Γυναίκα διασώζει έγκυο τραυματισμένη σκυλίτσα και την βοηθά να γεννήσει μέσα στο αυτοκίνητο

April 25, 2024

Γυναίκα διασώζει έγκυο τραυματισμένη σκυλίτσα και την βοηθά να γεννήσει μέσα στο αυτοκίνητο


Διαφ.

Η Rebecca Lynch βρισκόταν σε διακοπές με τον σύζυγό της στη Σαβάνα της Τζόρτζια, όταν αποφάσισε να κάνει μια απρογραμμάτιστη στάση πριν επιστρέψει στην πατρίδα της. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα προμηθεύονταν αναμνηστικά, η Lynch αποφάσισε να φέρει στο σπίτι της κάτι πιο ουσιαστικό.

“Γνωρίζω ότι η Τζόρτζια έχει πολλά αγροτικά καταφύγια με υψηλή συχνότητα θανάτων και ήξερα ότι ήθελα να σώσω τον πιο άπορο σκύλο από ένα καταφύγιο πριν επιστρέψω σπίτι”, δήλωσε η Lynch στο The Dodo. “Είχα χώρο στο αυτοκίνητό μου και ήθελα να βοηθήσω”.

Ο Lynch άκουσε για τη Lizzy, ένα νεαρό τεριέ που κινδύνευε με ευθανασία, από έναν φίλο που ζούσε στην περιοχή. Κάποιος είχε πετάξει την έγκυο Lizzy σε ένα καταφύγιο, σύμφωνα με τον Lynch.

H ιστορία της Rebecca Lynch

Η Lynch ήξερε ότι δεν μπορούσε να αφήσει το νεαρό σκυλί, που είχε και σπασμένο πόδι, να υποφέρει άλλο.

Προκειμένου να κάνει το πολύωρο ταξίδι προς τη Φλόριντα άνετο για το άστεγο κουτάβι, το ζευγάρι τοποθέτησε ένα κρεβάτι και μια κουβέρτα στο πίσω κάθισμα. Η Lynch κάθισε επίσης δίπλα στη Lizzy, χαϊδεύοντάς την απαλά, ενώ ο σύζυγός της οδηγούσε.

“Ήξερα ότι ήταν νευρική και φοβισμένη και ήθελα απλώς να την παρηγορήσω κατά τη διάρκεια της διαδρομής”, δήλωσε η Lynch.

Αλλά το ζευγάρι ίσως έκανε υπερβολικά καλή δουλειά για να κάνει τη Lizzy να νιώσει ασφάλεια.

“Περίπου μια ώρα μετά, τελικά χαλάρωσε και έτριψε το κεφαλάκι της στο χέρι μου ενώ τη χάιδευα”, δήλωσε η Lynch. “Μόλις αισθάνθηκε ασφαλής και άνετα, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα. Άρχισε να λαχανιάζει και έγινε ανήσυχη- είπα στον άντρα μου: “Νομίζω ότι γεννάει!””.

Χρειάστηκαν μόνο 20 λεπτά για να γεννήσει η Lizzy το πρώτο της κουτάβι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η Lynch λειτούργησε ως μαία, βοηθώντας τη νέα μαμά να παραμείνει ήρεμη και να βεβαιωθεί ότι όλα τα μωρά ήταν ασφαλή.

Μέχρι να φτάσουν σε έναν κτηνίατρο, η Lizzy είχε φέρει στον κόσμο τρία κουτάβια. “Ήταν επαγγελματίας!” είπε ο Lynch. “Πήγαμε κατευθείαν στον κτηνίατρο και είπαν ότι όλα φαίνονται καλά”.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, σημείωσε ο Lynch: “Η Lizzy γέννησε άλλο ένα κουτάβι στον κτηνίατρο, και στη συνέχεια άλλα δύο στο δρόμο για το σπίτι. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και η Lizzy ήταν μια φοβερή μικρή μαμά”.

Το τέλος της ιστορίας

Μετά από μια περιπετειώδη βόλτα στην ελευθερία, η μικρή οικογένεια είναι καλά. Η Lizzy και τα έξι κουτάβια της θα περάσουν λίγες ακόμη ημέρες στον κτηνίατρο πριν επιστρέψουν στο σπίτι της Lynch, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να είναι όλα έτοιμα να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

H Lizzy ξέρει πόσο τυχερή είναι – και φροντίζει να δείχνει στους διασώστες της ότι είναι ευγνώμων για τη δεύτερη ευκαιρία.

“Η Lizzy είναι μια κούκλα. Ευλογημένη η καρδιά της, με όλα όσα έχει περάσει στη σύντομη ζωή της, είναι τόσο τρυφερή και έμπιστη”, δήλωσε η Lynch. “Είναι μια ευγενική και στοργική ψυχή. Αρκετά αξιοσημείωτη”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: