“Πλούσιος” από τη παράγκα: Αυτή τη δουλειά έκανε ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός -Πήρε αύξηση και πήρε όσα λίγοι

February 19, 2024

“Πλούσιος” από τη παράγκα: Αυτή τη δουλειά έκανε ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός -Πήρε αύξηση και πήρε όσα λίγοι


Διαφ.

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι ο 45χρονος επικεφαλής της κοινότητας των παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία φέρεται να εργαζόταν σε δήμο, και δη μέσω τηλεργασίας.

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ, ο 45χρονος δούλευε μέσα από την παράγκα που ζούσε με την οικογένειά του στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το Mega, το 2016 ο συγκεκριμένος άνδρας προσλήφθηκε ως υπάλληλος καθαριότητας από τον δήμο Ηλιούπολης όπου και εργάστηκε μέχρι το 2020. Τα επόμενα 3 χρόνια εμφανίζεται να λαμβάνει μισθό από τον Δήμο Ερέτριας όπου ζήτησε και πήρε μετάταξη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εξέτασης από μία ειδική επιτροπή ο 45χρονος εξασφάλισε τη μετάταξή του στον δήμο Ερέτριας για λόγους υγείας. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στον Σεπτέμβριο του 2020.

Η εκπομπή “Live News” φέρνει στο φως ένα έγγραφο που δείχνει ότι οι απολαβές του ως υπαλλήλου του δήμου Ερέτριας έφταναν τα 1.029 ευρώ.

Μάλιστα, δύο χρόνια αργότερα, συμπληρώνοντας τον απαραίτητο χρόνο εργασίας προχώρησε και στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο και πήρε και αύξηση! Πλέον τον Αύγουστο του 2023 ο μισθός του άντρα που ζει με την οικογένειά του στην ορεινή Κορινθία είχε φθάσει στα 1.505, 37 ευρώ. Όλα αυτά για να εργάζεται, υποτίθεται, ως υπάλληλος καθαριότητας εξ αποστάσεως…

Πάντως, στις 27 Οκτωβρίου του 2023 επιδόθηκε απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου για τον μεγάλο αριθμό αδικαιολόγητων απουσιών από την εργασία του 45χρονου στον δήμο Ηλιούπολης.

Μετά τις αποκαλύψεις, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως διέταξε έλεγχο για το καθεστώς εργασίας του 45χρονου. Κατά τη διάρκεια απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει με τον 45χρονο και υπό ποιο καθεστώς εργαζόταν στην υπηρεσία.

“Έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από Κόρινθο, για να δούμε πού υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Έχω ζητήσει από αρμόδιες Αρχές να διεξάγουν έλεγχο”, ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Βουλή η κυρία Κεραμέως.

“Ενημερώθηκα και έχω στείλει έγγραφα για να παρουσιαστεί. Αυτός έκανε δουλειά εξ αποστάσεως. Έγινε το 2020 μετάταξη για λόγους υγείας και παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως και έτσι μας είχαν πει από την προηγούμενη διοίκηση” είπε αρχικά ο δήμαρχος Ερέτριας – Αμαρύνθου.

“Υπήρχε ένα έγγραφο από τον αντιδήμαρχο από τις 16 του μηνός ότι δεν παρουσιαζόταν εδώ, έστειλα έγγραφο στον εν λόγω κύριο, δεν παρουσιάστηκε. Μετά, κατέθεσα και δεύτερο έγγραφο στις 13 του μηνός που τον καλούσε σε απολογία, γιατί δεν ερχόταν” συνέχισε για τον 45χρονο από την Κορινθία.

“Παρόλα αυτά όμως μέσα στην υπηρεσία έχουμε δει ότι τις δουλειές τις έκανε εξ αποστάσεως” κατέληξε ο κ. Γούρνης.

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» λέει στο Μega ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 46χρονου που συνελήφθη.

Εγκατέλειψε το σχολείο στο δημοτικό

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» λέει το παιδί. Για διασκέδαση προσφεύγει σε μια σκουριασμένη κούνια, πεταμένα ποδήλατα δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο και για συντροφιά ένα σκυλάκι αλυσοδεμένο και τρομαγμένο κάτω από ένα χαρτόνι.

Η Παρασκευή, μητέρα ενός βρέφους, είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Περιγράφει πώς επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ξύλα όταν τους είδε να περνούν χειροπέδες στον πατέρα της. «Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούννοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοϊστορική εποχή δεν ξέρω;».

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος της οικογένειας. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί.

Δικηγόρος πατέρα: Δεν υπάρχει αιμομιξία

Για εμπάθεια σε βάρος του εντολέα του έκανε λόγο ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας Παλαιοχριστιανών, Ανδρέας Θεδωρόπουλος, μιλώντας σε Mega και Αlpha.

«Δεν υπάρχει αιμομιξία» υποστηρίζει ενώ θα ξεκινήσει έρευνα για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Όσον αφορά στον τρόπο ζωής του εντολέα του ισχυρίζεται: «Ήθελε να αλλάξει τον συμβατικό τρόπο της αστικής ζωής».

«Δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη, δεν έχει κάνει κακούργημα» πρόσθεσε ο δικηγόρος. Υποστήριξε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή με τη μητέρα.

Το ζευγάρι φυγάδεψε τα παιδιά

Το ζευγάρι μετά τις εξελίξεις και την εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης στην κοινότητα είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ελέγχου από την ΕΛΑΣ και είχε φροντίσει μέσα στη νύχτα του Σαββάτου να φυγαδεύσει τα ανήλικα παιδιά μαζί με την μητέρα η οποία είναι γιαγιά του ενός.

Στο πλαίσιο αυτό και για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν στις σπηλιές έμεινε μόνο ο 15χρονος μαζί με τον πατέρα του. Από εκεί και έπειτα όπως πληροφορείται το protothema.gr, η οικογένεια έχει συνολικά τέσσερα μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά το ζευγάρι το οποίο έγινε γνωστό και από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών (που έμεινε με τον πατέρα) καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Το Σάββατο εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για απομάκρυνση των παιδιών (15χρονου, 13χρονου, 6χρονης και του βρέφους) όπως και έγινε, και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Άρτας ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής. Η υπόθεση περιπλέχθηκε καθώς μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών για να ζήσουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Τότε το απόγευμα του Σαββάτου κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου που αφορούσε στην διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, νωρίς το πρωί η Ελληνική Αστυνομία με μεγάλη δύναμη, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού έφτασαν στο σημείο προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία. Εκεί είδαν πως τα παιδιά ήταν απόντα.

Μαζί με τον 45χρονο άνδρα βρισκόταν ο 15χρονος γιος του αλλά και η 25χρονη κόρη του από τον πρώτο γάμο, με κανέναν εξ αυτών να μην δίνει πληροφορίες για το πού βρίσκονται τα παιδιά.

Αντέδρασε ο 45χρονος και συνελήφθη

Στο σημείο εκείνο ο 45χρονος άνδρας αντέδρασε και δεν άφηνε τους αστυνομικούς να κάνουν την αυτοψία τους με αποτέλεσμα τελικά να προσαχθεί και να μεταφερθεί στο αστυνομικό μέγαρο Κορίνθου. Εκεί τελικά συνελήφθη για απείθεια και για μη συμμόρφωση με τον νόμο που αφορά στην υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών αφού και κατά δήλωσή του δεν πηγαίνουν σχολείο.

Στην συνέχεια δόθηκε εντολή ο 15χρονος γιος του να μεταφερθεί στο Παίδων για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι καλά στην υγεία του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: