Αδιανόητη πράξη αναθεματισμού έκανε ιερέας εναντίον των Βουλευτών – Βαριά διαμαρτυρία που προκαλεί αντιδράσεις

February 22, 2024

Αδιανόητη πράξη αναθεματισμού έκανε ιερέας εναντίον των Βουλευτών – Βαριά διαμαρτυρία που προκαλεί αντιδράσεις


Διαφ.

Οι αντιδράσεις της εκκλησίας μετά το ψήφισμα ήταν έντονες και ποικίλες ωστόσο ένας ιερέας σε ναό στα Κύθηρα προχώρησε σε πράξη αναθεματισμού των βουλευτών Α’ Πειραιά και Νήσων κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής, δείχνοντας έτσι μια αντίδραση που δεν είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα σε σχέση με την ψήφιση του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών από την επίσημη εκκλησία.

Ιερέας αναθεμάτισε τρεις βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του γάμου ομοφύλων

Χρησιμοποίησε εκφράσεις  αναθεματισμού προς τους βουλευτές για το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους δικαίωμα της ψήφου, παρόλο που αυτό είναι το καθήκον για το οποίο εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό.

Οι εκφράσεις δε παραπέμπουν σε άλλου τύπου θεοκρατικά καθεστώτα, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται στο κείμενο με τον τίτλο “Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ” που δημοσιεύθηκε στον https://adellinfm.blogspot.com/2024/02/blog-post_197.html

«… αναφωνώ το ανάθεμα έστω στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι εψήφισαν μεν το βδελυρό και θεοστυγές νομοσχέδιο, υπέρ των ανωμάλων και διεστραμμένων ομοφυλόφιλων, εισάγοντας άμα στο Σύνταγμα της Ελληνορθόδοξου πατρίδας μας, άλλο ευαγγέλιο. Άνθρωποι φθοροποιοί, δαιμονόπληκτοι και εωσφοροκίνητοι, εζήτησαν λυσσωδώς δια του νομοθετήματος αυτού: Να κατασκάψουν Κύριε, ως πολέμιοι όντες, τα Θυσιαστήριά σου, και την Αγία Πίστη ημών. Αφού εμόλυναν τα σώματά τους, δηλ. τους έμψυχούς ναούς του Αγίου σου Πνεύματος, με παρά φύσιν έργα, θέλησαν τώρα να επιβάλλουν, να προάγουν και να διαφημίσουν τα τοιαύτα στην ανθρώπινη κοινωνία μας μολύνοντάς την και αυτήν.

Εζήτησαν άνευ αιδούς να διαστρέψουν και να εναντιωθούν στην ανθρώπινη φυσιολογία, όπως Εσύ ο Δημιουργός των απάντων την όρισες».

Το «ανάθεμα»

Πιο συγκεκριμένα για τους 3 εκλεγμένους βουλευτές η αναφορά του πέραν του (άκουσον άκουσον) αναθέματος περιλαμβάνει και μια σειρά από «καταδίκες τους», όπως «καταδικασμένοι ας είναι, ως τα κλήματα τα εκκοπτόμενα της Αμπέλου και καταπατημένα υπό των διαβατών, και ως την ξηρανθείσα συκή δια την ακαρπίαν της.. Άγονα, άκαρπα και παντελώς νεκρά να είναι τα έργα τους και οι φιλοδοξίες τους».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: