“Έχουμε χωρίσει εδώ και 5 χρόνια, αλλά ακόμα δεν μπορώ να τον ξεπεράσω. Όλα τον θυμίζουν. Πώς θα τον ξεχάσω;”

April 3, 2024

“Έχουμε χωρίσει εδώ και 5 χρόνια, αλλά ακόμα δεν μπορώ να τον ξεπεράσω. Όλα τον θυμίζουν. Πώς θα τον ξεχάσω;”


Διαφ.

Μία χωρισμένη γυναίκα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον σύντροφό της, εδώ και πέντε χρόνια και ζητάει τη συμβουλή της Sophia Benoit στο bustle.com.

Όπως εξομολογείται η χωρισμένη γυναίκα: «Πριν από πέντε χρόνια, ο πρώην μου με αιφνιδίασε με έναν χωρισμό και μετακόμισε. Ήμουν συντετριμμένη. Πέρασα τα επόμενα χρόνια σε ψυχοθεραπεία για να ξεδιαλύνω τι συνέβη, τον ρόλο που έπαιξα εγώ σε αυτό και τι θα μπορούσα να μάθω από αυτή την εμπειρία. Αισθάνομαι πραγματικά ότι έχω συγχωρήσει τον πρώην μου. Δεν είμαι πια θυμωμένη μαζί του – χαίρομαι που ο χωρισμός μας με ώθησε να ωριμάσω! Έχω μετακομίσει από το κοινό μας διαμέρισμα, έχω βγει με άλλους ανθρώπους και επιτέλους νιώθω ξανά ο εαυτός μου… αλλά εξακολουθώ να τον σκέφτομαι κάθε μέρα, συχνά πολλές φορές την ημέρα.

Η σκέψη της χωρισμένης γυναίκας είναι συνεχώς στον πρώην σύντροφό της

Για παράδειγμα, ντύνομαι το πρωί και βλέπω τη φούστα που φορούσα στο πρώτο μας ραντεβού. Βλέπω την έγκυο φίλη μου και αναρωτιέμαι πώς τα πάει η έγκυος γυναίκα του πρώην μου. Βλέπω έναν χαριτωμένο τύπο σε μια εφαρμογή γνωριμιών και συνειδητοποιώ ότι μοιάζει με τον πρώην μου. Μισώ που το μυαλό μου δεν τον αφήνει να φύγει. Είναι ταπεινωτικό. Πώς μπορώ να τον ξεχάσω;».

Η απάντηση της συμβούλου στη χωρισμένη γυναίκα

Η σύμβουλος σχέσεων στην απάντησή της επισημαίνει τα εξης: «Όπως ακριβώς δεν έχουμε ξεχάσει τους δασκάλους μας από το Δημοτικό, έτσι ακριβώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και έναν άνθρωπο με τον οποίο περάσαμε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και τον ερωτευτήκαμε».

Μπορεί να νιώθεις καταδικασμένη να μην ξεχάσεις ποτέ, αλλά δεν είναι έτσι. Μάλιστα, το να αποδεχτείς το γεγονός ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα σκεφτείς αυτόν τον άνθρωπο μπορεί να σε βοηθήσει να νικήσεις αυτή τη συνήθεια.

Ας δούμε αρχικά το πόσο συχνά τον σκέφτεσαι. Μιλάμε για κάθε μέρα, όλη την ημέρα ή απλώς μια με δύο φορές την ημέρα; Δεν λέω ότι το τελευταίο δεν είναι δυνητικά ενοχλητικό, απλώς προτείνω ότι μπορεί να μην είναι καταστροφικό ή αξιολύπητο. Ίσως απλά… να συμβαίνει. Και θα στοιχημάτιζα ότι πολύς χρόνος που μετράς ως “σκέφτομαι τον πρώην μου” είναι στην πραγματικότητα “κατηγορώ τον εαυτό μου επειδή σκέφτομαι τον πρώην μου”. Δώσε στον εαυτό σου την πλήρη άδεια να τον σκέφτεσαι όσο συχνά θέλεις, χωρίς επιπλήξεις. Άσε τη σκέψη να περάσει χωρίς να την κρίνεις.

Ένα συναίσθημα μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα. Δεν χρειάζεται να το αφήσεις να μπει μέσα. Μπορείς απλώς να μην ασχοληθείς μαζί του. Ή μπορείς να σκεφτείς πως πέρασες πολύ όμορφα κάποτε και χαίρεσαι για αυτό. Δεν χρειάζεται να τιμωρείς τον εαυτό σου επειδή οι σκέψεις σου θεωρούνται ανεπιθύμητες ούτε να τις αποδέχεσαι πάντα ως πραγματικές.

Αν νιώθεις πως θέλεις να κάνεις μια μεγαλύτερη αναζήτηση στο θέμα προσέγγισε με περιέργεια τα συναισθήματά σου και όχι με κριτική διάθεση. Νιώθεις μοναξιά; Κούραση; Πείνα; Μήπως αγχώνεσαι για τη δουλειά και ψάχνεις, υποσυνείδητα, κάποια διέξοδο;

Σκέψου ποιες πιο υγιείς λύσεις μπορείς να δώσεις. Μπορεί λίγη γυμναστική ή μια έξοδος με έναν φίλο να βοηθήσει το μυαλό σου να καθαρίσει.

Και πάλι θεωρώ πως δεν είσαι καταδικασμένη. Έχεις δουλέψει με τον εαυτό σου και δεν μοιάζεις τόσο κολλημένη όσο θέλεις να παρουσιάζεις τον εαυτό σου. Πιστεύω πως και ο χρόνος και οι νέες εμπειρίες θα σε κάνουν να σκέφτεσαι όλο και λιγότερο τον πρώην σου – ειδικά αν δεν σε κατηγορείς κάθε φορά που αυτό συμβαίνει.

Κορυφαίος κομμωτής μεταμορφώνει χωρισμένη και απογοητευμένη γυναίκα και την κάνει να δείχνει 20 χρόνια νεότερη

Συγκινεί μια γυναίκα από το Τέξας που χώρισε μετά από 44 χρόνια γάμου και ο κομμωτής της την έκανε άλλο άνθρωπο για να απαλύνει τον πόνο της.

Αυτή ήταν η περίπτωση της Vicki από το Ντάλας, του Τέξας. Ο 44χρονος γάμος της είχε μόλις πρόσφατα τελειώσει, πριν αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα της ζωής της: Να κάνει ένα makeover. Στην τελική, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήταν single από τότε που ήταν μόλις 18 ετών!

Αποφάσισε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Christopher Hopkins, γνωστό και ως Makeover Guy, στη Μινεάπολη.

“Θέλω να μάθω πώς να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου”, είπε.

Γνωστός για τις απίστευτες δεξιότητές του για να κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται όμορφοι – ο Chris εμφανίστηκε μέχρι και στην εκπομπή της Oprah Winfrey – η κουνιάδα της Vicki είχε αποφασίσει ότι ήταν μια καλή κίνηση για τη Vicki, γι ‘αυτό το κανόνισε να πάρει ένα makeover από αυτόν.

Φυσικά ήταν πολύ συναισθηματική. Ενώ η βαφή μαλλιών και το μακιγιάζ δεν θα ήταν η λύση για να διορθώσει τα πάντα, ήξερε ότι ήταν το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση να αισθανθεί και πάλι ο εαυτός της.

Η Vicki σύντομα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή makeover του Christopher, και για καλό λόγο. Η μεταμόρφωσή της είναι απολύτως εκπληκτική!

κομμωτής

Ο κομμωτής της την έκανε να φαίνεται άλλος άνθρωπος

“Ω Vicki, γλυκιά μου, μην κλαις. Ξέρω πόσο σκληρό είναι το διαζύγιο. Φαίνεσαι όμορφη!!! Νέα εμφάνιση, νέο κεφάλαιο, νέα ζωή! μεγάλες αγκαλιές !!”, κάποιος έγραψε.

“Φοβερό! Βγάλατε την αληθινή ομορφιά της γυναίκας. Με έκανε σχεδόν να κλάψω. Φαίνεται καταπληκτική. Είμαι τόσο χαρούμενη γι ‘αυτήν!”, σχολίασε ένα άλλο άτομο.

Σίγουρα συμφωνούμε – η Vicki μοιάζει με ένα εντελώς νέο πρόσωπο, έτοιμο για τη νέα της ζωή!

Για να δείτε το πριν και το μετά από το εντυπωσιακό makeover της Vicki, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο!

Πραγματικά αγνώριστη έγινε αυτή η γυναίκα αλλά έτσι είμαστε εμείς μετά από κάθε χωρισμό αποφασίζουμε και μια αλλαγή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: