Χιλιάδες ευρώ για ένα βίντεο: Τα εξωφρενικά λεφτά που βγάζουν οι Έλληνες youtubers είναι ντροπή για κάθε εργαζόμενο

April 28, 2024

Χιλιάδες ευρώ για ένα βίντεο: Τα εξωφρενικά λεφτά που βγάζουν οι Έλληνες youtubers είναι ντροπή για κάθε εργαζόμενο


Διαφ.

Ο Χάρης Σταμάτης έχει τελειώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Βόλου, όμως η μεγάλη του αγάπη είναι η μελισσοκομία. Μέσω της «Ορεινής μέλισσας», όπως λέγεται το κανάλι του στο YouTube και το TikTok, μοιράζεται καθημερινά τις γνώσεις του για τις «μελισσούλες του», όπως χαρακτηριστικά τις αποκαλεί.

Ωστόσο, αυτή τη φορά έκανε ένα διαφορετικό βίντεο αποκαλύπτοντας πόσα χρήματα έχει «βγάλει» από το το πιο viral βίντεο στο κανάλι του στο YouTube.

Όπως αναφέρει στο βίντεό του: «Πόσα λεφτά έχει δώσει το πιο viral βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube. Που ξέρετε ότι είναι και η μοναδική πλατφόρμα που πληρώνει λεφτά. Το έχω εδώ στο κινητό και θέλω να σας πω λίγα πράγματα. Από τις πλατφόρμες που δουλεύω, δεν πληρώνει καμία κάποιο σεβαστό ποσό, παρά μόνο το κανάλι στο YouTube. Μπορώ να σας δώσω ένα παράδειγμα εδώ πέρα. Έχει φτάσει η μεγάλη στιγμή της αποκάλυψης δεν θα το πιστεύετε το νούμερο. Το βίντεο είναι το “Βρήκα το μεγαλύτερο φίδι”. Έχει 800.000 προβολές. Και πόσα πιστεύετε ότι μπορεί να έχει κάνει; Εσείς τώρα θα μαντεύετε 100 ευρώ-200. Το ποσό είναι 995 ευρώ. Και απλά βρήκα ένα φίδι σ’ ένα κοτέτσι. Τίποτα φοβερό, ένα χιλιάρικο έτσι. Αυτός είναι και ο λόγος που το YouTube θεωρείται και η καλύτερη πλατφόρμα για να έχεις ένα εισόδημα. Όλα τα TikToks κλπ που ανεβάζω εγώ και οι περισσότεροι είναι πως να το πω, για την καλή μας την καρδιά, για τη φήμη, για το promotion για το βίντεο στο κανάλι που το έκανα κι εγώ φουλ πιο παλιά. Κάπως έτσι. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι, το YouTube μπορεί να δώσει πολλά αν δουλεύεις σωστά και αποτελεσματικά».

@orinimelissa Μόνος στο βουνό #orinimelissa ♬ πρωτότυπος ήχος – Ορεινή Μέλισσα

Γερόντισσα Μαριάμ Σκορδά: Η Ηγουμένη… influencer που “σαρώνει” στο Youtube με πάνω από 2 εκατ. followers

Η γερόντισσα Μαριάμ Σκορδά, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Κουτσουριώτισσας, στη Φωκίδα, είναι influencer της ψαλτικής τέχνης.

Ειδικότερα, η influencer έχει δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο youtube και παρουσιάζει τους ψαλτικούς ύμνους, έχοντας πάνω από δύο εκατομμύρια ακόλουθους.
Πολλοί ζήτησαν να έχουν ακούσματα και έτσι δημιούργησε κανάλι στο youtube, προκειμένου να παρουσιάζει συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Όπως υπογραμμίζει, πολλοί ενδιαφέρονται για την αρχαία ελληνική και τη βυζαντινή μουσική.

«Το ανθρώπινο μυαλό υποφέρει από συνεχή παρεμβολή της σύγχρονης μουσικής, μια επιθετικότητα και θλίψη, όλοι ψάχνουν ένα διέξοδο. Το διέξοδο αυτό είναι η βυζαντινή μουσική, το ιδανικό φάρμακο για την αποκατάσταση του ψυχικού τους κόσμου», επεσήμανε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Alpha ΤΩΡΑ» και πρόσθεσε «η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να έρθει πιο κοντά στη βυζαντινή μουσική».

Μάλιστα, την περίοδο του κορονοϊού, έκανε και η ίδια μαθήματα για εκμάθηση και διπλώματα.

Η γερόντισσα με τα 2 εκατ. ακολούθους


Πηγή

Διαβάστε επίσης: