Τόσα χρόνια πιστεύαμε λάθος: Τόσο νερό θα πρέπει να πίνετε κάθε μέρα για να χάσετε βάρος, ειδικός εξηγεί

March 1, 2024

Τόσα χρόνια πιστεύαμε λάθος: Τόσο νερό θα πρέπει να πίνετε κάθε μέρα για να χάσετε βάρος, ειδικός εξηγεί


Διαφ.

Η κατανάλωση άφθονου νερού είναι το κλειδί για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Amy Goodson, και όσα είπε στο eatthis.com «Η κατανάλωση νερού μπορεί να είναι ευεργετική για να βοηθήσει στον κορεσμό, αλλά δεν είναι από μόνη της άμεση αιτία απώλειας βάρους».

Μπορεί η κατανάλωση νερού να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Δείτε παρακάτω πώς το νερό μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους:

Αυξημένος κορεσμός: «Η κατανάλωση νερού πριν και μετά τα γεύματα σας χορταίνει. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος», εξηγεί η Goodson. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία, τα άτομα που ήπιαν ένα μιλκσέικ και στη συνέχεια ένα μεγάλο ποτήρι νερό παρουσίασαν μειωμένο αίσθημα πείνας και αυξημένο κορεσμό, σε σύγκριση με εκείνα που ήπιαν ένα μικρό ποτήρι νερό μετά το μιλκσέικ τους.

Ενυδάτωση χωρίς θερμίδες: Η κατανάλωση νερού είναι ένας τρόπος για να ενισχύσετε την ενυδάτωσή σας, χωρίς θερμίδες. Επιλέγοντας το νερό αντί να πιείτε ένα ζαχαρούχο ρόφημα, όπως το ζαχαρούχο παγωμένο τσάι ή ένα ενεργειακό ποτό «μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, υποστηρίζοντας τη διαχείριση του βάρους», λέει λέει ο Goodson.

Ενισχυμένη σωματική απόδοση: Η διασφάλιση της ενυδάτωσης του σώματός σας είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη βέλτιστης σωματικής απόδοσης. «Αυτό μπορεί να συμβάλει στην καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης», λέει η Goodson. «Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και τα άτομα να κινούνται πιο αργά σε μια προπόνηση».

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά αν θέλετε να χάσετε βάρος

Όταν πρόκειται για την ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να πίνετε καθημερινά για να χάσετε βάρος, δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους. «Ενώ υπάρχει ένας κανόνας της παλιάς σχολής που λέει ότι πρέπει να πίνετε οκτώ φλιτζάνια νερό των 240 ml, η αλήθεια είναι ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό χρειάζεστε, όπως η ηλικία, το φύλο, το επίπεδο δραστηριότητας και η γενική υγεία σας», εξηγεί η Goodson.

«Για τις γυναίκες, η συνολική ποσότητα νερού είναι περίπου 11,5 φλιτζάνια την ημέρα και για τους άνδρες περίπου 15,5 φλιτζάνια. Αυτές οι εκτιμήσεις, ωστόσο, περιλαμβάνουν τα υγρά που καταναλώνονται τόσο από τρόφιμα όσο και από ποτά, συμπεριλαμβανομένου του νερού. Συνήθως λαμβάνετε περίπου το 20% του νερού που χρειάζεστε από τις τροφές που τρώτε (φρούτα, λαχανικά, σούπα κ.λπ.). Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου εννέα φλιτζάνια υγρών την ημέρα και οι άνδρες περίπου 13 φλιτζάνια, προκειμένου να βοηθήσουν στην αναπλήρωση της ποσότητας νερού που χάνεται».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: