Αυτοκρατορία εκατομμυρίων: Ποια είναι η οικογένεια Καρνέση που ξεκληρίστηκε στη Γλυφάδα, η οικογενειακή διαμάχη

February 13, 2024

Αυτοκρατορία εκατομμυρίων: Ποια είναι η οικογένεια Καρνέση που ξεκληρίστηκε στη Γλυφάδα, η οικογενειακή διαμάχη


Διαφ.

Η οικογένεια Καρνέση, που ξεκληρίστηκε στη Γλυφάδα, σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, όταν Αιγύπτιος πρώην εργαζόμενος εισέβαλε στα γραφεία της οδού Αρτεμισίου και άνοιξε πυρ με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρία άτομα πριν να βάλει τέλος στη ζωή του, είναι από τις γνωστές ναυτιλιακές οικογένειες.

Στην επικαιρότητα ήρθαν με αφορμή μία δικαστική διαμάχη μεταξύ του 80χρονου ιδρυτή, Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών της Δέσποινας (79 ετών) και Μαρία (77 ετών) και του 80χρονου συζύγου της πρώτης, Αντώνη Βλασσάκη, για την περιουσία του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πόλεμος εκατομμυρίων στην οικογένεια Καρνέση

Με την 63 σελίδων αγωγή τους στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, κατηγορούσαν τον καπετάν Σπύρο ότι πήρε στα τέλη του 2022 από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια, τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία. Πρόκειται για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό ταμείο των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Από την πλευρά του, ο καπετάν Σπύρος Καρνέσης υποστήριζε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς η άλλη πλευρά ήταν υπάλληλοι του. Ο όμιλος Καρνέση και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία European Product Carriers έχει στόλο 10 δεξαμενόπλοια, από τα οποία δύο είναι Shuttle Tankers.

Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας στη Γλυφάδα απασχολούνται 45 άτομα, ενώ στους 350 ανέρχονται οι ναυτικοί. Το 2013 τα παιδιά του καπετάνιου ίδρυσαν δική τους εταιρεία την European Maritime Navigation. Υπάρχει εκκρεμότητα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πως θα προχωρήσει ιδιοκτησιακά ο στόλος της European Product Carriers.

Από το 1978, οι δύο αδελφές και από το 1980 ο Αντώνης Βλασσάκης άρχισαν να συνεργάζονται με τον Σπύρο Καρνέση και τον αδελφό του Προκόπη. Η Δέσποινα Καρνέση, ως δικηγόρος, ο σύζυγός της, Αντώνης Βλασσάκης, στην τεχνική εποπτεία του στόλου και η αδελφή της Δέσποινας, η Μαρία Καρνέση στα οικονομικά.

Πόλεμος εκατομμυρίων στην οικογένεια Καρνέση


Πηγή

Διαβάστε επίσης: