Κι όμως, δεν είναι τυχαίο: Τι δείχνει το χρώμα του αuτοκινήτου σας για την προσωπικóτητά σας, ψυχολόγος εξηγεί

February 21, 2024

Κι όμως, δεν είναι τυχαίο: Τι δείχνει το χρώμα του αuτοκινήτου σας για την προσωπικóτητά σας, ψυχολόγος εξηγεί


Διαφ.

Το χρώμα του αυτοκινήτου φανερώνει πολλές άγνωστες πτυχές για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με μία ειδικό.

Ειδικότερα, η ψυχολόγος και θεραπεύτρια Suzy Chiazzari, συνεργάστηκε με την αγορά αυτοκινήτων, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια έρευνα και κατέληξε ότι το χρώμα του οχήματός μπορεί να αποκαλύψει χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα 10 κορυφαία χρώματα οχημάτων είναι:

Μαύρο

Άσπρο

Γκρί

Μπλε

Κόκκινο

Ασήμι

Πράσινο

Πορτοκάλι

Κίτρινο

Ροζ

Η ειδικός αναφέρει ότι, το χρώμα του αυτοκινήτου μπορεί να δώσει σε άλλους οδηγούς πληροφορίες για τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη.

Τι λέει το χρώμα του αυτοκινήτου για την προσωπικότητά του ιδιοκτήτη

Μαύρο

Μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των οδηγών, το μαύρο είναι ένα χρώμα που αποπνέει κομψότητα. Ο Sam Sheehan, συντάκτης αυτοκινήτων στο cinch, εξήγησε: «Στον ιστότοπο και την εφαρμογή μας, το μαύρο είναι το χρώμα που αναζητείται περισσότερο. Και είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί -δεν μπορείς να κάνεις λάθος με τη διαχρονική ελκυστικότητα ενός μαύρου οχήματος».

«Στους οδηγούς μαύρων αυτοκινήτων αρέσει το στυλ, αλλά χωρίς καμία φασαρία ή περιττό δράμα. Αυτοί οι οδηγοί είναι επίσης κατανοητικοί όταν πρόκειται για το κόστος καθαρισμού αυτοκινήτων», συμπληρώνει.

Άσπρο

Η Δρ. Chiazzari λέει: «Εάν βρίσκεστε στη θέση οδήγησης ενός λευκού οχήματος, πιθανότατα έχετε ένα μοντέρνο, προνοητικό πνεύμα και μπορείτε να προσαρμοστείτε σε κάθε πρόκληση που μπορεί να συναντήσετε στον δρόμο σας. Είστε επίσης σχολαστικοί και πολύ οργανωμένο, στοιχείο ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας πεντακάθαρο!»

Γκρι (ή ασημί)

«Οι οδηγοί γκρι αυτοκινήτων είναι πιο προσεκτικοί και δεν θέλουν απαραίτητα να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Στην πραγματικότητα, τα γκρίζα οχήματα κάνουν τη δουλειά τους σωστά, καθώς είναι πρακτικά και αξιόπιστα σε όλες τις καιρικές συνθήκες», εξηγεί η Δρ. Chiazzari και συνεχίζει:

«Όσοι οδηγούν γκρι οχήματα μπορούν να κρύψουν αποτελεσματικά τους “λεκέδες” και δίνουν προτεραιότητα στη λειτουργικότητα σε σχέση με την εμφάνιση. Με λίγα λόγια, αν είστε ιδιοκτήτης ενός γκρίζου μοντέλου, είστε νηφάλιοι, λογικοί και ρεαλιστές».

Μπλε

Εάν έχετε ένα μπλε όχημα, ίσως είστε ο καλύτερος οδηγός που θα μπορούσε να επιθυμήσει κάθε επιβάτης. Σύμφωνα με την ειδικό, είστε πιστός σύντροφος στο οδικό ταξίδι και ένα άτομο που όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να εμπιστευτούν για να περάσουν καλά και με ασφάλεια μαζί του. Με χαλαρό ταμπεραμέντο, βγαίνετε στο δρόμο ήρεμοι και αποφεύγετε τον πειρασμό να οδηγείτε πολύ γρήγορα.

Κόκκινο

Δεν κρύβεται ότι τα κόκκινα αυτοκίνητα έχουν την έμφυτη ικανότητα να τραβούν την προσοχή. Αυτό το ζωηρό χρώμα συμβολίζει τη δράση, το πάθος και τη δύναμη και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη ζωντανή προσωπικότητά σας.

«Αν διαθέτετε ένα κόκκινο όχημα, είναι βέβαιο ότι θα έχετε γρήγορες αντιδράσεις», λέει η Δρ. Chiazzari. «Είστε ένας οδηγός με αυτοπεποίθηση που δεν φοβάται να βρεθεί μπροστά στα μάτια όλων».

«Είστε δυναμικοί, ευδοκιμείτε σε περιπέτειες και έντονα συναισθήματα και έχετε επαναστατικό πνεύμα. Ταυτόχρονα, κατανοείτε τη σημασία του να είστε ασφαλείς στο τιμόνι. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα με κόκκινο χρώμα είναι από τα πιο ασφαλή στο δρόμο, καθώς είναι εύκολο να εντοπιστούν στην κίνηση», καταλήγει η ειδικός.

Πορτοκαλί και κίτρινο

Η Δρ. Chiazzari λέει ότι τα άτομα με πορτοκαλί ή κίτρινα αυτοκίνητα τείνουν να είναι «ηλιόλουστα και εξωστρεφή από τη φύση τους». Απολαμβάνουν να βρίσκονται στη θέση του οδηγού, να παίρνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα για βόλτα και να απολαμβάνουν το τοπίο καθώς οδηγούν.

Οι ιδιοκτήτες πορτοκαλί και κίτρινων οχημάτων τείνουν να βλέπουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Αν είναι μια σκοτεινή, βροχερή μέρα, είναι πιθανό να ανοίξουν το ραδιόφωνο και να τραγουδήσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Πράσινο

Τα πράσινα αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά σπάνιο θέαμα στους δρόμους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι οδηγοί τους είναι ιδιαίτερα ιδιόρρυθμοι ή εκκεντρικοί. Στην πραγματικότητα, η Δρ. Chiazzari εξηγεί: «Κάποιος που έχει τον έλεγχο ενός πράσινου οχήματος είναι ένα αξιόπιστο, καλά ισορροπημένο άτομο που ξέρει ακριβώς τι θέλει στη ζωή».

«Θα κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες χωρίς καμία ταλαιπωρία, οδηγώντας κατά μήκος των αστικών δρόμων και των επαρχιακών λωρίδων με σεμνή και αρμονική στάση», σημειώνει.

Άλλα χρώματα

Εάν έχετε ένα μωβ αυτοκίνητο, πιθανότατα είστε οδηγός που του αρέσει να κάνει μια δήλωση στο δρόμο. «Είστε μοναδικός και το ξέρετε». Και, αν προτιμάτε ένα ροζ όχημα, είστε ακόμα πιο τολμηροί. Δεν υπάρχουν πολλά ροζ αυτοκίνητα στους δρόμους, αλλά είναι ένα σημάδι ότι έχετε μια πλούσια και εξωστρεφή προσωπικότητα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: