Ανατροπή στον ΑΝΤ1 με τον Ιησού από τη Ναζαρέτ: 1η φορά γίνεται αυτό στην χώρα μας, αναστατωμένοι οι τηλεθεατές

April 26, 2024

Ανατροπή στον ΑΝΤ1 με τον Ιησού από τη Ναζαρέτ: 1η φορά γίνεται αυτό στην χώρα μας, αναστατωμένοι οι τηλεθεατές


Διαφ.

Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ” θα προβληθεί και φέτος στον ΑΝΤ1, αλλά για πρώτη φορά, αλλά οι τηλεθεατές θα το παρακολουθήσουν σε τρία μέρη και όχι όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε τρία μέρη φέτος ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ”

Ειδικότερα, τη φετινή σεζόν, οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 αποφάσισαν η σειρά να προβληθεί σε τρία μέρη και συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος θα προβληθεί την Μεγάλη Πέμπτη στις 9 το βράδυ, το δεύτερο την Μεγάλη Παρασκευή και το τρίτο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ίδια ώρα.

Ανατροπή με τον “Ιησού από τη Ναζαρέτ”

Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ” είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής, συνολικής διάρκειας 371 λεπτών και θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφφιρέλλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος.

Τα γυρίσματα διήρκεσαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφφιρέλλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα).

Λόγω των κάκιστων Αγγλικών κάποιων κομπάρσων που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, όλες οι ομιλίες τους ηχογραφήθηκαν ξανά σε στούντιο.

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1, στις 27 Μαρτίου 1977,ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Ο απαράβατος όρος που του έβαλαν για να αναλάβει να παίξει τον ρόλο του Ιησού

Πυλώνα της πιο παιγμένης παραγωγής, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αποτέλεσε ο Robert Powell, που πήρε τον ρόλο του Ιησού με έναν απαράβατο όρο.

Ο ηθοποιός Robert Powell του «Jesus Of Nazareth» από τον Ιταλό Φράνκο Τζεφιρέλι, με πλήθος διάσημων πρωταγωνιστών, είναι παντρεμένος με τη γυναίκα του εδώ και 47 χρόνια.

Την ιδέα για τον τότε άγνωστο Robert Powell πρότεινε η σύζυγος του Βρετανο-Ουκρανού παραγωγού, η οποία τον είχε δει σε σειρά του BBC. Μίλησε για τα «υπέροχα μπλε μάτια του».

Ο παραγωγός έθεσε στον ηθοποιό έναν όρο για να αναλάβει τον ρόλο του Ιησού.

Συγκεκριμένα, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της σειράς, παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του Barbara, γιατί ο παραγωγός Sir Lew Grade δεν δέχτηκε τον ηθοποιό που έπαιζε τον Χριστό να ζει στην αμαρτία!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: