Άκυρο ότι ξέραμε: Μεγάλη Εβδομάδα με 28άρια στην Αθήνα – Η αφρικανική σκόνη φεύγει, έρχονται βροχές και χιόνια

April 24, 2024

Άκυρο ότι ξέραμε: Μεγάλη Εβδομάδα με 28άρια στην Αθήνα – Η αφρικανική σκόνη φεύγει, έρχονται βροχές και χιόνια


Διαφ.

Οι δηλώσεις του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου με τίτλο «Ο “Σκίρων” έρχεται και μας σώζει από την αφρικανική σκόνη» και «Το αποκορύφωμα της σκόνης στην Αθήνα ήταν τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς ξημερώματα της Τετάρτης», αναδεικνύουν την αργή «έξοδο» του πορτοκαλί σκηνικού που επικράτησε στην πρωτεύουσα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και την ανησυχία των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Γιαννόπουλο, «καθαρίζει σιγά-σιγά η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη. Χαμηλά στο έδαφος είχε περισσότερη σκόνη τα μεσάνυχτα της Τρίτης (23.04.24), και όχι όταν ήταν πορτοκαλί ο ουρανός. Αυτό γίνεται επειδή κατέβηκε η σκόνη και το θέμα είναι τί αναπνέουμε εμείς, όχι αν έχει αλλάξει το χρώμα του ουρανού». Επιπλέον, επεσήμανε ότι «θα έχουμε ακόμα σκόνη μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης στο ανατολικό Αιγαίο».

Γιαννόπουλου

Αύριο, οι δυτικοί άνεμοι, γνωστοί και ως “Σκίρων”, αναμένεται να φέρουν καθαρό ουρανό στην Αθήνα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο. Ωστόσο, στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, όπως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται βροχές. Επιπλέον, στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας αναμένονται χιόνια σε υψόμετρο άνω των 1.500 μέτρων.

Στην Αθήνα αύριο, η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς, κυμαίνοντας μεταξύ των 22 και 23 βαθμών Κελσίου, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος με δυτικούς – βορειοδυτικούς ανέμους. Σε άλλες περιοχές της χώρας αναμένεται μικρή μείωση της θερμοκρασίας, αλλά είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών.

Την Παρασκευή, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ από το Σάββατο και μετά αναμένονται βοριάδες στο Αιγαίο που θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου. Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν προβλέπονται ιδιαίτερες αλλαγές στον καιρό, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει τους 26-28 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: