Αυτό που έρχεται από τις 15 του μήνα…: Τέλος το καλοκαίρι του Απρίλη, αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού

April 13, 2024

Αυτό που έρχεται από τις 15 του μήνα…: Τέλος το καλοκαίρι του Απρίλη, αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού


Διαφ.

Παρά τα έντονα 8 μποφόρ που πνέουν τόσο στον Αιγαίο όσο και στην Αττική, ο καιρός αναμένεται σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, να είναι εξαιρετικά καλοκαιρινός, με το θερμόμετρο να φτάνει έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να φέρει ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες, περίπου 30 βαθμούς, με την προσθήκη αφρικανικής σκόνης, παρά τις ενστάσεις ορισμένων μετεωρολόγων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι και τη Δευτέρα, με την υπόδειξη μιας σταδιακής μείωσης από την Τρίτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή του καιρού, με βροχές και σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας από τις 15 Απριλίου και μετά.

Meteo: Πρόγνωση Καιρού

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo για την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις σε μερικές περιοχές της χώρας, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται ότι στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθούν από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 30, στη Θεσσαλία από 13 έως 30, στην Ήπειρο από 11 έως 28, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 28, στις Κυκλάδες από 14 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τους ανέμους, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με ανέμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι χάρτες της ΕΜΥ με τις θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο:

καιρός καιρός

Πρόγνωση του Καιρού για Σάββατο (13 Απριλίου):

Γενικά, αναμένεται αίθριος καιρός. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα παρατηρηθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητα 4 έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, φθάνοντας τους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, ενώ σε κάποιες περιοχές των ηπειρωτικών πεδίων αναμένεται να φτάσει τους 29 βαθμούς. Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 23 και 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του Καιρού για Κυριακή (14 Απριλίου):

Γενικά, αναμένεται αίθριος καιρός, με προσωρινές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενούν. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητα 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο αναμένεται τοπικά να φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά περισσότερο από τα κανονικά για την εποχή, κυμαίνονται περίπου κατά 8 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του Καιρού για Δευτέρα (15 Απριλίου):

Γενικά, θα υπάρχει αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, αραιές νεφώσεις θα εμφανιστούν στα δυτικά, ενώ θα γίνουν πιο πυκνές στην ίδια περιοχή βαθμιαία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητα 5 έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι, οι άνεμοι θα στραφούν προς νοτίους διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Πρόγνωση του Καιρού για Τρίτη (16 Απριλίου):

Αρχικά, θα παρουσιαστούν νεφώσεις στα δυτικά μέρη, ενώ στη συνέχεια αναμένονται βροχές σε τοπικό επίπεδο στα δυτικά. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς τα δυτικά και νότια είναι ευνοϊκή. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κατευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά των θαλασσών θα φτάσουν τοπικά έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή μείωση στα δυτικά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: