Μάκης Βορίδης: Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της την υπόθεση των Τεμπών και θα δώσει όλες τις απαντήσεις

April 2, 2024

Μάκης Βορίδης: Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της την υπόθεση των Τεμπών και θα δώσει όλες τις απαντήσεις


Διαφ.

«Υπάρχει η ευχή να προχωρήσει η δικαιοσύνη με τον ταχύτατο τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας

Στα αλλοιωμένα ηχητικά από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης τονίζοντας πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, ενώ συμπλήρωσε πως είναι αποδεδειγμένο πως η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκειμένου να γίνει έρευνα για την αλλοίωση των συνομιλιών του ΟΣΕ. Από την Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν δώσει απαντήσεις σχετικά με το ποιος αλλοίωσε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα διοχέτευσε, προκείμενου να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της ΝΔ περί ανθρώπινου λάθους.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ μελετά πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινήσεις του να είναι νομικής φύσεως. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για ψεύδη και αλαζονεία, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει σε ανάρτησή του ότι η φωνή του είναι άλλη μία φωνή που ενώνεται με εκείνες που ζητούν δικαίωση.

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της την υπόθεση των Τεμπών και θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

«Υπάρχει η ευχή να προχωρήσει η δικαιοσύνη με τον ταχύτατο τρόπο. Έτσι όπως ξέρει η δικαιοσύνη, να αναπτύξει πλήρως τη βεντάλια και τις διαδικασίες της ώστε να οδηγήσει στην κατηγορία αυτούς που πρέπει».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Εστίας» και τη διάψευσή του από τους εμπλεκόμενους, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως το κρίσιμο είναι να πουν όσοι παρευρίσκονταν σε εκείνο το δείπνο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοσέλιδο της Εστίας ισχυρίζεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, έστειλε sms στον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητώντας να τα βρουν και ακούσει τους υπουργούς, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, το οποίο στη συνέχεια διαψεύστηκε κατηγορηματικά.

«Από όλη αυτή τη συζήτηση αναδεικνύεται ότι πρέπει να λύσουμε λίγο τα θεσμικά ζητήματα. Οι εκδότες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, είναι μέσα στον κανόνα της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Αυτό που πυροδότησε την αντίδραση αυτή ήταν η σύνδεση που έγινε από την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση επέλεξε να ενεργήσει με βάση ένα δημοσίευμα», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: