Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα

April 25, 2024

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα


Διαφ.

Ένας εκατομμυριούχος αποφάσισε να παραχωρήσει όλη του την περιουσία, θέλοντας να κάνει ένα πείραμα για να αποδείξει ότι ο πραγματικός πλούτος δεν βρίσκεται στα αγαθά, αλλά στην ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος.

Κατά την πανδημία του κορωνοϊού, ο Black αποφάσισε να αποτινάξει τα περιττά του πλούτου και των προνομίων και να αγκαλιάσει την πρόκληση να ξεκινήσει τη ζωή του από το μηδέν.

Ο εκατομμυριούχος αντιμετώπισε πολλά εμπόδια

Έτσι ξεκίνησε για να φτάσει από το «0 στο 1 εκατομμύριο δολάρια σε 12 μήνες». Από την αρχή, αντιμετώπισε αποτυχίες και εμπόδια, αλλά αντί να υποκύψει στην απελπισία, αγκάλιασε κάθε πρόκληση ως ευκαιρία για ανάπτυξη και αυτογνωσία.

Καθώς οι εβδομάδες γίνονταν μήνες, μέσα από όλα αυτά, παρέμεινε σταθερός στη δέσμευσή του για διαφάνεια και αυθεντικότητα, μοιραζόμενος τους θριάμβους και τις δοκιμασίες του με ένα κοινό που διψούσε για έμπνευση.

Σε πτώση η υγεία του εκατομμυριούχου

Το πείραμα του Black είχε ξεφύγει από την πορεία του, με την προσωπική του υγεία να βρίσκεται σε πτώση και τους οικονομικούς του στόχους να μένουν ανεκπλήρωτοι, αλλά μπροστά στις αντιξοότητες, αναδείχθηκε όχι ως αποτυχημένος, αλλά ως φάρος ελπίδας.

Άστεγος στα 17, εκατομμυριούχος στα 23: Πώς “έχτισε” μια αυτοκρατορία μέσα σε 6 χρόνια “Μπορούν να το κάνουν όλοι”

Ο Χάρι Σάντερς από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας ήταν μόλις 17 ετών όταν έμεινε άστεγος. Λίγα χρόνια αργότερα κατάφερε με το πείσμα, την επιμονή και την εργατικότητά του να γίνει εκατομμυριούχος και τώρα στα 23 του έχει στην κατοχή του μία εταιρία που αξίζει περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια και του αποφέρει κέρδη ύψους 2 εκατομμυρίων κάθε χρόνο.

Μιλώντας για αυτό το τρελό ταξίδι της ζωής του όπου έφτασε από το ένα άκρο στο άλλο, είχε πει: «Το να πηγαίνεις από το μηδέν στο να κάνεις ταξίδια με αεροπλάνα και να έχεις όλες αυτές τις ανέσεις, είναι σουρεαλιστικό. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που προσπαθούσα να μαζέψω 10 δολάρια για να φάω. Το να βγάζω όλα αυτά τα λεφτά είναι ωραίο, αλλά δεν μου φαίνεται αληθινό. Έχω μία εταιρία που βγάζει εκατομμύρια, αλλά ακόμα ρωτάω τον εαυτό μου “το θέλεις πραγματικά αυτό το μπρέτσελ;”».

Παρά την μεγάλη επιτυχία του όμως, δεν νιώθει ξεχωριστός: «Και άλλοι νέοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Δεν είναι ξεχωριστός ή κάποια ιδιοφυΐα. Απλά προσπάθησα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Θα έλεγα στα νέα παιδιά να είναι ο εαυτός τους. Να ντύνονται όπως νιώθουν άνετα. Το να είσαι 21 και να φοράς ακριβό κουστούμι δεν στέλνει το σωστό μήνυμα».

 

 

 

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: