“Με αυτούς να τα βάλετε κ. Καλλιάνε”: Ελληνίδα που έχασε τον άντρα της μέσα στο νοσοκομείο ξεσπά μετά τον σάλο

April 26, 2024

“Με αυτούς να τα βάλετε κ. Καλλιάνε”: Ελληνίδα που έχασε τον άντρα της μέσα στο νοσοκομείο ξεσπά μετά τον σάλο


Διαφ.

Η Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της στις 15 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, μετά από νοσηλεία στο Αττικό Νοσοκομείο, δίνει την απάντησή της στον Γιάννη Καλλιάνο, που κατηγορεί τους γιατρούς για τον θάνατο του πατέρα της.

Η χήρα περιγράφει τη δική της εμπειρία από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύτηκε ο σύζυγός της, από τις 22 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου, οπότε και πέθανε από οξεία μυελογενή λευχαιμία, στο Αττικό νοσοκομείο, στο ίδιο που νοσηλεύτηκε και ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου του Mega.

Η Μίρνα Φαφουτέλλη αναφέρεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούνστις ανάγκες των ασθενών τους, τη στιγμή που στους διαδρόμους γίνεται το αδιαχώρητο από τα ράντσα.

Η αποστομωτική απάντηση που έδωσε η Μίρνα Φαφουτέλλη στον Γιάννη Καλλιάνο

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει στην ανάρτησή της στο Facebook: «Κανένα παράπονο δεν είχαμε, κύριε Καλλιάνε. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες όμως είναι άνθρωποι και έχουν όρια. Τι να σου κάνουν κι αυτοί. Δεν είναι ούτε εκατόγχειρες ούτε εκατοπόδαροι. Μην τα βάζετε μ’ αυτούς. Βάλτε τα με τα αφεντικά σας που έχουν πει ότι αν είναι καταδικασμένος να πεθάνει κάποιος ας πεθάνει, άχρηστη θα του είναι η ακριβή φαρμακευτική αγωγή. Βάλτε τα μ’ αυτούς που αποψίλωσαν τα νοσοκομεία κι έτσι τα “δέντρα πεθαίνουν” και ξαπλωτά, αλλά και “όρθια” λόγω έλλειψης κλινών και προσωπικού».

Νεκρός ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου: Τα κλάματα του βουλευτή, η περιπέτεια στη ΜΕΘ στο «Αττικόν» και το παράπονο

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 79 ετών, απεβίωσε ο Δημήτρης Καλλιάνος, πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε περιγράψει με δραματικό τόνο τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας παράλληλα παράπονα για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένειά του στο νοσοκομείο.

Η περιπέτεια στο «Αττικόν» και η απάντηση Γεωργιάδη:

Ταυτόχρονα, με αποφασιστικότητα να διαφωτίσει όλα τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του πατέρα του, εμφανίστηκε ο Γιάννης Καλλιάνος. Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε στον ιστότοπο protothema.gr ότι: «όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και θα βγουν όλα στο φως. Το τι λέει ο κάθε ένας δεν με ενδιαφέρει. Δεν με απασχολεί η γνώμη τρίτων που δεν γνωρίζουν τι συνέβαινε στο δωμάτιο του πατέρα μου. Υπόσχομαι ότι όλα θα βγουν και τότε θα καταλάβουν ποιος έχει δίκιο. Διότι έχω στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια». Η παραπάνω δήλωση του κ. Καλλιάνου αποτέλεσε ένα μήνυμα προς εκείνους που, όπως αναφέρει, εξέφρασαν γνώμες χωρίς να είναι ενημερωμένοι για τα γεγονότα στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν ο πατέρας του πριν μεταφερθεί στην εντατική.

Το χρονικό της υπόθεσης Καλλιάνου:

Ολόκληρο το επεισόδιο ξεκίνησε με το βίντεο που δημοσίευσε ο Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όπου περιέγραφε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, Δημήτρη, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αντιμετώπισή του σε συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο. Η παρουσίαση του βίντεο προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με την περίθαλψη του ασθενούς και την πιθανή παραμέληση από το ιατρικό προσωπικό. Ωστόσο, τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απέστειλαν διαβεβαιώσεις πως ακολουθήθηκε αυστηρά το προβλεπόμενο πρωτόκολλο περίθαλψης για όλους τους ασθενείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κύρια αντίρρηση της οικογένειας και η αιτία της έντασης που αναδείχθηκε στο βίντεο ήταν η απουσία του 79χρονου από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μερικές μέρες. Ο διάσημος μετεωρολόγος υποστήριξε πως, αν είχε μεταφερθεί νωρίτερα εκεί, η κατάστασή του ίσως να βελτιωνόταν.

Στο βίντεο, ο Γιάννης Καλλιάνος, με δάκρυα στα μάτια, κατηγόρησε τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν ο πατέρας του, καθώς δεν παρείχαν την κατάλληλη φροντίδα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο γιατρό που είχε εκτελέσει την επέμβαση στο διαβητικό πόδι του Δημήτρη Καλλιάνο, καθώς και σε άλλους ιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει πως η κατάστασή του ήταν ικανοποιητική, ενώ στη συνέχεια υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά», είπε συγκεκριμένα.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Σύμφωνα με αναφορές, το νοσοκομείο που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι το «Αττικόν». Προτού μεταφερθεί εκεί ο πατέρας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, είχε διακομιστεί στην εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας, όπου αξιολογήθηκε η ανάγκη για μεταφορά σε ιατρική μονάδα με αγγειοχειρουργική εξειδίκευση για την αντιμετώπιση επιπλοκών που προέκυψαν από τον σακχαρώδη διαβήτη.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου «Αττικόν», η οποία εκδόθηκε χθες το απόγευμα μετά την επικαιροποίηση που πήραν οι καταγγελίες του γνωστού μετεωρολόγου, αναφέρει πως ο Δημήτρης Καλλιάνος εισήχθηκε στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6 Απριλίου 2024 εξαιτίας γάγγραινας του άκρου του αριστερού ποδιού.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο ασθενής υπέφερε από πολλές παθήσεις, μεταξύ των οποίων τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, σοβαρή στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (με ακρότατο επεισόδιο μυοκαρδιακής αποφόρτισης και επαναλαμβανόμενες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων αρτηριών, κολπική αρρυθμία, τριγλωχινική ανεπάρκεια, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με οικιακή οξυγονοθεραπεία και καρκίνο των γεννητικών οργάνων.

«Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν».

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζονταν τα εξής: «Η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα».

Η ανάρτηση του Άδωνι:

Προηγήθηκε μια δημοσίευση από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος εξακρίβωσε ότι «κανείς από το ιατρικό προσωπικό δεν παρέλειψε να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες». Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, με στόχο την εύλογη ενημέρωση της κοινής γνώμης, εκφράστηκε ως εξής:

«Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως».

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας απήντησε το βράδυ ο Γιάννης Καλλιάνος, δηλώνοντας ότι η ευθύνη δεν ανήκει στον κ. Γεωργιάδη αλλά στην κλινική. Μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι ο αγγειοχειρουργός που επιμελήθηκε τον πατέρα του υποστήριζε ότι η κατάσταση του ασθενή εξελίσσεται θετικά. Επιπλέον, επεσήμανε ότι ο Δημήτρης Καλλιάνος δεν υποβλήθηκε σε εξέταση από γιατρό παρά μόνο από ειδικευόμενους.

«Καθηγητής, διοικητής και υποδιοικητής, μου έλεγαν ότι οι εξετάσεις του πατέρα μου ήταν καταπληκτικές, τέλειες, κάτι παραπάνω από καλές δηλαδή. Και μου έλεγαν ότι οι Ιατροί της κλινικής αποφάσισαν ότι ο πατέρας μου πάει καλά».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: