να ωραιοποιούσατε τις καταστάσεις και να μη θέλατε να έρθετε σε σύγκρουση. Όμως τώρα όλα αυτά θα βγουν στην επιφάνεια και μόλις συνέλθετε από το πρώτο σοκ θα ζητήσετε εξηγήσεις που μάλλον θα οδηγήσουν σε ρήξεις και καβγάδες. Αυτό το φεγγάρι ίσως σας κάνει να θέλετε την ανεξαρτησία σας και αν είστε σε μια σχέση ή σε μία συνεργασία που νιώθετε ότι σας περιορίζει και σας υποτιμά, ίσως βρείτε το θάρρος να πείτε ξαφνικά το μεγάλο αντίο. Ή μπορεί να ακούσετε από την άλλη πλευρά ότι θέλει να απομακρυνθεί και να απογοητευθείτε για όλους τους συμβιβασμούς και τις θυσίες που είχατε κάνει. Όμως η Νέα Σελήνη εκτός από τα αισθήματα επηρεάζει και το καυτό θέμα των οικονομικών σας και ίσως σας απασχολήσουν επενδύσεις, κληρονομικά, φορολογικά, θέματα διατροφών, αποζημιώσεων, μπόνους, το εισόδημα του συντρόφου σας ή χρήματα τρίτων που μπορεί να διαχειρίζεστε εσείς. Ίσως έρθουν στην επιφάνεια κάποια έξοδα ή «τρύπες» στον προϋπολογισμό σας που δεν είχατε υπολογίσει ή μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά κάποιο χρέος από την εφορία ή κάτι άλλο, που να ανατρέψει τους οικονομικούς υπολογισμούς σας. Μπορεί κάποιο έσοδο να κοπεί ξαφνικά ή να τσακωθείτε με το ταίρι σας ή τους συνεργάτες σας και η αφορμή να είναι οικονομικοί λόγοι. Ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε όρους συμβολαίων ή συμφωνίες που είχατε κάνει και να θέσετε πιο ασφαλή όρια. Με τη Νέα Σελήνη πάντως μπορεί να έχετε και νέες ευκαιρίες να αυξήσετε το εισόδημά σας, αλλά προσέξτε να μην ρισκάρετε σε ουρανοκατέβατες επενδύσεις.

ΛΕΩΝ

Οι σχέσεις και οι συνεργασίες κρίνονται με αυτή τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στον Υδροχόο, το ζώδιο που βρίσκεται απέναντί σας, και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, τον πλανήτη της επανάστασης και των απρόβλεπτων καταστάσεων. Το νέο φεγγάρι κλονίζει το σκεπτικό σας και τον τρόπο που σχετίζεστε και συνεργάζεστε με τους άλλους και ίσως κάποιες αποκαλύψεις ή κάποια ξαφνικές καταστάσεις θα σας φέρουν στα όρια σας. Ενδεχομένως να κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας για κάποια πρόσωπα που σχετίζεστε προσωπικά ή επαγγελματικά και να θέλετε να κάνετε ξεκαθαρίσματα και να θέσετε επί τάπητος ό,τι σας απασχολεί. Όμως οι πιθανότητες να το κάνετε με πολιτισμένο τρόπο είναι λίγες και μπορεί να ξεσπάσετε τον θυμό σας και σε πρόσωπα που δεν φταίνε. Το φεγγάρι σας κάνει πιο αποφασιστικούς, ανταγωνιστικούς και πεισματάρηδες και θα προσπαθείτε να επιβάλετε τα θέλω σας στους άλλους και όπως είναι κατανοητό θα αντιμετωπίσετε αντιστάσεις και εντάσεις. Ίσως μάλιστα ανακαλύψετε ότι υπάρχει ένα παρασκήνιο σε βάρος σας ή ότι κάποιοι προσπαθούν να σας βάλουν τρικλοποδιές σε κάποια σχέδια σας και να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Αν είστε σε κάποια σχέση ή συνεργασία που σας πιέζει, θα βρείτε το κουράγιο για αλλαγές και αποφάσεις και ίσως επιλέξετε να απομακρυνθείτε ή και να αλλάξετε χώρο κατοικίας ή δουλειάς. Από την άλλη, αν όλα πάνε καλά στις σχέσεις σας, τότε οι αλλαγές θα είναι θετικές και ίσως αποφασίσετε ξαφνικά να προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω. Το σημαντικό είναι να ξέρετε ακριβώς τι επιθυμείτε, ώστε να κάνετε και τις σωστές επιλογές για να αποκτήσετε την πολυπόθητη ασφάλεια. Ίσως μπουν στη ζωή σας νέοι άνθρωποι και ίσως προκύψει ουρανοκατέβατα ένα ειδύλλιο ή μια νέα συνεργασία. Μπορείτε να προχωρήσετε μεν…. με πολύ προσεκτικά βήματα δε. Το στρες και το άγχος μπορεί να μην σας επιτρέπουν να δείτε με καθαρό μάτι τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε για το συμφέρον σας. Έτσι, πριν υποσχεθείτε πολλά και πριν οι άλλοι αρχίσουν να έχουν απαιτήσεις από σας, προσέξτε σε τι και πώς δεσμεύεστε. Συμφωνίες, συμβόλαια, επανεξέταση όρων, δικαστικές αποφάσεις θα σας απασχολήσουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Νέα Σελήνη από τον Υδροχόο σάς καλεί να κάνετε μια νέα ριζοσπαστική αρχή στη ζωή σας, στην καθημερινότητα σας, στις ρουτίνες σας, στον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και τη φυσική σας κατάσταση. Το τετράγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον πλανήτη των απρόοπτων καταστάσεων, τον Ουρανό, ίσως σας πιέσει πολύ, καθώς μπορεί ξαφνικά να ανατρέπεται το πρόγραμμα σας και αυτό να σας εκνευρίζει ακόμα περισσότερο. Ή μπορεί κάποιο θέμα υγείας να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν αξίζει να τρέχετε και να σπαταλάτε όλη σας την ενέργεια και να μη δίνετε σημασία στο μεγαλύτερο αγαθό που είναι υγεία μας. Πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή στην καθημερινότητα σας και ήρθε η στιγμή να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και να βάλετε όρια στους άλλους, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό για τις λανθασμένες επιλογές σας. Πρέπει να απλοποιήσετε τον τρόπο ζωής σας, να αποκτήσετε σωστό πρόγραμμα και υγιεινότερες συνήθειες, ώστε να μπορείτε να αντεπεξέρχεστε σωστά και στις υποχρεώσεις σας, χωρίς να καταπονείτε και να καταστρέφετε τον οργανισμό σας. Με την γκρίνια και τις φωνές δεν έρχονται οι λύσεις, βρείτε τον τρόπο να κάνετε μέσα στην ημέρα κάποια πράγματα που να σας ευχαριστούν, ώστε να διώχνετε την πίεση με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Ελάτε πιο κοντά με τους ανθρώπους που σας βοηθούν, σας υποστηρίζουν και κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας, είτε είναι συνεργάτες είτε φίλοι και διώξτε τους τοξικούς που σας γεμίζουν αρνητισμό. Είναι πιθανόν κάποιοι από σας να αλλάζετε πόστο ή και αντικείμενο δουλειάς αυτές τις μέρες ή μπορεί να προκύψει μια νέα πρόταση ειδικά για τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου – αρχές τρίτου δεκαημέρου που μπορεί να σας χαράξει μια νέα πορεία σε θέματα δουλειάς. Δεν είναι απίθανο να χρειαστεί να καθίσετε στα θρανία ξανά και να κάνετε κάποια σεμινάρια ή εκπαίδευση για να αναλάβετε το νέο σας πόστο.

ΖΥΓΟΣ

Η Νέα Σελήνη που σχηματίζεται στο φιλικό προς εσάς ζώδιο του Υδροχόου, υπό άλλες συνθήκες θα σας υποσχόταν μόνο νέα ξεκινήματα και θετικές εξελίξεις στον τομέα του έρωτα, των παιδιών, της δημιουργίας, των νέων επιχειρηματικών σας σχεδίων και των ταλέντων σας. Τώρα όμως, που η Νέα Σελήνη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, οι δυσκολίες και οι ανατροπές ίσως βάλουν φρένο στα σχέδια σας και η κούραση θα είναι μεγαλύτερη, ειδικά για όσους γεννηθεί στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου – αρχές τρίτου. Ίσως παρουσιαστούν ξαφνικές ευκαιρίες να προωθήσετε τη δουλειά σας, να δώσετε ώθηση στα όνειρα σας, να γνωρίσετε έναν μεγάλο έρωτα, να έρθετε πιο κοντά με τον άνθρωπο σας, αλλά θα πρέπει να είστε αλέρτ, διότι το φεγγάρι αυτό είναι «κίντερ» έκπληξη. Διότι όσο ξαφνικά μπορεί να ξεκινήσει κάτι, άλλο τόσο απότομα μπορεί να τελειώσει, ειδικά οι σχέσεις και οι υποσχέσεις που δεν βασίζονται σε βαθιά και ειλικρινή συναισθήματα. Να είστε προσεκτικοί και να θυμάστε ότι οι αλλαγές θα είναι ξαφνικές και ίσως αρχικά να σας σοκάρουν, αλλά με πείσμα και γενναιότητα θα φτάσετε εκεί που θέλετε, οπότε να τις αντιμετωπίσετε με ευελιξία και αυτογνωσία. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με τα θέματα των οικονομικών σας, διότι ο Ουρανός κρύβει πολλές εκπλήξεις. Ίσως δημιουργηθούν θέματα και με τις φιλικές σας σχέσεις και τα σενάρια είναι πολλά. Μπορεί μια φιλική σχέση ξαφνικά να πάρει ερωτική τροπή ή μπορεί κάποιοι φίλοι να μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια σας και ξαφνικά να τσακωθείτε. Είπαμε, με αυτό το φεγγάρι όλα παίζουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα θέματα του σπιτιού, της οικογένειας και της καριέρας βάζει στο στόχαστρο της η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ουρανό μπορεί να σας φέρει πολλές ανατροπές και ξαφνικές εξελίξεις. Μπορεί να έρθετε από το πουθενά αντιμέτωποι με κάποιες προκλήσεις που να δοκιμάσουν τα όρια σας και τον χαρακτήρα σας και να ξεσπάσετε τα νεύρα σας είτε στη δουλειά ή στην οικογένεια. Από την άλλη, μπορεί οι εξελίξεις να αφορούν κάποιο ακίνητο και να αναγκαστείτε να μετακομίσετε ή απλά να ασχοληθείτε με το οίκημα που διαμένετε και να το ανακαινίσετε, διότι ενδεχομένως να ξεκινήσετε μια εργασία με έδρα το σπίτι. Μέσα στα σχέδια μπορεί να είναι ακόμη και μια αγοραπωλησία ή μια αλλαγή στον χώρο εργασίας. Επίσης, μπορεί να πάρετε την απόφαση να κάνετε τη δική σας οικογένεια και να ψάχνετε σπίτι με τον-η σύντροφό σας. Όμως, η όψη της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό μπορεί να φέρει προβλήματα και αναστάτωση στο οικογενειακό περιβάλλον και να υπάρξουν καβγάδες, εντάσεις και διαφωνίες. Προσέξτε λοιπόν τον τρόπο που εκφράζεστε και διεκδικείτε, τόσο στις οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις όσο και στις επαγγελματικές, για να αποφύγετε τυχόν ρήξεις. Αν οι οικογενειακές σας σχέσεις βασίζονται σε ειλικρινή συναισθήματα, τότε τίποτα δεν πρόκειται να σας κλονίσει, ίσα-ίσα θα έρθετε πιο κοντά με αυτούς που αγαπάτε. Αν όμως υπάρχουν άτομα που σας πιέζουν, σας χειρίζονται και σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλεια, τότε μπορεί να κάνετε την επανάσταση σας. Όμως, υπάρχει και το μέτωπο της καριέρας που πλήττεται από αυτό φεγγάρι και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χειρισμούς σας και στα λόγια σας, διότι όλοι θα μείνουν στην απότομη συμπεριφορά σας και όχι στην ουσία των πραγμάτων και μπορεί να χάσετε το δίκιο σας λόγω αγένειας. Μπορεί για κάποιους από εσάς να έρχεται το τέλος σε μια συνεργασία ή μια νέα πρόταση για δουλειά ή να αποφασίζετε ξαφνικά να αλλάξετε πορεία πλεύσης στο αντικείμενο της δουλειάς σας. Άλλοι μπορεί να σκέφτονται να κάνουν μια σημαντική επαγγελματική εκκίνηση και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να ανεξαρτητοποιηθούν επαγγελματικά. Φυσικά, όπως όλα τα σταθερά ζώδια έτσι κι εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο έχει… δύο πρόσωπα και από τη μία θέλει από εσάς να βρείτε τη φωνή σας, να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας με πρωτοποριακό τρόπο, να διευρύνετε τις προοπτικές σας και τους πνευματικούς σας ορίζοντες, αλλά από την άλλη κρύβει κάποιες «εκπλήξεις» που μπορεί να σας βάλουν σε μπελάδες και να σας εκνευρίσουν. Ας πάμε όμως στα καλά σενάρια και στις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας σε θέματα επικοινωνίας, προώθησης της δουλειάς σας, σπουδών, αγοραπωλησιών και βέβαια όλα αυτά εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία. Ίσως μια νέα συμφωνία με θετικό οικονομικό αντίκτυπο προκύψει με αυτό το φεγγάρι που επηρεάζει βέβαια περισσότερο τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου – αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Όμως υπάρχουν και οι παγίδες που κρύβει αυτό το φεγγάρι, οι οποίες προκύπτουν από το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ουρανό και μπορεί αν κάνετε παρορμητικές και σπασμωδικές κινήσεις να εκτεθείτε και να έρθετε σε δύσκολη θέση, χωρίς καν να καταλάβετε τι έχει συμβεί. Προσέξτε λοιπόν τι λέτε, πώς το λέτε και σε ποιον το λέτε, διότι μπορεί να έχετε αντιδράσεις και να δεχτείτε επιθέσεις, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή την ημέρα της Νέας Σελήνης σχηματίζεται και το τετράγωνο του Ερμή με τον Δία, τον κυβερνήτη πλανήτη σας, ο δημόσιος λόγος σας πρέπει να έχει σαφήνεια και να μην θεωρείτε δεδομένο ότι οι γύρω σας θα καταλάβουν το χιούμορ σας και την ανιδιοτελή πρόθεση σας. Μην είστε υπεραισιόδοξοι, μην πιστεύετε ό,τι σας λένε και μη μεταφέρετε κουτσομπολιά και ό,τι ακούτε, διότι μπορεί να αποκαλυφθούν πολλά αυτές τις ημέρες και να σας πάρει και εσάς η μπάλα και να βρεθείτε στο μάτι του κυκλώνα χωρίς να έχετε ευθύνη. Επίσης, μπορεί να απογοητευτείτε από κάποιον συνεργάτη σας που θα φανεί αναξιόπιστος. Προσπαθήστε να μη χάσετε την υπομονή σας και μην αντιδράσετε με θυμό. Εκμεταλλευτείτε την ενέργεια της Νέας Σελήνης για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα και να ενισχύσετε τη δουλειά σας μέσω των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου και να διευρύνετε τους πνευματικούς και εκπαιδευτικούς σας ορίζοντες με σεμινάρια, μεταπτυχιακά, κλπ., ή ασχοληθείτε για να οργανώσετε ένα ταξίδι είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση. Επίσης, προσέξτε και τις σχέσεις σας με τα αδέλφια σας και τα άτομα που βλέπετε καθημερινά, διότι οι παρεξηγήσεις ελλοχεύουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα θέματα των οικονομικών σας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και μπορεί να φέρει μια οικονομική ευκαιρία ή μια πρόταση που δείχνει πολλά υποσχόμενη, αλλά παράλληλα σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και να μην πάρετε ρίσκα. Το τετράγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Ουρανό, εκτός από ξαφνικές ευκαιρίες, φέρνει και ξαφνικές ανατροπές και μπορεί εκεί που θεωρούσατε ότι τα έχετε όλα υπό έλεγχο να γίνει κάτι που να αλλάξει τα δεδομένα. Οι αλλαγές θα είναι ξαφνικές, αλλά μπορεί να προκύψουν είτε από τις δικές σας αποφάσεις που μπορεί να τις πάρετε εν θερμώ, αφού έχετε φτάσει στα όρια σας από τις πιέσεις που δέχεστε, είτε από αστάθμητους παράγοντες. Για παράδειγμα, μπορεί να τσακωθείτε στη δουλειά και να παραιτηθείτε ή να κλείσετε μια επιχείρηση επειδή δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον συνέταιρο σας. Ή μπορεί ξαφνικά η εταιρεία που εργάζεστε να βάλει λουκέτο ή να σας απολύσουν χωρίς λόγο και αιτία. Επίσης, παίζει και το σενάριο να θέλετε να βάλετε εσείς κάποια όρια σε οικονομικές σπατάλες που γίνονται είτε στο σπίτι είτε στην εταιρεία σας και να έρθετε σε μετωπική σύγκρουση με τους συνεταίρους σας ή με μέλη της οικογένειας σας και τα πράγματα να οδηγηθούν στα άκρα. Γενικά, θα επαναξιολογήσετε τη σχέση σας με το χρήμα και αν εσείς καλύπτετε τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις άλλων, θα θέλετε να βάλετε ένα φρένο στις απαιτήσεις τους και μάλιστα με σκληρό και άμεσο τρόπο. Η Νέα Σελήνη επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις, τους διακανονισμούς, την αξιοποίηση ακινήτων, αλλά και τα νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα και ίσως υπάρξουν εντάσεις με άτομα που έχετε κοινά συμφέροντα, αλλά παράλληλα μπορεί να προκύψουν και κάποιες ευκαιρίες να οργανώσετε τα έσοδα και έξοδα σας, να φροντίσετε τα φορολογικά σας και να επανεξετάσετε τα χρέη σας κάνοντας πιο ευνοϊκούς δαιμονισμούς για το πορτοφόλι σας. Αν σχεδιάζετε να κάνετε κάτι μόνοι σας, μπορείτε να προχωρήσετε ή να αξιοποιήσετε κάποιο ταλέντο σας προκειμένου να κερδίσετε χρήματα από αυτό, αλλά πάντα με σύνεση και προσοχή, γιατί είπαμε ότι δεν ευνοείται το ρίσκο στις επενδύσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Φιλοξενείτε τη Νέα Σελήνη που σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, που είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σας, και αυτό σημαίνει ότι θα ξυπνήσει μέσα σας ο επαναστάτης και θα προσπαθήσετε να χαράξετε τη δική σας πορεία μη δίνοντας σημασία στις απόψεις των άλλων. Μπορεί να έχετε καινοτόμες ιδέες ή να προκύπτουν ξαφνικά λύσεις σε προβλήματα ετών και να φύγουν από πάνω σας βάρη που κουβαλάτε καιρό. Όμως, επειδή θα έχετε την τάση να ανεξαρτητοποιηθείτε και να σηκώσετε το δικό σας μπαϊράκι… το πρόβλημα είναι ότι ο κυβερνήτης σας Ουρανός σας κάνει απερίσκεπτους, παρορμητικούς και ανατρεπτικούς και μπορεί να πάρετε αποφάσεις εν θερμώ και μετά να το μετανιώσετε. Η Νέα Σελήνη θα σας δώσει την ώθηση να γκρεμίσετε τις παθογένειες της ζωής σας, να αφήσετε πίσω σας ό,τι δεν λειτουργεί και ό,τι σας κρατάει στάσιμους και να μεταμορφωθείτε. Όμως, είπαμε, δεν χρειάζεται να πάρετε έναν οδοστρωτήρα και να τους πατήσετε όλους, θέλει καθαρή σκέψη και υπομονή για τις σοβαρές αποφάσεις. Μην κάψετε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά! Αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει και απρόσμενες αλλαγές και καταστάσεις που θα επηρεάσουν πολλούς τομείς στη ζωή σας. Από τη φυσική κατάσταση, την εμφάνιση, τις σχέσεις, μέχρι τα επιχειρηματικά σας πλάνα, τις συμφωνίες και τις διαπραγματεύσεις σας και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Δεν είστε άτομα που φοβάστε τις αλλαγές, ίσα-ίσα τις επιζητάτε, γι’ αυτό και είναι η ευκαιρία σας να αναγεννηθείτε σωματικά και πνευματικά. Γι’ αυτό λοιπόν προσπαθήστε με σύνεση και αποφασιστικότητα, και όχι με υπερβολές, να αφήσετε πίσω σας ό,τι δεν λειτουργεί και ό,τι σας κρατάει στάσιμους και να ορίσετε ένα νέο μονοπάτι στη ζωή σας. Δώστε μια νέα πνοή στον εαυτό σας, στην υγεία σας και στην εικόνα σας και επιλέξτε ό,τι θα απογειώσει τα ταλέντα σας και θα προβάλει τη δημιουργικότητα σας. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης θα είναι πολλές, όχι πάντα εύκολες, αλλά με πείσμα και πειθαρχεία θα καταφέρετε πολλά. Να είστε προετοιμασμένοι ότι τα σχέδια σας μπορεί να ανατρέπονται και να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν σχέσεις ή συνεργασίες, αφού μπορεί να προκληθούν κάποιες διενέξεις. Αν πάντως θέλετε να αλλάξετε σπίτι ή καριέρα, η Νέα Σελήνη θα σας σπρώξει προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, πρέπει να προσέχετε τι υπόσχεστε αλλά και πώς εκφράζεστε, διότι το τετράγωνο του Ερμή από το ζώδιο σας με τον Δία στον Ταύρο μπορεί να σας κάνει βιαστικούς στην κρίση σας και να μπλέξετε…

ΙΧΘΥΕΣ

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται σε έναν εσωστρεφή και κλειστό οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, τον 12ο οίκο και θα μπείτε στη διαδικασία να κάνετε την ενδοσκόπηση σας. Θα είστε πιο εσωστρεφείς, θα θέλετε να απομονωθείτε, να βρείτε τον εαυτό σας και τις ισορροπίες σας, μετρώντας παράλληλα λάθη και πληγές του παρελθόντος. Όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο, διότι ο Ουρανός που παραμονεύει θα ανατρέπει το πρόγραμμα και τα θέλω σας και ίσως φέρει και αποκαλύψεις που θα σας ταράξουν συθέμελα. Ίσως τώρα κληθείτε να πάρετε και κάποιες σημαντικές αποφάσεις για ό,τι κρύβατε κάτω από το χαλάκι και προσπαθούσατε να αποφύγετε, είτε αυτό αφορά σε σχέσεις που δεν σας ικανοποιούν πια είτε σε νοοτροπίες και συνήθειες που σας βλάπτουν. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και βρείτε τι σας κάνει ευτυχισμένους. Σταματήστε να τρέχετε για τους άλλους, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τα δικά σας προβλήματα, αγαπήστε τον εαυτό σας και φροντίστε τις ανάγκες σας. Η Νέα Σελήνη θα σας βάλει σε διαδικασία κάθαρσης και θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας ό,τι κρατάτε μόνο από φόβο και ανασφάλεια. Κόψτε τις κακές συνήθειες και απομακρυνθείτε από τοξικές σχέσεις και καταστάσεις στα προσωπικά και τα επαγγελματικά σας. Θα είναι πολύ ανακουφιστικό για την ψυχολογία σας και την υγεία σας, που έτσι και αλλιώς πρέπει να προσέξετε πολύ. Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί σε παρασκηνιακές κινήσεις που μπορεί να γίνονται σε βάρος ή αν εσείς θέλετε να κρατήσετε κάποια θέματα κρυφά και μυστικά, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεστε άτομα που δεν σας έχουν αποδείξει την πίστη τους, διότι μπορεί κάποιες αποκαλύψεις να σας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση και να χάσετε κάποια κεκτημένα σας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: