"Έσωσα ένα τραυματισμένο σκύλο": Αυτό που συνέβη στη συνέχεια άλλαξε τη ζωή μου

April 16, 2024

"Έσωσα ένα τραυματισμένο σκύλο": Αυτό που συνέβη στη συνέχεια άλλαξε τη ζωή μου


Διαφ.

“Είμαι τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής και παρόλο που αγαπώ τα ζώα, δεν είχα κατοικίδιο για αρκετά χρόνια λόγω όλων των ταξιδιών που απαιτούν οι συναυλίες. Το 2020 επρόκειτο να είναι η μεγαλύτερη χρονιά της περιοδείας μου: πέντε μήνες συνεχόμενες περιοδείες σε 14 χώρες. Όταν όλα κατέρρευσαν λόγω του COVID-19, ήμουν συντετριμμένη, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να υπάρχει λόγος και ένα μεγαλύτερο σχέδιο για μένα.”

Ήρθε η Audrey.

Σε μια κατάσταση ακραίας θλίψης από όλες τις ελπίδες και τα όνειρά μου που είχαν διαλυθεί, καθόμουν στο σαλόνι μου και έκανα scrolling στο Instagram, όταν αυτό το πανέμορφο προσωπάκι εμφανίστηκε στο feed μου. Ένας φίλος που είχα μόλις γνωρίσει μια εβδομάδα πριν, είχε αναδημοσιεύσει μια ανακοίνωση “Χρειάζεται επείγουσα αναδοχή” από μια τοπική διάσωση, την SNARR Northeast.

Η Audrey είχε βρεθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Τέξας με τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη και τα δύο πίσω πόδια της κομμένα. Αιμορραγούσε, δεν είχε τροφή ή νερό και ήταν γεμάτη μολύνσεις. Χρειαζόταν επειγόντως αναδοχή λόγω της ακραίας φροντίδας που χρειαζόταν για να επουλωθούν οι πληγές της. Η ιστορία της ράγισε την καρδιά μου.
Το πρόσωπο της Audrey με σταμάτησε και ήξερα ότι ο σύζυγός μου και εγώ έπρεπε να την πάρουμε. Κάλεσα τον Steve στο δωμάτιο και του είπα: “Θα πάρουμε αυτό το σκυλί”. Νόμιζε ότι ήμουν τρελή – πώς θα μπορούσαμε να τη φροντίσουμε με το εξαντλητικό μας πρόγραμμα; – αλλά συμφώνησε σε ένα “ραντεβού για παιχνίδι”.

Την επόμενη μέρα η Audrey ήρθε στο σπίτι μας μαζί με ένα κουτί γεμάτο πάνες, γάζες. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Της δώσαμε αμέσως ό,τι χρειαζόταν και ό,τι ήθελε και ήμασταν αποφασισμένοι να της προσφέρουμε τη ζωή που της άξιζε.

Παρόλα αυτά, δεν ήταν εύκολο – κάθε άλλο. Η επούλωση των σωματικών και ψυχικών πληγών της ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου.

Ό,τι κι αν κάναμε, τα τραύματα της Audrey παρέμειναν καλυμμένα με πληγές και μολύνσεις για σχεδόν δυόμισι χρόνια. Και μέχρι τα πόδια της να είναι αρκετά έτοιμα για προσθετικά, τα φτιάχναμε με το χέρι. Γίναμε εφευρέτες και μηχανικοί, δοκιμάζοντας κάθε ένθετο Dr. Scholl’s που υπήρχε στο ράφι για ενίσχυση, καθώς και ένθετα σουτιέν, πριν καταλήξουμε τελικά σε αντιπαθητικά στρώματα κουζίνας που κόψαμε σε δίσκους και τυλίξαμε γύρω από τα πόδια της Audrey. Μετά από έξι οδυνηρές χειρουργικές επεμβάσεις, πέντε διαφορετικά σετ προσθετικών ποδιών, χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι και τόση στενοχώρια, ήταν επιτέλους έτοιμη να προσπαθήσει να περπατήσει.
Η προσαρμογή στα νέα της πόδια ήταν δύσκολη για την Audrey, και ήταν δύσκολο να φροντίσει όλες τις πληγές και τις προκλήσεις που προέκυψαν με το σπάσιμο των συσκευών της, αλλά επικράτησε. Τελικά, μετά από τρία χρόνια και εννέα χειρουργικές επεμβάσεις σε κάθε πόδι, ένα πειραματικό μόσχευμα δέρματος ψαριού από τον Δρ Tomas Infernuso του Animal Surgical Center θεράπευσε τα πόδια της για τα καλά.

Δυστυχώς, ο τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης της Audrey την άφησε με ακράτεια και χρειάζεται πάνες, οπότε από το να κουβαλάω κιθάρες, μεταφέρω μια τσάντα με πάνες και μια κούνια για τον σκύλο μας, αλλά χαίρομαι που το κάνω γι’ αυτήν. Πριν από κάθε συναυλία, όταν φοράω ψηλά τακούνια, στρας και όλη την υπόλοιπη λάμψη της εμφάνισής μου, συνήθως με βλέπουν να την αλλάζω στα παρασκήνια.

Έχουμε πραγματικά αφιερώσει τη ζωή μας στη φροντίδα της.

Παρόλα αυτά, όσα της έχω δώσει εγώ, η Audrey μου έχει δώσει πολύ περισσότερα. Έγινε ένας φάρος φωτός για μένα κατά τη διάρκεια μιας πολύ σκοτεινής περιόδου στη ζωή μου. Μου έδειξε ότι τρομερά πράγματα μπορούν να σου συμβούν και ότι μπορείς να είσαι ανθεκτικός και να προχωρήσεις πιο δυνατός από ό,τι ήσουν πριν. Αν εκείνη μπόρεσε να ξεπεράσει όσα πέρασε, νιώθω ότι μπορώ να ξεπεράσω οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο μου. Με εμπνέει κάθε μέρα να ζω τη ζωή μου στο έπακρο και με βοηθάει να θυμάμαι ότι όλος ο κόσμος σου μπορεί να αλλάξει με υπέροχο τρόπο μέσα σε μια στιγμή.
Όσο ευτυχισμένοι και αν ήμασταν που είχαμε την Audrey στη ζωή μας, υπήρχε επίσης ένα διαφαινόμενο αίσθημα ανησυχίας και τρόμου όταν σκεφτόμασταν τι θα συνέβαινε αν κάποιος ήθελε να την υιοθετήσει και να γίνει ο μόνιμος κηδεμόνας της. Δεν είχαμε ιδέα πώς θα μπορούσαμε ποτέ να της προσφέρουμε το στοργικό, σταθερό σπίτι που της αξίζει, επειδή βρισκόμαστε τόσο πολύ στο δρόμο, αλλά είχε γίνει πραγματικά το μωρό μας. Είχαμε πολλές άγρυπνες νύχτες και σοβαρές συζητήσεις για ένα σχέδιο παιχνιδιού και τελικά αποφασίσαμε ότι θα κάναμε τα πάντα για να την κρατήσουμε.

Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια την έκρηξη αγάπης και υποστήριξης από φίλους και θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που άνοιξαν την καρδιά και τα σπίτια τους για εκείνη (με ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στις οικογένειες Pellettiere και Albala που ήταν άγγελοι επί της γης για εμάς). Λένε ότι “χρειάζεται ένα χωριό” και σίγουρα το δικό μας είχε συσπειρωθεί γύρω μας και γύρω από αυτό το καταπληκτικό κουτάβι.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σώσαμε τη ζωή της Audrey, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα ήταν η αλήθεια, γιατί πραγματικά μας έσωσε τη ζωή.

Έφερε μια χαρά στον κόσμο μας που δεν γνωρίζαμε ότι μπορούσε να υπάρξει. Έχει επίσης ανανεώσει την πίστη μου στην ανθρωπότητα: Η στενή συνεργασία με τις καταπληκτικές ομάδες διάσωσης και τις οργανώσεις ζώων που έσωσαν εκείνη και τόσα άλλα ζώα που είχαν ανάγκη ήταν μια όμορφη, μεταμορφωτική εμπειρία. Μου υπενθύμισε ότι, αν και υπάρχουν πολλά στραβά στον κόσμο μας, υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέροχοι άνθρωποι που κάνουν απίστευτα πράγματα.

Και όχι μόνο η Audrey μας έφερε πιο κοντά σε τόσους πολλούς άλλους ανθρώπους, αλλά έφερε τον Steve και εμένα πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Ήμασταν παντρεμένοι για αρκετά χρόνια και συχνά ήμασταν τόσο απορροφημένοι στην καθημερινότητα της πολύ ταραχώδους μουσικής επιχείρησης που δεν βρίσκαμε όσο χρόνο χρειαζόμασταν για τους δυο μας. Η Audrey μας έκανε να είμαστε πιο ερωτευμένοι από ποτέ. Η ομαδική εργασία που απαιτούνταν για να τη θεραπεύσουμε και να τη φροντίσουμε ήταν τεράστια και βρεθήκαμε εντελώς βυθισμένοι σε κάθε λεπτό της κάθε ημέρας προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη. Ήμασταν πραγματικά παρόντες – όχι στο παρελθόν, όχι στο μέλλον, αλλά στο εδώ και τώρα, μαζί – δουλεύοντας για κάτι απίστευτα δύσκολο, αλλά και απίστευτα ξεχωριστό.
Η φροντίδα της Audrey άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου. Μου έμαθε να απολαμβάνω τα μικρά πράγματα σε κάθε μέρα. Μου δίδαξε υπομονή και αγάπη χωρίς όρους και ότι δίνεις το χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους σου στους άλλους επειδή σε κάνει να νιώθεις καλά, όχι επειδή αξίζεις ή επιθυμείς κάτι σε αντάλλαγμα. Είμαι καλύτερος άνθρωπος εξαιτίας της Audrey και βλέπω τον κόσμο με πολύ διαφορετικό μάτι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: