Παγκόσμια ανησυχία: Ετοιμάζεται για τον θρόνο ο Ουίλιαμ – Η κίνηση που τα πρόδωσε όλα

February 12, 2024

Παγκόσμια ανησυχία: Ετοιμάζεται για τον θρόνο ο Ουίλιαμ – Η κίνηση που τα πρόδωσε όλα


Διαφ.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι ο Βασιλιάς Κάρολος έχει προσβληθεί από καρκίνο.

Η δημοτικότητα του πρίγκιπα εκτοξεύτηκε στα ύψη ενώ ο βασιλιάς Κάρολος με αισιοδοξία μιλά για το παράδειγμα που έδωσε σε όλους τους καρκινοπαθείς.

Η ασθένεια του βασιλιά Κάρολου συνεχίζει να παραμένει πρώτη είδηση στη Μεγάλη Βρετανία και στις χώρες της κοινοπολιτείας, με τη φημολογία όμως να εντείνεται για το είδος του καρκίνου και τη θεραπεία που θα ακολουθήσει ο μονάρχης. Το χθεσινό του νέο μήνυμα ήταν καθησυχαστικό, όχι όμως και η κίνηση που έκανε ο γιος του και διάδοχος του θρόνου William η οποία από κάποιους αναλυτές δεν ερμηνεύεται ως συμπτωματική.

Τα νέα καθήκοντα και η προπόνηση που κάνει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για τη μοναρχία

Ο βασιλιάς Κάρολος εκτός από τα μηνύματα ηγετών και ηγεμόνων από όλο τον κόσμο, έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες και αρκετά μηνύματα από απλούς πολίτες. Γραπτά και ηλεκτρονικά. Για αυτό το λόγο, αλλά και περισσότερο για να καθησυχάσει τις φήμες για τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασής του, εξέδωσε χθες νέο μήνυμα. Αρχικά για να ευχαριστήσει για τη συμπαράσταση.

Ο Harry ήρθε, είδε τον Κάρολο και απήλθε: Καμία επίσκεψη στην Kate Middleton που αναρρώνει

Λέγοντας πως: «Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Όσοι νοσούν από καρκίνο γνωρίζουν ότι τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση». Στη συνέχεια του μηνύματός του μιλά για το πόσο σημαντική ήταν η διάγνωση του καθώς λειτούργησε και ως έναυσμα για να δει και ο κόσμος και όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνουν οι υγειονομικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους: «Η ακούραστη φροντίδα τους και η αφοσίωσή τους διαπιστώθηκε και από την προσωπική μου εμπειρία».

Ο βασιλιάς της Βρετανίας που έδειξε εξωστρέφεια στο θέμα της υγείας του που ούτε η μητέρα του αλλά ούτε και οι προκάτοχοί του είχαν δείξει, επιμένει σύμφωνα με πληροφορίες να έχει τον ίδιο προσωπικό γιατρό, διακεκριμένο στην ομοιοπαθητική. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τη φύση του καρκίνου, αν είναι ιάσιμος και πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του. Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτό συνεχίζει να δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας.

Αντιβασιλεία William ή παραίτηση; Τα σενάρια για τον βασιλιά Κάρολο, η προφητεία και ο Χάρι

Μία κίνηση που έκανε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήρθε να μπερδέψει περισσότερο την όλη κατάσταση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών εφημερίδων, πριν από λίγα 24ωρα ενίσχυσε το προσωπικό του γραφείο με έναν ειδικό πολιτικό αναλυτή και πρώην διπλωμάτη, τον Ian Patrick. Ο οποίος αναλαμβάνει χρέη του πιο στενού του συνεργάτη, ως προσωπικός του σύμβουλος, λόγω και εμπειρίας και στην εσωτερική πολιτική.

Αν και κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ήταν προγραμματισμένη κίνηση, οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κάνει εντατικά μαθήματα για περισσότερες βασιλικές ευθύνες, να πάρει δηλαδή καθήκοντα του πατέρα του. Αλλιώς δεν εξηγείται η τάση να ασχοληθεί με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Και έσπευσαν να συμπληρώσουν πως θα αντικαταστήσει και τον πατέρα του σε κάποια επίσημα ταξίδια.

Δεν έχουν επίσης εγκαταλείψει αρκετοί τη σκέψη και το σοβαρό ενδεχόμενο ο Κάρολος να παραιτηθεί και να αφήσει τον θρόνο στον γιο του. Λόγω και της ιδιοσυγκρασίας του, δεν θα αφήσει την εικόνα του ως βασιλέας να φθαρεί. Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως η κατάσταση της υγείας του Κάρολου είναι αρκετά διαχειρίσιμη και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη ζωή του. Έτσι θα δοθεί χρόνος στον William να είναι πανέτοιμος για τη μετάβαση.

Την οποία οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν και ως νέα εποχή στη μοναρχία που τόσο αμφισβητείται πια και στη Μεγάλη Βρετανία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: