«Δάκρυσε» κι η Παναγιά: Τρισάγιο σε βαρύ κλίμα στη μνήμη των 57 θυμάτων στο τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη

February 26, 2024
Η Παναγία έδακρυσε: Τρισάγιο πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες θλίψης για τα 57 θύματα στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δάκρυσε κι η Παναγιά: Τρισάγιο σε βαρύ κλίμα στη μνήμη των 57 θυμάτων στο τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη


Διαφ.

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (25.02.2024), στον τόπο της τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη, τρισάγιο για τις ψυχές των 57 θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα. Η ατμόσφαιρα στο τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών ήταν ιδιαίτερα βαριά, με τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων να είναι φορτισμένοι ψυχολογικά.

Σημειώνεται ότι η δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των νεκρών, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Τέμπη: Τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας

Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή το πως θα γίνει για να είναι ασφαλείς οι σιδηρόδρομοι, οι τόποι μας να είναι καύχημα μόνο για την ομορφιά τους και να μην γίνονται διάσημοι για άλλους λόγους. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια που κουράζουν.

Όλα αυτά τα λόγια δεν δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν, οι ψυχές αυτές θα βρουν τη δικαίωση όταν θα είμαστε σίγουροι ότι οι σιδηρόδρομοί μας είναι ασφαλείς και τα πράγματα θα δουλεύουν σωστά. Στον χρόνο επάνω η δική μας συμβουλή είναι για να μην μείνουν οι νεκροί αυτοί μια ακόμη ανάμνηση ενός θλιβερού δυστυχήματος, θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να πάμε συνολικά τον τόπο μπροστά. Ο Θεός να τους αναπαύει, είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Δεν την δεχόμαστε την αμέλεια

Την ίδια στιγμή, η Τάνια Κωνσταντινίδου κόρη θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μίλησε στο Χαμογέλα και Πάλι! στο Mega για τις τραγικές στιγμές που περνούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, που μετά από έναν χρόνο δεν έχουν καταφέρει να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Τέμπη: Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του δυστυχήματος

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος ,διασώστες ,συγγενείς και φίλοι των θυμάτων παρευρέθηκαν ένα χρόνο μετά στο μέρος που έγινε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με θύματα 57 επιβάτες και εργαζομένους στην αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία.

Πιστεύω ότι γίνεται μία προσπάθεια από την εισαγγελέα και τον ανακριτή που είναι αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω ότι είναι και τα χέρια τους ‘δεμένα’, και χρειάζονται πολύ σπρώξιμο για να μπορέσουν να κινηθούν όπως πρέπει. Δεν την δεχόμαστε την αμέλεια, είναι ξεκάθαρος ενδεχόμενος δόλος. Από την στιγμή που γνωρίζεις ότι έχουν πρόβλημα και εσύ αντί να σταματήσεις τα δρομολόγιά σου, κόβεις εισιτήρια και στέλνεις τους ανθρώπους στο χώμα αντί στον προορισμό τους, έχεις ευθύνη, δεν μπορείς να πεις ότι δεν γνώριζα, αμέλησα, είπε η κ. Κωνσταντινίδου.

Ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους οι περισσότεροι νέοι. Σε φορτισμένο κλίμα τελέστηκε τρισάγιο από το Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο. Απαρηγόρητοι είναι οι συγγενείς των θυμάτων.

Ερωτηθείσα αν τους συγγενείς των θυμάτων τους έχουν προσεγγίσει για μία συγγνώμη, η κ. Κωνσταντινίδου ήταν ξκεκάθαρη: Συγγνώμη όχι. Πέρα από τον κ. Καραμανλή, που ζήτησε την δήθεν συγγνώμη του με την παραίτησή του, δεν έχουμε ακούσει συγγνώμη. Συγγνώμη τι; Που σας σκοτώσαμε;.

Είναι ξεκάθαρη συγκάλυψη – Δεν υπάρχει αμέλεια: Ξεσπά συγγενής θύματος

Η Τάνια Κωνσταντινίδου, κόρη θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μίλησε στο Χαμογέλα και Πάλι! για τις τραγικές στιγμές που παιρνούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, που μετά από έναν χρόνο δεν έχουν καταφέρει να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Εμείς έχουμε κινηθεί και νομικά εναντίον τους, γιατί είναι ξεκάθαρη συγκάλυψη. Υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν έχουμε βρει ούτε κοκαλάκι του. δεν μάθαμε τους πρώτους μήνες που είχαν πάει τα βαγόνια. Κάναμε αγώνα για να μάθουμε ότι πήγαν στο Κουλούρι. Και έχω την εντύπωση πως μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό που είναι τα βαγόνια της εμπορικής. Αυτό είναι ξεκάθαρη συγκάλυψη. Αυτοί οι εισαγγελείς που ήταν εκεί, δεν πρέπει να τους ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος; Πως αφήνεις να αλλοιώνουν έτσι έναν χώρο εγκλήματος. Αυτή η υπόθεση μπάζει από παντού.

Η κ. Κωνσταντινίδου, σε λίγο καιρό θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό, γιατί από μικρή μου έλεγε, “μην στεναχωριέσαι, όταν θα έρθει αυτή η ώρα, εγώ θα Είμαι εκεί πέρα, θα σου κρατώ το χέρι, θα μπω και εγώ μαζί σου μέσα”. Η ευχή που μου έδωσε τα τελευταία Χριστούγεννα που περάσαμε μαζί ήταν “και του χρόνου διπλή”. Και έγινε πραγματικότητα η ευχή της. Στεναχωριέμαι μία φορά γιατί δεν θα μπορέσει να ζήσει το εγγόνι της, και το παιδί της, αυτές τις στιγμές και στεναχωριέμαι νομίζω δέκα φορές που το δικό μου το παιδί δεν θα έχει την τύχη να γνωρίσει την γιαγιά του. Γιατί ήταν υπέροχη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1024

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600

width=1600


Πηγή

Διαβάστε επίσης: