Καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα: Νεκρός ο Κώστας Μομτσής ενώ έκανε σκι, πανελλήνιος θρήνος για τον 36χρονο

February 13, 2024

Καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα: Νεκρός ο Κώστας Μομτσής ενώ έκανε σκι, πανελλήνιος θρήνος για τον 36χρονο


Διαφ.

Έλληνας σκιέρ βρέθηκε νεκρός, χθες, Δευτέρα, όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, στη Βουλγαρία, στην πίστα Markujik 3, που είχε κλείσει εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ο Έλληνας σκιέρ λάτρευε τα χειμερινά σπορ

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μόμτση, από τη Φλώρινα, ο οποίος ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές, τόσο της χώρας μας, όσο και του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το novinite.com, βρέθηκε η σορός του άτυχου άνδρα, για τον οποίο είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όταν το σημείο όπου έκανε σκι, με άλλους τρεις φίλους του, χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα.

Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Αυτόπτης μάρτυρας της ομάδας ειδοποίησε την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης, περίπου στις 14:13 το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης «Τέσσερις Έλληνες πολίτες και snowboarders καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν».

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ μετέδιδαν νωρίτερα ότι η πρόσβαση για την περιοχή είναι δύσκολη, καθώς οι Έλληνες σκιέρ ήταν σε πίστα που είχε κλείσει και δεν είχαν συσκευή χιονοστιβάδας που ήταν υποχρεωτική.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του αγνοουμένου μετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με τέσσερις σκύλους.

Μετά το τραγικό συμβάν, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβούλευε τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες έχουν κλείσει.

Ο Μηχανισμός Εντοπισμού Θυμάτων Χιονοστιβάδων είναι ένας πομποδέκτης που επιτρέπει την ανίχνευση ενός θύματος χιονοστιβάδας θαμμένου κάτω από το χιόνι. Η συσκευή αυτή είναι παγκοσμίως γνωστή με το γαλλικό ακρωνύμιο ARVA.

Έλληνας σκιέρ βρέθηκε νεκρός

Έλληνας σκιέρ βρέθηκε νεκρός

Έλληνας σκιέρ βρέθηκε νεκρός


Πηγή

Διαβάστε επίσης: