Γιώργος Βογιατζής: Σπάνια εμφάνιση του 78χρονου Ιωσήφ από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» με την 35 χρόνια μικρότερη σύζυγό του

April 28, 2024

Γιώργος Βογιατζής: Σπάνια εμφάνιση του 78χρονου Ιωσήφ από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» με την 35 χρόνια μικρότερη σύζυγό του


Διαφ.

Ο Γιώργος Βογιατζής μέτρησε πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα του τόσο στην τηλεόραση και τον κινηματογράφος όσο και στο θεατρικό σανίδι. Κατάφερε να ξεχωρίσει και στο εξωτερικό και οι ρόλοι του σε διεθνείς παραγωγές είναι πολλοί και σημαντικοί.

Ο ίδιος εμφανίστηκε και στην αγαπημένη σειρά θρησκευτικού περιεχομένου του Φράνκο Τζεφιρέλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και είχε τον ρόλο του Ιωσήφ. Όταν κλήθηκε να ενσαρκώσει τον ρόλο ήταν στην ηλικία των 32 ετών κάνοντας τεράστια επιτυχία.

Το γοητευτικό παρουσιαστικό και η αισθαντική φωνή του είναι μερικά από τα δυνατά χαρακτηριστικά του τα οποία βεβαίως συνδυάστηκαν με το τεράστιο ταλέντο του.

Δείτε πώς είναι σήμερα στα 78 του χρόνια

Η ζωή και η καριέρα του

Το ντεμπούτο του Βογιατζή έγινε στην ταινία Ζορμπάς (1964) του Μιχάλη Κακογιάννη. Επανεμφανίστηκε τρία χρόνια αργότερα στο σπαγγέτι γουέστερν Killer Kid.

Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ταινία Τα χρόνια της φωτιάς του Μοχάμεντ Λάκνταρ Αμίνα (1975). Στην ταινία The Ballad of Mamluk Abdelhafidh Bouassida (1982), έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο μαζί με τους Μπεκίμ Φεχμίου και Ειρήνη Παπά. Έπαιξε επίσης τον Ιωσήφ μαζί με την Ολίβια Χάσεϊ (Μαρία) στην τηλεοπτική παραγωγή του Φράνκο Τζεφφιρέλλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ το 1977, στην οποία απεικόνιζε έντονα έναν ισχυρό, αλλά ταπεινό άνθρωπο.

Στα επόμενα χρόνια, η σταδιοδρομία του χωρίστηκε ανάμεσα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, από τη μία χώρα στην άλλη.

Το 1997, έπαιξε τον Αγαμέμνονα στην τηλεοπτική υπερπαραγωγή Οδύσσεια, που παρήγαγε ο Αντρέι Κοντσαλόφσκι και συμμετείχε μαζί με τους Κλαούντια Καρτνινάλε και Γκάι Μπεντό στην ταινία της Ρασίντα Κριμ Κάτω από τα πόδια των γυναικών. Από τότε, τα έργο του περιλαμβάνουν: μία ταινία περιπέτειας και φαντασίας σκηνοθετημένη από τον Πούπι Αβάτι το 2001 (με τους Ραούλ Μπόβα, Έντουαρντ Φούρλονγκ, Στάνισλας Μερχάρ και Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ), Swept Away του Γκάι Ρίτσι (στο ρόλο του καπετάνιου) και Without Borders (2010) μαζί με το Γιώργο Χωραφά και το Σέιμουρ Κασέλ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: