Συγκλονίζει η Λυδία Φωτοπούλου: «Η εγγονή μου διαγνώστηκε με λευχαιμία, που δεν ήθελα να ξέρω καν ότι υπάρχει»

February 12, 2024

Συγκλονίζει η Λυδία Φωτοπούλου: «Η εγγονή μου διαγνώστηκε με λευχαιμία, που δεν ήθελα να ξέρω καν ότι υπάρχει»


Διαφ.

Μία συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε η Λυδία Φωτοπούλου στην εκπομπή «Μαμά-δες», όπου μίλησε για την εγγονή της που πάλεψε με τη λευχαιμία.

Η σημαντική εκπρόσωπος του θεάτρου μίλησε από καρδιάς για την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε η αγαπημένη της εγγονή, Λυδία όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία μόλις 3 ετών.

Όλες οι κούκλες έκαναν… τις ενδοραχιαίες ενέσεις και είχαν το σωληνάκι που βάζουν τα παιδιά για να κάνουν τη χημειοθεραπεία” εκμυστηρεύτηκε η Λυδία Φωτοπούλου.

Όσα είπε στην αποκαλυπτική συνέντευξή της η Λυδία Φωτοπούλου

Ειδικότερα, η Λυδία Φωτοπούλου εξομολογήθηκε πως «το αγαπημένο της παιχνίδι είναι ο γιατρός, δυστυχώς και ευτυχώς. Γιατί η Λυδία μας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια υγεία, όταν έγινε τριών χρονών, καθώς διαγνώστηκε με λευχαιμία. Και αυτό που κάποτε εγώ έβλεπα φωτογραφίες και δεν ήθελα να δω ή να ξέρω ότι υπάρχει , που είναι πολύ μεγάλο λάθος, το έζησα από μέσα».

«Λοιπόν, η εξυπνάδα αυτού του παιδιού και κάθε παιδιού ήταν να ξεπεράσει όλη αυτή την τεράστια περιπέτεια παίζοντας αυτό που της συνέβαινε. Δηλαδή κάναμε τις θεραπείες που έκανε για την λευχαιμία στις κούκλες της, ήταν γιατρός ήξερα τα πάντα γύρω από την αρρώστια της και το έβαζε στο παιχνίδι της. Έτσι το ξεπερνούσε κιόλας. Η Λυδία βρήκε και τον δικό της τρόπο, παίζοντας πάρα πολύ τον γιατρό, για παράδειγμα έλεγε την «πλατούλα» που σήμαινε τις ενδοραχιαίες ενέσεις που προκαλούν πολύ πόνο στο παιδί και είναι πολύ δύσκολο να το κάνει και αν το δεχθεί. Όλες λοιπόν οι κούκλες έκαναν «πλατούλα», όλες οι κούκλες είχαν το σωληνάκι που βάζουν τα παιδιά για να κάνουν τη χημειοθεραπεία».

«Έτσι, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από την ειλικρίνεια των γονιών της, που της εξήγησαν όλο αυτό που συμβαίνει, δεν τρόμαξε και το έβαλε μέσα στη ζωή της. Το όνειρο της μάλιστα, τώρα, είναι να γίνει γιατρός όταν θα μεγαλώσει» πρόσθεσε, με τρυφερότητα, η Λυδία Φωτοπούλου στην εβδομαδιαία εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: