Πάτρα: Την βρήκε η κόρη της πεσμένη στο πάτωμα – Ηταν αργά

April 26, 2024

Πάτρα: Την βρήκε η κόρη της πεσμένη στο πάτωμα – Ηταν αργά


Διαφ.

Γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις από τη συγκροτημένη προσωπικότητά της και την άριστη συνεργασία που είχαν μαζί της αποχαιρέτησαν χθες τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, τη νηπιαγωγό Χριστίνα Κοτσίρη – Βαλσάμου.

Η αξιαγάπητη νηπιαγωγός που πρόσφερε στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα πλούσιο έργο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη Παρασκευή επιστρέφοντας από το σχολείο. Τη βρήκε η κόρη της αναίσθητη στο πάτωμα και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη. Χθες τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγυιά.

Η Χριστίνα Κοτσίρη ήταν προϊσταμένη στο 16ο Νηπιαγωγείο Πατρών. Του χρόνου επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί. Το τραγικό είναι δε ότι το περασμένο καλοκαίρι κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της απώλειας του συζύγου της και ακολούθως τη φροντίδα των δύο παιδιών τους, του Δημήτρη και της Θεώνης.

«Σε όλη την εκπαιδευτική της πορεία η Χριστίνα υπήρξε μία εξαιρετική συνάδελφος. Ηταν πολύ χαμηλών τόνων και εξαιρετική στην εργασία της. Υπηρέτησε την εκπαίδευση με συνέπεια, ήθος και αφοσίωση και πάνω απ όλα αγάπη για τους μαθητές της. Είχε άριστη συνεργασία με τους γονείς με τους οποίους συζητούσε πάντα έχοντας στο επίκεντρο το καλό των παιδιών. Ηταν με όλους τους συναδέλφους συνεργάσιμη και βοηθητική προς όλους μας. Διέθετε έναν συγκροτημένο χαρακτήρα που όλοι θαυμάζαμε. Η αιφνίδια απώλειά της μας βύθισε στη θλίψη» μας ανέφερε η συνάδελφός της Σπυριδούλα Τσουκαλά.

Σε ανακοίνωσή του

Μ ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σημειώνει: «Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Ολοι αυτοί που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της μιλούν για την ηρεμία, το χαμόγελο και την ευγένεια που τη διέκριναν. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στα παιδιά της Θεανώ και Δημήτρη και στους λοιπούς οικείους της».

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο της Χριστίνας Κοτσίρη στα παιδιά της εκλιπούσας καθώς και σε όλους τους οικείους της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: