Μαθητής ζήτησε να πηγαίνει με κοριτσίστικα ρούχα στο σχολείο και ο διευθυντής αρνήθηκε – Έξαλλοι οι γονεις του

February 18, 2024

Μαθητής ζήτησε να πηγαίνει με κοριτσίστικα ρούχα στο σχολείο και ο διευθυντής αρνήθηκε – Έξαλλοι οι γονεις του


Διαφ.

Ένας 7χρονος επιθυμεί να πηγαίνει σχολείο ντυμένος με κοριτσίστικα ρούχα, προκαλώντας διχασμό στους γονείς του.

Όπως είχε υπογραμμίσει στην εκπομπή “Πρωινό” ο δικηγόρος, Φοίβος Στρουγγάρης “η μητέρα είναι έντονα υποστηρικτική προς την επιθυμία αυτή του παιδιού, ενώ ο πατέρας είναι πολύ αρνητικός και θεωρεί πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δημιουργηθεί τοξικό” και συνέχισε λέγοντας πως “στο σπίτι παρότι το ζευγάρι δεν βρίσκεται σε διάσταση έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα”.

Διχασμένοι οι γονείς του 7χρονου

Ειδικότερα, ο πατέρας είχε επισημάνει “σέβομαι και αγαπώ τον γιο μου. Είμαι έτοιμος να σεβαστώ τις επιλογές του, αν αυτές διαμορφώθηκαν με την προσωπική του κρίση και όχι από την πλύση εγκεφάλου της μητέρας του”, ενώ από την πλευρά της, η μητέρα του σημείωσε “είμαι μητέρα του και οφείλω να υποστηρίξω τις επιθυμίες του παιδιού μου. Είναι άνθρωπος και έχει δικαιώματα και κανείς δεν θα του πει πως να είναι ευτυχισμένος”.

Ο 7χρονος πρέπει να έχει υποστήριξη από το περιβάλλον του

Στην εκπομπή μίλησε και ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο οποίος τόνισε ότι “στα 7 τα παιδιά είναι στα πρώτα στάδια κατανόησης του φύλου τους και βρίσκονται σε διαδικασία εξερεύνησης. Για αυτό και είναι σημαντικό για τους γονείς να αποδέχονται και να υποστηρίζουν αυτή την εξερεύνηση. Θεωρώ αξιέπαινη την στάση της μητέρας του 7χρονου”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: