«Συναγερμός» από Μαρουσάκη: Ξεκινάει η λαίλαπα… – Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη μέρα και οι ώρες που θέλουν προσοχή

February 28, 2024

«Συναγερμός» από Μαρουσάκη: Ξεκινάει η λαίλαπα… – Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη μέρα και οι ώρες που θέλουν προσοχή


Διαφ.

Η νέα κακοκαιρία έρχεται από τα νότια της Ιταλίας και φέρνει ισχυρές καταιγίδες, κεραυνούς, ακόμα και χαλάζι. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε τα αναλυτικά προγνωστικά στοιχεία για τις πιο δύσκολες μέρες του νέου κύματος κακοκαιρίας και χάρτες με το πού θα χτυπήσει. Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός;

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για τη νέα κακοκαιρία που θα μας έρθει από τα νοτιότερα τμήματα της Ιταλίας, από αύριο και κυρίως από την Παρασκευή. Θα σαρώσει όλη τη χώρα ένα κύμα κακοκαιρίας που θα θυμίσει το τελευταίο, με ένα γρήγορο μεν πέρασμα, αλλά δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν και ένταση.

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, και επιτέλους εναρμονίστηκε με το ημερολόγιο. Οι βροχές θα εστιάζονται στα πιο ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα έχουν ισχυρές εντάσεις.

Στην Αττική θα εναλλάσσονται οι συννεφιές με την ηλιοφάνεια και δεν αποκλείεται γύρω στο απόγευμα να δούμε διάσπαρτες βροχοπτώσεις. Ίσως κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα να έχουμε κάποιες βροχές.

Αυξημένες συννεφιές θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν αποκλείεται γύρω από τον Θερμαϊκό να δούμε κάποιες πρόσκαιρες, ασθενείς τοπικές βροχές.

Αύριο, Πέμπτη, μια οργανωμένη ύφεση, δηλαδή ένα βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, θα κινηθεί πιο ανατολικά. Περιμένουμε βροχές και ισχυρές καταιγίδες, από το μεσημέρι και μετά, στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

καταιγίδες

Την Παρασκευή, αυτή η λαίλαπα καταιγίδων θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και θα επηρεάσει και την ανατολική ηπειρωτική χώρα και θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα μέσα από το Αιγαίο.

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο, δείχνει βελτίωση του καιρού το Σάββατο και ακόμα περισσότερο βελτιωμένο καιρό την Κυριακή, με καλές θερμοκρασίες γιατί οι νοτιάδες θα επιμείνουν με αποτέλεσμα να μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες.

Προσοχή πρέπει να δείξουμε το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα ή ακόμα και μεγάλο όγκο νερού να πέφτει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε το βίντεο με όλα τα προγνωστικά στοιχεία και τους χάρτες:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: