“Εμείς που έχουμε ενθέματα σιλικόνης”: Η δύσκολη εξέταση της Κατερίνας Καινούργιου, οι φωτο & το δυνατό μήνυμα

February 19, 2024

“Εμείς που έχουμε ενθέματα σιλικόνης”: Η δύσκολη εξέταση της Κατερίνας Καινούργιου, οι φωτο & το δυνατό μήνυμα


Διαφ.

Η Κατερίνα Καινούργιου περιέγραψε την εμπειρία της στην εξέταση μαγνητικής μαστογραφίας στα social media, με σκοπό να οδηγήσει και άλλες γυναίκες στο να εξετάζονται συχνά.

Η παρουσιάστρια του Alpha, έκανε μια ανάρτηση «αφύπνισης» στα social media. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μερικές φωτογραφίες που τράβηξε κατά τη διάρκεια μαστογραφίας και έγραψε:

«Η πρόληψη σώζει ζωές…»

«Η πρόληψη σώζει ζωές… Ο γιατρός μου @stefanoschandakas με παρέπεμψε σε μαγνητική μαστών για προληπτικούς λόγους αλλά κυρίως γυναίκες σαν και μένα που φέρουν ενθέματα σιλικόνης είναι καλό να υποβάλλονται στην αντίστοιχη εξέταση καθώς είναι η μόνη μέθοδος για να αναδείξει πιθανή ρήξη του ενθέματος (διαφυγή σιλικόνης)».

«Η μαγνητική μαστογραφία με ειδικό πρωτόκολλο ένθεμάτων μαστού είναι η πιο αξιόπιστη τεχνική για την εκτίμηση της ακεραιότητας των σιλικονούχων ενθεμάτων».

«Σαν εξέταση είναι δύσκολη, όχι γιατί πονάει»

«Σαν εξέταση είναι δύσκολη, όχι γιατί πονάει – δεν πόνεσα από την εξέταση στιγμή αλλά λόγω της νεκρικής ακινησίας, του θορύβου του μηχανήματος, του πανικού κλειστοφοβίας που μπορεί να σε πιάσει κατά τη διάρκειά της όπως είσαι ξαπλωμένη μπρούμυτα. – Δεν υπάρχει επιπλέον ενόχληση από το στήθος που βρίσκεται στις ειδικές κενές θήκες, δεν έχεις ζαλάδα ή οποιαδήποτε αισθητή παρενέργεια με το τέλος της εξέτασης. Προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι πολύ θετικό και χαλαρωτικό…».

«Στην Ελλάδα οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον γυναικολόγο τους και να τους συνταγογραφήσει αυτή την εξέταση. Έτσι μπορείτε προληπτικά και εφόσον σας έχει διαγνωστεί υψηλή πυκνότητα στους μαστούς να μπειτε σ αυτή την διαδικασία με την καθοδήγηση των γιατρών σας η του γυναικολόγου σας.

«Η ψηφιακή μαστογραφία από τα 40 και μετά σε γυναίκες που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό συνιστάται κάθε χρόνο!»

«Η ψηφιακή μαστογραφία από τα 40 και μετά σε γυναίκες που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό συνιστάται κάθε χρόνο! Η εξέταση γίνεται στο κλασικό μηχάνημα του μαγνητικού τομογράφου, με χρήση σκιαγραφικού μέσου (παραμαγνητική ουσία) η οποία χορηγείται ενδοφλέβια, και ανάλογα λαμβάνονται εικόνες…»

«Και ξαναλέω κορίτσια: Σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στους μαστούς, η Μαγνητική Μαστογραφία αποτελεί την καταλληλότερη εξέταση για τη διαπίστωση της ακεραιότητας των ενθεμάτων ή την ανίχνευση ρήξεων και άλλων ενδεχόμενων επιπλοκών σε αυτά», έγραψε η Κατερίνα Καινούργιου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: