«Να καταργηθούν τα φύλα στα μικρά παιδιά, τι θα πει αγόρια & κορίτσια»; Σάλος με τα λόγια της Μαίρης Συνατσάκη

April 16, 2024

«Να καταργηθούν τα φύλα στα μικρά παιδιά, τι θα πει αγόρια & κορίτσια»; Σάλος με τα λόγια της Μαίρης Συνατσάκη


Διαφ.

Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο Youtube, στο οποίο αναφέρεται στη βία κατά των γυναικών, τον σεξισμό και την πατριαρχία, ενώ μιλάει για την κόρη της, Ολιβία και τον τρόπο που την μεγαλώνουν με τον σύντροφό της, Ίαν Στρατή.

Αρχικά, η επιχειρηματίας και παρουσιάστρια μίλησε για τη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, υπογραμμίζοντας «είχα πολύ έντονη την ανάγκη να μιλήσω. Δεν θέλω αρνητικά σχόλια, θέλω μόνο να συμφωνήσουμε σε αυτό το video. Ήταν πάρα πολύ κακή η προηγούμενη εβδομάδα. Είναι ο χειρότερος φόβος όλων των γυναικών. Δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα. Μου κόβει την ανάσα. Η πατριαρχία φταίει για όλη αυτή τη βία. Θα πω ότι θύματα της πατριαρχίας είναι και οι άντρες. Αναγκάζονται να κρύβουν συναισθήματα και να βγάζουν λεφτά και να αγοράζουν αυτοκίνητα, μόνο επειδή έτσι τους δέχεται η πατριαρχία».

Η ενόχληση της Μαίρης Συνατσάκη για τον διαχωρισμό των βρεφικών ρούχων

Όσον αφορά τον διαχωρισμό που υπάρχει ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες, το πώς μεγαλώνει ένα κορίτσι μέσα στην πατριαρχία, αλλά και την κόρη της, η Μαίρη Συνατσάκη επεσήμανε «μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ξεκίνησα να αγοράζω ρούχα για την μικρή – αυτό έγινε όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος – που έμπαινα σε sites και έπρεπε να αγοράσω ρούχα για το βρεφάκι και είχε κατηγορία στα βρεφικά ρουχαλάκια αγόρι και κορίτσι. Γιατί αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ύπαρξης ενός ατόμου πρέπει να φορτιστεί αυτό με συγκεκριμένα χρώματα, συγκεκριμένες εικόνες; Όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου! Ήθελα να έχει η μικρή και φορμάκια με δεινοσαυράκι και αμαξάκι και έμπαινα στα αγορίστικα. Αυτός ο διαχωρισμός σε τόση μικρή ηλικία. Τα κοριτσάκια αποτυπώνονται σαν πράα, γλυκά κοριτσάκια. Επίσης, μαθαίνουμε στην κόρη μας την έννοια της συναίνεσης. Το Stop. Δεν θέλω να αγκαλιαστώ, δεν μου αρέσει αυτό. Το σώμα και η ύπαρξη της δεν είναι διαθέσιμα για όλους, έτσι χωρίς τη δική της συναίνεση. Από τώρα ξέρει αν θέλει να της δίνουμε αγκαλιά ή φιλί. Συναίνεση απέναντι και σε εμάς. Πρέπει να λέει και σε εμάς όχι και εμείς να το σεβόμαστε».

Τα σχόλια στο Twitter για τη Μαίρη Συνατσάκη

Μπορεί οι περισσότεροι χρήστες των social media να υποστήριξαν τη Μαίρη Συνατσάκη, ωστόσο υπήρξαν και εκείνοι που την σχολίασαν αρνητικά.

«Από το Μινιόν του ’80 ψωνίζει ρούχα για μωρά η Συνατσάκη και βλέπει μόνο ροζ και μπλε;» και «Εν τω μεταξύ κι ίδια έχει e-shop που πουλάει γυναικεία ρούχα κ παπούτσια αλλά είναι οκ να κάνει ίδια διαχωρισμό επίσης είναι οκ που απευθύνεται μόνο σε αδύνατες γυναίκες κ δεν έχει συμπεριλάβει plus εκεί δεν είναι διαχωρισμός», είναι ορισμένα επίσης από τα σχόλια.

“Είσαι έγκυος;”: Σούσουρο με τη Μαίρη Συνατσάκη 1 χρόνο μετά τον ερχομό της κόρης της, η φωτο που άναψε “φωτιές”

Η Μαίρη Συνατσάκη ανάρτησε ένα βίντεο στα instastories, σήμερα, Κυριακή, το πρωί και έκανε τους ακόλουθούς της να αναρωτιούνται αν είναι έγκυος ξανά.

Το αινιγματικό βίντεο που δημοσίευσε η Μαίρη Συνατσάκη

Ειδικότερα, η influencer και επιχειρηματίας δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο κόβει στα δύο ένα αβοκάντο και το δείχνει στην κάμερα, κάνοντας τους διαδικτυακούς της φίλους να πιστεύουν πως είναι και πάλι έγκυος και να τη ρωτούν σχετικά.

Η απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη αν είναι έγκυος

Ωστόσο, με νέο της στόρι, η παρουσιάστρια υπογράμμισε “Για κάποιον λόγο έχει γεμίσει το inbox μου με ερωτήσεις για το αν είμαι έγκυος με βάση το προηγούμενο στόρι. Δεν ξέρω πως μπερδευτήκατε έτσι. Εγώ απλά εννοούσα αυτό το συναίσθημα του να πετυχαίνεις σε τέλεια φάση το αβοκάντο σου, που είναι σχεδόν απίθανο, μιας που η καλή τους φάση κρατάει 4,5 δευτερόλεπτα”.

Η Μαίρη Συνατσάκη απαντάει αν είναι έγκυος


Πηγή

Διαβάστε επίσης: