Δήμητρα Παπαδήμα: «Άλλο η πίστη και άλλο η εκκλησία, η θρησκεία είναι ό,τι χειρότερο για την ανθρωπότητα»

April 13, 2024

Δήμητρα Παπαδήμα: «Άλλο η πίστη και άλλο η εκκλησία, η θρησκεία είναι ό,τι χειρότερο για την ανθρωπότητα»


Διαφ.

Στην κάμερα της εκπομπής Γειά Σου, μίλησε η Δήμητρα Παπαδήμα στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρτσίτα, για τον έρωτα, το σεξ και τη θρησκεία.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τη σχέση της με την εκκλησία, η Δήμητρα Παπαδήμα δεν δίστασε να απαντήσει: «Σιχαίνομαι την εκκλησία, τους παπάδες». Η ηθοποιός ανέλυσε στη συνέχεια τη σκέψη της και αναφέρθηκε και στον πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού του Κόσμου που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα μετά από καταγγελίες κακοποίησης που είχαν κάνει παιδιά που είχαν φιλοξενηθεί στη δομή.

«Θεωρώ ότι η θρησκεία είναι ό,τι χειρότερο για την ανθρωπότητα» σημείωσε η Δήμητρα Παπαδήμα. «Έχω πίστη μέσα μου στην ανώτερη δύναμη, βέβαια, πιστεύω πάρα πολύ σε αυτήν», σημείωσε. Γιατί η πίστη και η θρησκεία πολλές φορές μοιάζουν παράλληλα σύμπαντα. Γιατί οι άνθρωποι οφείλουν να «κρατιούνται» από τα πιστεύω που τους επιτρέπουν να νιώθουν καλύτερα και να είναι καλύτεροι προς τους άλλους.

«Φέτος το Πάσχα προτείνω στο σταυρό του Κυρίου να έχουμε τον πάτερ Αντώνιο», πρόσθεσε η ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας: «δεν ξέρω τι ακριβώς γινόταν εκεί αλλά το ότι βγάλανε αυτά που βγάλανε και ξαφνικά έχει πέσει μούγκα, τον άνθρωπο τον φάγανε».

Η Δήμητρα Παπαδήμα είχε αναφερθεί στη σχέση της με την πίστη και τη θρησκεία και παλιότερα στην εκπομπή Ποιος Είναι Πρωινιάτικα. «Όταν ήμουν 13 ετών είχα αποφασίσει ότι θα πάω να γίνω καλόγρια και ο πατέρας μου έβαλε τον μαθηματικό να με μεταπείσει. Μεγαλώνοντας όμως είδα ότι βλέπουμε όλοι, τα σκέφτηκα πολύ και, να το πω τώρα αυτό; Είδα ότι η θρησκεία δεν κάνει και πολύ καλό, παιδιά», είχε αποκαλύψει η ηθοποιός.

«Τι να πω τώρα. Από την άποψη ότι μπαίνεις σε ένα κουτί και σε πλάθουν όπως θέλουνε. Και εγώ όταν μπαίνω στο αεροπλάνο κάνω τον σταυρό μου, άλλο όμως η πίστη και άλλο η εκκλησία», πρόσθετε η ίδια.

Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Γεια Σου του ΣΚΑΪ, η Δήμητρα Παπαδήμα αναφέρθηκε στη σεξουαλικότητά της χωρίς κανένα ταμπού. «Έπρεπε να ξεδώσω. Η φύση με έκανε πολλή γυναίκα, με πολύ αρσενικό μέσα μου. Δεν έχω και ποτέ μου δεν είχα ομοφυλοφιλικές τάσεις. Το θέμα δεν είναι να κάνεις πολλές φορές έρωτα στην ζωή σου, αλλά να έχεις οργασμούς στην ζωή σου. Κάθε οργασμός για εμένα ήταν σαν να διάβασα ολόκληρο βιβλίο. Έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τον Γιάννη Μποσταντζόγου, η Δήμητρα Παπαδήμα τόνισε: «Πρέπει να τιμάς τον άνθρωπο, που έζησες μαζί κάποια χρόνια κι ειδικά όταν έχεις και παιδί μαζί του. Κάλλιστα θα μπορούσα να είχα ερωτευτεί κάποιον άλλον, ποτέ όμως δεν θα απαξίωνα την σχέση μου με τον Γιάννη. Εγώ νομίζω ότι την τίμησα την σχέση μου με τον Γιάννη».

«Σε μία σκηνή έπρεπε να φιληθούμε και…»: Το είπε η Δήμητρα Παπαδήμα για τον Σεργιανόπουλο, 25 χρόνια μετά

Η Δήμητρα Παπαδήμα σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα της σειράς «Δύο Ξένοι», για τον ρόλο της και για το τι συνέβαινε στα γυρίσματα με τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Η Δήμητρα Παπαδήμα για τους συνεργάτες της στη σειρά «Δύο Ξένοι»

Όπως υπογράμμισε η ηθοποιός «μόλις είχα γεννήσει το παιδί μου, με πήρε η Άβα Γαλανοπούλου τηλέφωνο και μου είπε πως ο Ρήγας με σκεφτόταν για τη σειρά. Με τον Νίκο Σεργιανόπουλο θυμάμαι σε μία σκηνή ότι έπρεπε να φιληθούμε και ντρεπόταν να με φιλήσει. Ο Αίαντας Μανθόπουλος ήταν ένα συγκινητικό παιδί, με πολλή σκέψη και ήταν φίλος μου τα επόμενα χρόνια της σειράς. Η Χρυσούλα Διαβάτη ήταν η ψυχή του πλατό, τη λάτρευε ο Ρήγας».

Και πρόσθεσε η Δήμητρα Παπαδήμα «κάποια στιγμή μου είπε ο Αλέξανδρος να έρθει ο Γιάννης στη σειρά και ήταν εκεί η Δέσποινα Βανδή και έγιναν κολλητοί. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έλεγαν ότι θα πάμε και τρίτη σεζόν και ήμασταν χαρούμενοι, άλλα δεν έγινε. Δεν βλέπω τον εαυτό μου στις επαναλήψεις, όταν έτυχε και είδα είπα “πανάγια μου πως γέρασα”».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: