Επέστρεψε στο αμφιθέατρο, δάκρυσαν όλοι: Ρίγη συγκίνησης με την καθηγήτρια μητέρα της αδικοχαμένης Αγάπης στο ΑΠΘ

February 27, 2024

Επέστρεψε στο αμφιθέατρο, δάκρυσαν όλοι: Ρίγη συγκίνησης με την καθηγήτρια μητέρα της αδικοχαμένης Αγάπης στο ΑΠΘ


Διαφ.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ η ομιλία της Ελένης Βασάρα, η οποία έχασε την κόρη της στην τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, από το βήμα της κατάμεστης αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ όπου παρακολούθησαν την εκδήλωση για τον 1 χρόνο της τραγωδίας συγγενείς, φίλοι των θυμάτων αλλά και απλοί πολίτες, μίλησε για το χρονικό πριν την προδιαγεγραμμένη τραγωδία στα Τέμπη και έκανε λόγο για εγκληματικές παραλείψεις και προσπάθειες συγκάλυψης.

Δείτε το βίντεο:

Η Ελένη Βασάρα, διδάσκουσα στο Τμήμα Βιλογογίας του ΑΠΘ που θρηνεί τον χαμό της κόρης της, Αγάπης Τσακλίδου, εδώ κι έναν χρόνο, είπε:

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση να έρθω και να μιλήσω στη σημερινή εκδήλωση. Σε αυτή την αίθουσα τόσες αναμνήσεις με την Αγάπη και με όλους εσάς. Να μιλήσουμε για το έγκλημα στα Τέμπη όπου τόσο απροσδόκητα και αδιανόητα έχασα το παιδί μου.

Όμως ανεξάρτητα από αυτό που βιώνω, έχω χρέος και στόχο ζωής να μιλάω και εκ μέρους της Αγάπης και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, όπως θα ήθελε και η Αγάπη και αναμφίβολα οι 56 ακόμη δικοί μας άνθρωποι που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών. Για την αποκάλυψη των υπαιτίων ενόχων -όσο ψηλά και αν βρίσκονται- και την παραδειγματική τιμωρία τους. Για να μη ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με 57 νεκρούς».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: