Περήφανη για την καταγωγή της: Η Μαρίνα Σάττι δεν είναι από Ελλάδα, λίγοι ξέρουν από που κατάγεται

February 26, 2024

Περήφανη για την καταγωγή της: Η Μαρίνα Σάττι δεν είναι από Ελλάδα, λίγοι ξέρουν από που κατάγεται


Διαφ.

Η Μαρίνα Σάττι, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2024, έχει μιλήσει για τον ρατσισμό που βίωσε στην παιδική και εφηβική της ηλικία, λόγω της καταγωγής του πατέρα της.

Ειδικότερα, ο πατέρας της τραγουδίστριας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουδάν και βρέθηκε στην Ελλάδα, για να σπουδάσει Ιατρική. Πηγαίνοντας στην Αθήνα, για τις σπουδές του, γνώρισε την μητέρα της, η οποία είχε φύγει από τον τόπο καταγωγής της, την Κρήτη, με σκοπό να σπουδάσει μηχανικός.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Στούντιο 4», η Μαρίνα Σάττι είχε υπογραμμίσει για τους γονείς της «η μαμά μου είχε μεγαλώσει στην Κρήτη, ο μπαμπάς μου είχε μεγαλώσει στο Σουδάν, ήρθε φοιτητής στην Αθήνα και έτσι γνωρίστηκαν. Υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου».

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο επηρεάστηκε από τις δύο κουλτούρες, επεσήμανε ότι «μεγαλώνοντας και κοιτάζοντας πρόσφατα φωτογραφίες, είδα κάποιες εικόνες που δικαιολογούν πολλά πράγματα στη συνέχεια της ζωής μου. Όπως οι εικόνες από το Σουδάν, με την οικογένεια, με τις θείες, μία μίξη πολύ έντονη. Εγώ πήγαινα τα καλοκαίρια στο Σουδάν. Η οικογένεια εκεί με δέχτηκε ακόμα πιο θερμά από όσο δέχτηκαν εκείνον στην Ελλάδα. Η κουλτούρα του Σουδάν ήταν η κανονικότητά μου. Ας πούμε πως εκεί ερχόμαστε από μια χώρα που είμαστε κάπως πιο μπροστά σε κάποια πράγματα. Επίσης, ήταν η οικογένεια «του άντρα στο Σουδάν». Η γιαγιά μου και η θεία μου είχαν δυο χαρακιές στο μάγουλο, κάτι που το κάνουν στις φυλές εκεί για να δείχνουν από που είναι και που ανήκουν».

Η Μαρίνα Σάττι ντρεπόταν για τον πατέρα της

Σχετικά με την καταγωγή του πατέρα της, το 2022, η Μαρίνα Σάττι είχε σημειώσει στην εκπομπή The 2Night Show «ο πατέρας μου είναι από το Σουδάν, έχω πάει αρκετές φορές και ήταν πολύ ωραία. Δύσκολα βέβαια τα πράγματα εκεί αυτή την περίοδο. Ντρεπόμουν να έρθει να με πάρει ο πατέρας μου από το φροντιστήριο. Είναι μαύρος στο δέρμα και δεν ήταν συνηθισμένο, ειδικά τότε και στην Κρήτη να βλέπουν έναν μαύρο άνδρα. Η γιαγιά μου στο Ηράκλειο είδε πρώτη φορά μαύρο άνδρα από κοντά, όταν γνώρισε τον πατέρα μου. Θαυμάζω τη μαμά μου για εκείνη την εποχή. Σήμερα φυσικά είναι αστεία αυτή η κουβέντα».

Οι γονείς της τραγουδίστριας χώρισαν όταν εκείνη ήταν έφηβη και ο πατέρας της έχει επιστρέψει στο Σουδάν, όπου έχει δημιουργήσει μία νέα οικογένεια.

Η σχέση της Μαρίνας Σάττι με τον πατέρα της

Για τη σχέση που έχει σήμερα με τον πατέρα της, η Μαρίνα Σάττι τόνισε ότι «είχα να δω τον μπαμπά μου 13 χρόνια, μέχρι το 2013 που ξαναβρεθήκαμε, όταν ήρθε εδώ, γιατί έφυγε εκείνος, έφυγα εγώ από την Κρήτη στην Αθήνα και μετά από την Αθήνα πήγα στην Αμερική για να σπουδάσω, γύρισα και έτσι πέρασαν 13 χρόνια».

Επίσης, το 2023, στο “Στούντιο 4” είχε αναφέρει «ο μπαμπάς μου μένει και τώρα στο Σουδάν, απλά αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αίγυπτο, λόγω αυτών που γίνονται στο Σουδάν. Ο μπαμπάς μου, η νέα του γυναίκα και η αδελφούλα μου είναι εκεί. Με την αδελφή μου, που είναι δεκαπέντε χρονών, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όταν ήταν 7, 8 χρονών. Είναι μικρούλα και δεν έχει άλλα αδέλφια από τους γονείς της. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη μαζί μου. Είναι πολύ έξυπνη και ταλαντούχα, χορεύει, τραγουδάει, μιλάει πολλές γλώσσες. Ήθελε πάρα πολύ να μας βλέπει, μας έπαιρνε τηλέφωνο η μαμά της και μας έλεγε πως λέει συνέχεια στο σχολείο η μικρή πως έχει δυο αδέλφια και θέλει να σας δει. “Απλώς είναι στην Ελλάδα” έλεγε στους συμμαθητές της. Έχει φωτογραφίες μας στο σπίτι και λέει πως “αυτοί, είναι η αδελφή και ο αδελφός μου”».

Μαρίνα Σάττι καταγωγή


Πηγή

Διαβάστε επίσης: