Πανελλήνιος Θρήνος: Νεκρός ο αγαπητός εφοπλιστής – Γιγάντωσε την δυναστεία και μεγαλούργησε

February 28, 2024

Πανελλήνιος Θρήνος: Νεκρός ο αγαπητός εφοπλιστής – Γιγάντωσε την δυναστεία και μεγαλούργησε


Διαφ.

Ο Στάθης Κουλουκουντής, γνωστός εφοπλιστής, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 83 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, τα τελευταία χρόνια, σκορπώντας θλίψη στην εφοπλιστική οικογένεια.

Ο εφοπλιστής γεννημένος στη Νέα Υόρκη, το 1942 και μεγάλωσε στους κόλπους μιας εφοπλιστικής δυναστείας που μεγαλούργησε.

Σπούδασε οικονομικά, στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μετά το τέλος των σπουδών του, ξεκίνησε να εργάζεται στα γραφεία της εφοπλιστικής εταιρίας “Rethymnis & Kulukundis LTD” στο Λονδίνο, αρχίζοντας από το τμήμα Operations, αλλά ανέλαβε γρήγορα την ευθύνη για τις χρηματοδοτήσεις και τις ναυπηγήσεις των νέων πλοίων του ομίλου.

Ο Στάθης Κουλουκουντής επισκεπτόταν τα καλοκαίρια το αγαπημένο του νησί

Στο Λονδίνο έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, αλλά τα καλοκαίρια επισκεπτόταν ανελλιπώς την Ελλάδα για διακοπές, ειδικά τη Σύρο, όπου διατηρούσε και σπίτι.

Διετέλεσε μέλος πολλών διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών, ενώ το 1982 εξελέγη μέλος του συμβουλίου του Committee (πρόκειται για την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου). Επίσης, διετέλεσε για περισσότερα από δέκα χρόνια αντιπρόεδρος του και έχαιρε εκτίμησης στο City.

Ήταν αδερφός του επίσης εφοπλιστή Ηλία Κουλουκουντή, ο οποίος τον αναφέρει στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Απρόσιτες ακτές», στο οποίο περιγράφει γλαφυρά τη ζωή στους κόλπους της ναυτιλιακής οικογένειάς τους.

Ο Ηλίας έφυγε από τη ζωή πρώτος, τον Ιούλιο του 2020 και τώρα πήγε να τον βρει ο αδερφός του, ο οποίος τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταλαιπωρήθηκε από διάφορες ασθένειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στάθης Κουλουκουντής είχε αφήσει το Λονδίνο, τα τελευταία χρόνια, επιλέγοντας την Ελλάδα και την αγαπημένη του Σύρο.

Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης, ενώ η οικογένεια θα δεχτεί συλλυπητήρια σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Πέθανε ο Στάθης Κουλουκουντής


Πηγή

Διαβάστε επίσης: