Αυτή είναι η αμοιβή τους: Όλη η αλήθεια για τους επενδυτές του Dragon’s Den, τι γίνεται μόλις σβήνουν τα “φώτα”

March 1, 2024

Αυτή είναι η αμοιβή τους: Όλη η αλήθεια για τους επενδυτές του Dragon’s Den, τι γίνεται μόλις σβήνουν τα “φώτα”


Διαφ.

Με τεράστια επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν το ριάλιτι επιχειρήσεων του ΑΝΤ1, που προβάλλεται σε άλλες 25 χώρες του κόσμου. Το Dragon’s Den πήρε το πράσινο φως για μία δεύτερη σεζόν με αλλαγμένο σε ένα ποσοστό το δυναμικό των επενδυτών που είχε από την πρώτη περίοδό του.

Οι πολυθρόνες του «Dragons’ Den Greece» παραμένουν πέντε, οι Dragons όμως θα είναι έξι και θα εναλλάσσονται ανάλογα με το pitch. Την oμάδα των Dragons αποτελούν ο Χάρης Βαφειάς – Πλοιοκτήτης, ο Λέων Γιοχάη – Tech επενδυτής, ο Demetrios Mallios – Ιδρυτής του Ομίλου Aeon, ο Τάσος Οικονόμου – Επενδυτής, η Λιλή Περγαντά – Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Power Health και η Μαρία Χατζηστεφανή – Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Rodial Group.

Πολλά έχουν ακουστεί για τη συμφωνία που έχει ο ΑΝΤ1 και η εταιρεία παραγωγής με τους 6 αυτούς επενδυτές. Άλλοι μιλούν για ποσοστά, άλλοι για αμοιβή με το επεισόδιο, η αλήθεια όμως είναι μόνο μία. Οι επενδυτές της εκπομπής δεν πληρώνονται. Όλα τα χρήματα που δίνουν στα deals είναι δικά τους και ενώ στην εκπομπή εμφανίζονται αμισθί.

Σε παλαιότερη μάλιστα συνέντευξη του Σάκη Τανιμανίδη ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι ένα ποσοστό των συμφωνιών που γίνονται προφορικά μπροστά στην κάμερα δεν καταλήγουν σε οριστική συμφωνία όταν φτάνουν στα «χαρτιά» και τους επιμέρους όρους των συμφωνιών. Ένα ποσοστό 50-60% των προφορικών συμφωνιών των επενδυτών φτάνουν σε οριστικές συμφωνίες. Και αυτή είναι ουσιαστικά η πληρωμή των επενδυτών, τα κέρδη από τα ποσοστά των επιχειρήσεων που αποφασίζουν να επενδύσουν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: