Γιώργος Καπουτζίδης: “Ήθελα να κάνω τη μαμά που περήφανη, Ο Χρıστός δεν μίλησε ποτέ για την oμoφυλoφıλία”

April 23, 2024
Ο Γιώργος Καπουτζίδης εξέφρασε την επιθυμία του να κάνει τη μητέρα του υπερήφανη, ενώ τόνισε ότι ο Χριστός δεν αναφέρθηκε ποτέ στην ομοφυλοφιλία.

Γιώργος Καπουτζίδης: Ήθελα να κάνω τη μαμά που περήφανη, Ο Χρıστός δεν μίλησε ποτέ για την oμoφυλoφıλία


Διαφ.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή το βράδυ της Δευτέρας 22/4 και μέσα σε όλα αναφέρθηκε και στους γονείς του, αλλά και τη ζωή που έχει φτιάξει σήμερα.

Οι γονείς μου νομίζω χαίρονται πολύ για την πορεία του. Νομίζω ότι με αγαπάνε πολύ και είναι χαρούμενοι και περήφανοι. Ήταν και ο στόχος μου. Η μαμά μου το θυμάται ακόμα, ότι κάποια στιγμή της είχα πει ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα. Είχα κοπεί στις πρώτες απολυτήριες εξετάσεις από τη δραματική, ήταν προβληματισμένη, τότε της είχα πει να μη στεναχωριέται, ότι ξέρω τι σκέφτεται και ότι κάποια μέρα θα καταφέρω να την κάνω περήφανη.

Δε ζηλεύω δουλειές, επιτυχίες….ζηλεύω με την καλή έννοια και θαυμάζω τους αγαπημένους ανθρώπους. Τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει μαζί, έχουν γεράσει μαζί, έχουν φτιάξει μια όμορφη ζωή. Έχω φτιάξει μια όμορφη ζωή μόνος μου, χαίρομαι γι΄αυτό. Αλλά, το να φτιάξεις μια όμορφη ζωή με έναν άλλο άνθρωπο δε θα έπρεπε να το στερούμε σε κανέναν είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Γιώργος Καπουτζίδης: “Ο Χρıστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφıλία, θεωρώ ότι η εκκλησία μπορεί να μας βοηθήσει”

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Upfront Initiative, ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσίασε τις απόψεις του σχετικά με την ομοφυλοφιλία και τη διαδικασία του coming out, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη αποδοχή και κατανόηση στην κοινωνία. Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σεναριογράφος επισήμανε τη σημασία της θετικής ανταπόκρισης προς τα άτομα που αποφασίζουν να μοιραστούν δημόσια τη σεξουαλική τους ταυτότητα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον ρόλο που μπορεί να παίξει η εκκλησία σε αυτή τη διαδικασία.

Γιώργος Καπουτζίδης: Τα όσα ανέφερε

Το έχουν πει αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα. Προφανώς πρέπει να το εξηγήσουμε. Είναι έτσι η κοινωνία, η θρησκεία και αυτό είναι περίεργο. Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία, ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: Στενοχωριέμαι για τη χώρα μου, γιατί καθρεφτίζεται μια αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά. Όταν έχεις μεγαλώσει 40 χλμ από τα σύνορα, χτυπάει λίγο πιο ιδιαίτερα η καρδιά σου. Μαθαίνεις να αγαπάς και τον απέναντι πιο εύκολα. Οπότε γι’ αυτό γίνεται το coming out, για να εκφραστείς καλύτερα και να εξηγήσεις κάποια πράγματα, επεσήμανε σε άλλο σημείο. Ο Θεός έπλασε γυναίκα από τον πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: ήσουν πίσω από καμία φραουλιά και έβλεπες;, είπε αστειευόμενος.

Χριστιανός ορθόδοξος είμαι και πιστεύω σε αυτούς που δίδαξαν την αγάπη αλλά θεωρώ ότι η εκκλησία μπορεί να μας βοηθήσει. Έξω μέχρι και γάμοι γίνονται εκεί πρέπει να εστιάσουμε στην πρόοδό μας, υπογράμμισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: