«Ζει» ανάμεσά τους: Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπή, προκλαεί Δέος

April 29, 2024

«Ζει» ανάμεσά τους: Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπή, προκλαεί Δέος


Διαφ.

«Είμαι η Παρασκευή!» Η εμφάνιση της Αγίας

Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής : Συγκίνηση και δέος γέμισαν οι καρδιές των πιστών στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο χωριό Καλοχώρι των Τεμπών στη Λάρισα, καθώς όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής τους τελευταίους 4 μήνες είδαν την μορφή της Αγίας Παρασκευής- προστάτιδας των οφθαλμών- να εμφανίζεται στην πόρτα του ναού.

Το συμβάν συνέβη τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής, όταν έναν ανδρόγυνο με καταγωγή από την Καρδίτσα, άναψε ένα κερί στην εικόνα της Αγίας, ώστε να προσευχηθεί για την επέμβαση ματιών που θα έκανε ο άντρας.

Το ζευγάρι γνώριζε για την εμφάνιση της μορφής της Αγίας στην εκκλησία από τον Αύγουστο και θέλησαν να κάνουν ένα τάμα στη χάρη της.

Όπως δήλωσαν μεταγενέστερα, άναψαν το κερί τους στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας καθώς ήταν κλειδωμένη και ενώ ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν νόμιζαν ότι είδαν τη σκιά κάποιου. Παρατήρησαν όμως ότι τριγύρω δεν βρίσκονταν εκεί και πως η μορφή της σκιάς στην πόρτα του ναού ήταν ίδια με την Αγία Παρασκευή.

Έτσι αντιλήφθηκαν ότι η μορφή εμφανίστηκε ξανά όπως είχε συμβεί τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και είχαν εμφανιστεί πιστοί και φωτογράφισαν την μορφή και την έστειλαν στην σελίδα tinealarissa.gr.

Μέσα σε λίγο χρόνο το χωριό είχε μάθει τα νέα και οι κάτοικοι έτρεξαν στο Ναό να ξαναδούν την μορφή της Αγίας Παρασκευής.

Πιο ξεκάθαρη η μορφή

Κανένας, ούτε και οι πιο δύσκολα πειθόμενοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το μυστήριο. Κάτοικος του χωριού διένυσε τρέχοντας την απόσταση των 17 χιλιομέτρων από το χωρίο στο Ναό  όταν πληροφορήθηκε τα νέα.

Συγκριτικά με το καλοκαίρι, αυτή τη φορά η παρουσία της μορφής ήταν πιο ξεκάθαρη, και παρά το διαδοχικό άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας η μορφή παρέμενε στο τζάμι.

Το αδιαχώρητο από προσέλευση πιστών είχε προκληθεί τον Αύγουστο στο Ναό όταν εμφανίστηκε η μορφή της Αγίας στην εξώπορτα και παρέμεινε εκεί για πολλά εικοσιτετράωρα.

Από την ανατολή του ηλίου μέχρι και όλη την ημέρα κατεύθαναν προσκυνητές από τη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα για να δουν από κοντά το Θαύμα και να προσκυνήσουν την Αγία. Προς τιμήν της μάλιστα τελέστηκε και μια σειρά από Αγρυπνίες.

Την περίοδο εκείνη η Μητρόπολη ενημερώθηκε και δήλωσε:«να παρακολουθούμε το φαινόμενο για να δούμε τι θέλει να μας δείξει η αγία». Το επόμενο βράδυ η σκιά εξαφανίστηκε όταν μετακινήθηκε σε άλλη θέση ένα σκεύος του Ναού στο οποίο έπεφτε το φως από το καντήλι, όπου και σύμφωνα με ορισμένους αυτό ήταν που δημιουργούσε την σκιά πάνω στην πόρτα της εκκλησίας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: