Αποκαλυπτικός Φίλιππος Τσαγκρίδης: “Απολαμβάνω να μαγειρεύω για πρόσωπα που αγαπάω”

February 28, 2024

Αποκαλυπτικός Φίλιππος Τσαγκρίδης: “Απολαμβάνω να μαγειρεύω για πρόσωπα που αγαπάω”


Διαφ.

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης σε συνέντευξή του στο ένθετο “Secret” των “Παραπολιτικών” και τη Σάσα Σταμάτη, μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί παράλληλα με ναυτιλία και εστίαση, καθώς είναι ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων, στο Κουκάκι και στα Άνω Πετράλωνα.

Πώς αποφάσισες από τον χώρο της ναυτιλίας να περάσεις σε αυτόν της εστίασης;

∆εν πρόκειται ακριβώς για «πέρασμα» από τη μια δραστηριότητα στην άλλη, μιας και παραμένω απολύτως ενεργός στη ναυτιλία. Η εστίαση, τώρα, προέκυψε ως ένα φυσικό επακόλουθο της μεγάλης αγάπης µου για το φαγητό και το κρασί, κυρίως ως πολιτισμικά στοιχεία, που είναι ο καθρέφτης κάθε λαού. Δηλαδή, πέρα από τη βιολογική ανάγκη και την απόλαυση, το φαγητό έχει πολλές μεταφράσεις και ανθρωπολογικά είναι απολύτως συνδεδεμένο µε την ταυτότητά µας.

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης απολαμβάνει να μαγειρεύει για αγαπημένους ανθρώπους

Ένας εφοπλιστής θα έμπαινε στην κουζίνα;

Γιατί όχι; Νομίζω πως δεν θα τον εμπόδιζε κάτι. Είναι απόλαυση να μαγειρεύεις για τους αγαπημένους σου ανθρώπους!

Ποιο είναι το αγαπηµένο σου πιάτο;

Δύσκολη ερώτηση! ∆εν έχω όμως µόνο ένα. Αγαπώ τα κεφτεδάκια, αλλά αγαπώ και το φουά γκρα. Τρελαίνομαι για μια φοβερή χωριάτικη µε κατακόκκινες, ζουμερές ντομάτες και φέτα που μοσχοβολάει, αλλά µου αρέσουν και τα μπέργκερ. Επίσης δύσκολα μπορώ να αντισταθώ σε μια φίνα ταραμοσαλάτα.

Τα επόμενα βήματα του Φίλιππου Τσαγκρίδη

Να περιμένουμε επόμενο βήμα στην εστίαση ή θα µας εντυπωσιάσεις µε κάτι άλλο;

Δουλεύουµε ήδη πάνω σε διάφορες νέες ιδέες, που πιστεύω ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται σιγά-σιγά. Οπότε η εστίαση παραμένει σταθερά στα πλάνα µου. Μαζί µε τη ναυτιλία δεν βλέπω να µου μένει χρόνος ούτε για να κοιμηθώ, οπότε δεν φαντάζομαι τι άλλο θα προκύψει… Όμως, ποτέ δεν λέω «ποτέ».

Ναυτιλία ή εστίαση;

Για µένα αυτό δεν είναι δίλημμα, ούτε αναιρεί το ένα το άλλο. Συνεπώς και τα δύο!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: