Το πρώτο χαρούμενο νέο για τον Δημήτρη Κόκοτα: Κερδίζει την μάχη για την ζωή – Αυξάνονται οι ελπίδες για τον τραγουδιστή

April 24, 2024

Το πρώτο χαρούμενο νέο για τον Δημήτρη Κόκοτα: Κερδίζει την μάχη για την ζωή – Αυξάνονται οι ελπίδες για τον τραγουδιστή


Διαφ.

Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια για την ανάρρωση του Δημήτρη Κόκοτα, σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές. Ο τραγουδιστής, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» από τις 28 Μαρτίου λόγω εμφράγματος και καρδιακής ανακοπής, φαίνεται ότι εξέλισσεται θετικά.

Κόκοτα

Στις προηγούμενες ημέρες, οι γιατροί άρχισαν να μειώνουν τη φαρμακευτική αγωγή που τον κρατούσε σε καταστολή, προκειμένου να αξιολογήσουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την έναρξη της επαναφοράς του στις φυσιολογικές αισθήσεις του, ενώ η προσέγγιση αυτή γίνεται με προσοχή για την ασφάλειά του.

Η διαδικασία αναρρωτικής εξέλιξης, σύμφωνα με την Espresso, ενδέχεται να διαρκέσει μερικές ημέρες, ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρεται, αλλά ενδέχεται να διακοπεί αν οι ειδικοί κρίνουν ότι υπάρχουν κινδύνοι για τον ασθενή. Επιπλέον, οι γιατροί προβαίνουν σε συνεχείς νέες εξετάσεις για να καταγράψουν την πλήρη κλινική εικόνα του τραγουδιστή, προχωρώντας βήμα προς βήμα, ανάλογα με τα αποτελέσματα που παίρνουν στα χέρια τους.

Κόκοτα

Επίσης, από τις ίδιες πηγές αναφέρεται ότι, αν οι εξετάσεις το επιτρέψουν, οι γιατροί θα συνεχίσουν τη μείωση της δοσολογίας των κατασταλτικών φαρμάκων που λαμβάνει ο Δημήτρης Κόκοτας, προκειμένου να επιτευχθεί η αφύπνισή του. Με άλλα λόγια, προσαρμόζουν συνεχώς τη θεραπεία ανάλογα με την αντίδραση του οργανισμού του, προκειμένου να επιτευχθεί η επαναφορά του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί – και αυτό είναι ενθαρρυντικό για την πορεία της υπόθεσης – ότι για πρώτη φορά παρατηρούνται τέτοια ευνοϊκά σημάδια στην κατάσταση του Δημήτρη Κόκοτα, μετά από τις δύο προηγούμενες προσπάθειες αποσωλήνωσής του. Τα νέα υποδέχτηκαν με χαρά και ανακούφιση οι στενοί συγγενείς και φίλοι του καλλιτέχνη, με πρώτη και καλύτερη τη σύζυγό του, Κατερίνα Πετράκη. Η κ. Πετράκη παραμένει δίπλα στον σύζυγό της καθημερινά στη ΜΕΘ, συμμορφούμενη με το πρωτόκολλο του νοσοκομείου για τους ασθενείς στην εντατική, και παραμένει κοντά του για μισή ώρα κάθε φορά.

Oι γιατροί προσπαθούν να τον ξυπνήσουν: Μεγάλη αγωνία, δίνει τη μάχη της ζωή του αυτή την ώρα ο Δημήτρης Κόκοτας

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να παλεύει για τη ζωή του, διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Γεννηματάς και σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησε η διαδικασία αφύπνισής του, για τρίτη φορά.

Τρίτη προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος στο Πρωινό, σήμερα, αυτήν την ώρα, οι γιατροί κάνουν προσπάθειες αφύπνισης του τραγουδιστή, επισημαίνοντας «η συγκεκριμένη διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, με όλη την απαραίτητη προσοχή και λεπτότητα. Γίνεται μία σταδιακή προσπάθεια αφύπνισής του, ώστε τα αμέσως επόμενα 24ωρα να έχουμε μία εικόνα για τη γενικότερη κατάστασή του».

Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει μάχη για τη ζωή του


Πηγή

Διαβάστε επίσης: