Στα… μανταλάκια Νικόλαος – Τατιάνα: Η κρυφή ζωή σε διαφορετικά σπίτια και το μυστικό συμβόλαιο πριν τον γάμο

April 26, 2024

Στα… μανταλάκια Νικόλαος – Τατιάνα: Η κρυφή ζωή σε διαφορετικά σπίτια και το μυστικό συμβόλαιο πριν τον γάμο


Διαφ.

Οι φήμες που ήθελαν τον γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ σε κρίση επιβεβαιώθηκαν με την ανακοίνωση του χωρισμού τους. Αν και η παρουσία τους ως ζευγάρι στο κοινό φαινόταν φυσιολογική, είχαν διαλύσει τη σχέση τους εδώ και αρκετό καιρό, όπως αποδείχτηκε.

Μπλάτνικ

Πράγματι, οι δυο τους έχουν ακολουθήσει διαφορετικές πορείες στις ζωές τους εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι φαίνεται να βρίσκεται σε διάσταση εδώ και ενάμησι χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούσαν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αφήνοντας λίγο περιθώριο για σχόλια.

Αυτή την περίοδο, ο Νικόλαος εξακολουθεί να μένει στο σπίτι στο Καστρί, όπου παλαιότερα μοιραζόταν τη ζωή του με την Τατιάνα. Αντίθετα, η Τατιάνα, εδώ και αρκετούς μήνες, έχει μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου συχνά την βλέπουμε να κινείται με τα πόδια.

Η ίδια δεν συνοδεύσε τον Νικόλαο και την Άννα Μαρία σε πρόσφατη επίσημη εμφάνισή τους στην Αθήνα, προκαλώντας ορισμένες υποψίες. Παρ’ όλα αυτά, δεδομένου ότι η Μπλάτνικ βρίσκεται συχνά στο εξωτερικό για ταξίδια, δικαιολογήθηκε η απουσία της.

Τα σενάρια περί χωρισμού και τα τρίτα πρόσωπα

Σενάρια διαζυγίου του ζευγαριού είχαν διαδοθεί και το 2019, ωστόσο τότε αυτά διαψεύστηκαν γρήγορα. Αυτήν τη φορά, όμως, η απόσπαση τους είναι οριστική και καμία πιθανότητα επανασύνδεσης δεν υπάρχει.

Επιπλέον, φαίνεται ότι και οι δύο έχουν προχωρήσει στη ζωή τους, σύμφωνα με αναφορές, έχοντας εμπλακεί σε σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή», υπήρξε τρίτο πρόσωπο από την πλευρά του Νικόλαου. «Πρόκειται για γυναίκα που γνώρισε από κοινούς γνωστούς, με την οποία συνδέονται», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Ακόμη και η Μπλάτνικ φαίνεται να είχε σχέση με επιχειρηματία που είναι γνωστό πρόσωπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά αυτή η ερωτική σύνδεση δεν προχώρησε.

Παράλληλα, οι δύο τους κατάφεραν να διατηρήσουν το μυστικό της πραγματικής τους κατάστασης και να δίνουν την εντύπωση ότι είναι ακόμη ζευγάρι. Προκειμένου να διατηρήσουν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συμμετείχαν ακόμη και σε κοινές κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως στο μνημόσυνο του τέως στο Γουίνδσορ, εμφανιζόμενοι αγκαζέ.

Το προγαμιαίο συμβόλαιό τους δεν ισχύει στην Ελλάδα

Ο γνωστός ειδικός σε θέματα ποινικού δικαίου, Σάκης Κεχαγιόγλου, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», δίνοντας εξηγήσεις σχετικά με το τι προβλέπει ο νόμος στην Ελλάδα για τη διαδικασία μοιράσματος της περιουσίας του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ μετά τη λήξη του γάμου τους.

«Κατά τον ελληνικό νόμο, αρμόδια για την έκδοση του διαζυγίου είναι τα δικαστήρια της τελευταίας κατοικίας των συζύγων. Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι η Ελλάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποκτήματα ενός ζευγαριού μέσα στον γάμο, η σύζυγος δικαιούται το 1/3, αλλά είναι μαχητό τεκμήριο. Δηλαδή, μπορεί είτε να βγουν περισσότερα χρήματα είτε να επιδικάσουν τα δικαστήρια λιγότερα χρήματα» σημείωσε αρχικά ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Το 1/3 το θεωρεί ο νόμος από τη στιγμή του γάμου και μετά, δηλαδή εάν η σύζυγος, εν προκειμένω, συνέβαλε στην αύξηση της περιουσίας του συζύγου της και με ποιον τρόπο. Βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που λένε ότι επειδή ανέθρεψε τα παιδιά, ή επειδή τον στήριξε ηθικά ή επαγγελματικά, ή ήταν αφανώς στις επιχειρήσεις του, έχει συμμετοχή μεγαλύτερη ή μικρότερη από το κανονικό. Αυτό ζητάνε συνήθως στις αγωγές, αλλά το 1/3 το δίνει ο νόμος. Τα αποκτήματα κρίνονται από τον τόπο κατοικίας του εναγόμενου. Αν, δηλαδή, γίνει αγωγή της συζύγου κατά του συζύγου, τότε κρίνονται με βάση το ποια είναι η κατοικία του συζύγου, είναι αρμόδια τα αντίστοιχα δικαστήρια. Το προγαμιαίο συμβόλαιο, αν υπήρξε στο εν λόγω ζευγάρι, δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική», πρόσθεσε ο ίδιος.

Tριόροφη, με τεράστιο σαλόνι & παραμυθένια αυλή: Η βίλα που έμεναν Τατιάνα Μπλάτνικ Νικόλαος πριν το χωρισμό

Η είδηση του χωρισμού του Πρίγκιπα Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία για το ευρύ κοινό. Μετά από 14 χρόνια γάμου, το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει διαφορετικούς δρόμους, έχοντας μοιραστεί όμορφες στιγμές και συγκατοικώντας σε έναν υπέροχο χώρο που κάποτε κατοικούσε η Σοφία Παπανδρέου στο Καστρί.

Το σπίτι στο Καστρί:

Το σπίτι τους, ένας χώρος που συχνά κοσμούσε τις αναρτήσεις της Τατιάνας στα social media, ξεχωρίζει για το μίνιμαλ στιλ και την κομψή διακόσμηση. Η Τατιάνα, γνωστή για την αγάπη της στη μαγειρική και τη φροντίδα της σιλουέτας της, έχει παρουσιάσει στον κόσμο της κουζίνα τους μέσα από φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας το βιομηχανικό της στυλ και τις γήινες αποχρώσεις που τη χαρακτηρίζουν.

Η Τατιάνα και ο Νικόλαος, παρόλο που ζούσαν μόνιμα στην Ελλάδα, διατηρούσαν ένα χαμηλό προφίλ, με εξαιρέσεις τις στιγμές που η Τατιάνα μοιραζόταν μέσω Instagram τις κουλιναρικές της δημιουργίες, ιδιαίτερα ελληνικά πιάτα που ετοίμαζε.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο έχουν βιώσει προσωπικές τραγωδίες, όπως ο θάνατος του πατέρα του Νικόλαου, του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, και η Τατιάνα έχει παραμείνει ενεργή στον τομέα της φιλανθρωπίας, με σημαντική συμβολή σε ιδρύματα που στηρίζουν παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και καμπάνιες κατά της σπατάλης τροφίμων.

Η απόφαση για το διαζύγιο ήρθε ως βελούδινος χωρισμός, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τερματίζοντας έτσι μια κοινή πορεία γεμάτη με σημαντικές στιγμές και μνήμες. Η Τατιάνα Μπλάτνικ, μέσα από τις δράσεις και τις προσωπικές της εμπειρίες, εξακολουθεί να είναι ενεργή στην κοινωνική σκηνή της Ελλάδας, διατηρώντας τον δεσμό της με τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Φιλανθρωπική δράση

Εν μέσω καραντίνας, η Τατιάνα Μπλάτνικ, δημιούργησε μία δωρεάν πλατφόρμα ψυχικής ευεξίας με σκοπό να συμβουλεύει, να καθοδηγεί αλλά και να ενημερώνει σχετικά με τη συναισθηματική ευεξία. Η πλατφόρμα με το όνομα BREATHE, όπως μαρτυρά και όνομά της αποτελεί μία ανάσα και θέλει να αποτελέσει ένα στήριγμα για όλους και ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν παραμελήσει την ψυχική τους ευεξία.

Η 42χρονη είναι επίσης συνιδρύτρια του τμήματος Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ, μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Το τμήμα, που αποτελείται από νέα ηλικιακά μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης, έχει σκοπό τη δημιουργία νέων ιδεών και δράσεων για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Από το 2014, η Τατιάνα αποτελεί μέλος και δωρητής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», που σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Η ίδια μάλιστα έχει προσφέρει μέρος των εσόδων της από το βιβλίο της A Taste of Greece στην οργάνωση. Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στην προετοιμασία συσσιτίων για άπορες οικογένειες του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη.

Είναι, επίσης, μέλος του Ιδρύματος Walkabout, που σκοπό έχει την αρωγή σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, και ευεργέτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

H Tatiana Blatnik αποχαιρετά τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο: «Θα μου λείψεις πολύ & θα σε αγαπώ πάντα»

Η δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας

Η Τατιάνα μίλησε αρχικά για την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει εγκαινιάσει εν μέσω καραντίνας και η οποία βασίστηκε σε μια δική της ανάγκη και στο οικογενειακό της ιστορικό, μιας και ο μπαμπάς της αυτοκτόνησε όταν η ίδια ήταν 7 ετών.

«Μέχρι τα 14 μου δεν γνώριζα πως ο πατέρας μου έχει αυτοκτονήσει, το έμαθα στα 17. Αλλά το να μιλήσω ανοιχτά το ένιωσα λίγο μετά τα 20. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψε την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογία με θέμα την αυτοχειρία. Ήμουν ανοιχτή σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ντροπή για αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοι μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως δεν τη γνώριζα».

«Η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας Breathe γεννήθηκε εν μέσω lockdown & πανδημίας, όταν όλοι είχαμε άγχος και ανησυχίες. Η ψυχική υγειά είναι ένα τεράστιο θέμα που αποτελεί ακόμη ταμπού και μας αφορά όλους. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας αποτελούν στίγμα για την κοινωνία μας, εγώ και ο περίγυρός μου είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτό το θέμα, γι’ αυτό κάναμε το Breathe.Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είναι φυσιολογικό να μην είναι κάποιος καλά».

Ο θάνατος του μπαμπά της Τατιάνας

«Έχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν 7 ετών, αυτοκτόνησε. Αυτό είναι ένα προσωπικό ταξίδι για και μία προσωπική δέσμευση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μιλάει. Και όταν βγήκα να το πω και πολλοί άνθρωποι μου είπαν Τατιάνα μην το κάνεις. Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι αυτά τα πράγματα, αυτό είναι για το σπίτι. Αλλά η αλήθεια είναι πως 800 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει 1 άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να αποτελεί τόσο βάρος συνέχεια. Αλλά δεν ήταν τόσο η πράξη αλλά ήταν η σιωπή γύρω από αυτή. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που σχεδόν μου έδωσε την άδεια να πω Τατιάνα βγες εκεί έξω, μίλα στον κόσμο και βεβαιώσου ότι κανείς δεν υποφέρει. Αν μπορείς να βοηθήσει έναν άνθρωπο», είπε αρχικά η 41χρονη και συμπλήρωσε:

«Μέχρι τα 14 μου δεν γνώριζα πως ο πατέρας μου έχει αυτοκτονήσει, το έμαθα στα 17. Αλλά το να μιλήσω ανοιχτά το ένιωσα λίγο μετά τα 20. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψε την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογία με θέμα την αυτοχειρία. Ήμουν ανοιχτή σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ντροπή για αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοι μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως δεν τη γνώριζα».

Η ζωή στην Ελλάδα και ο Νικόλαος

14 χρόνια παντρεμένη με τον Νικόλαο και με 10 επίσημα χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, η Τατιάνα παραδέχτηκε πως τα μαθήματα Ελληνικών που ξεκίνησε το 2011 δεν πήγαν τόσο καλά και η ίδια γνωρίζει λίγα μεν Ελληνικά αλλά τα χρησιμοποιεί όταν τα χρειάζεται.

«Μετά από οκτώ χρονιά που ζω εδώ, είναι η πρώτη φορά που πιστεύω πως η Ελλάδα είναι πραγματικά το σπίτι μου». Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μου πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν όπως όλοι. Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα», είπε χαρακτηριστικά η 41χρονη και συμπλήρωσε:

«Την πρώτη φορά που είδα την Ελλάδα, ήταν μέσα από τα ματιά του συζύγου μου. Τη ζήλεψα την Ελλάδα, γιατί ο Νικόλαος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ήταν σαν την άλλη γυναίκα μέσα στο σπίτι. Όταν μετακόμισα πλέον, αφέθηκα και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: