Μαύρη Μεγάλη Εβδομάδα για μία οικογένεια: Κλαίνε οι πάντες για την Παναγιώτα, έπεσε νεκρή μπροστά στο παιδί της

May 2, 2024
Μαύρη εβδομάδα για μια οικογένεια: Όλοι κλαίνε για την απώλεια της Παναγιώτας, που άφησε την τελευταία της πνοή μπροστά στο παιδί της.

Μαύρη Μεγάλη Εβδομάδα για μία οικογένεια: Κλαίνε οι πάντες για την Παναγιώτα, έπεσε νεκρή μπροστά στο παιδί της


Διαφ.

Μία 44χρονη γυναίκα, η Παναγιώτα Μαυροειδάκη, που το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης περπατούσε με ένα ανήλικο παιδί κοντά στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο, δυστυχώς δεν τα κατάφερε, και σωριάστηκε στο έδαφος ενώ διέσχιζε τον δρόμο (Κυρίλλου Λουκάρεως) για να φτάσει στο σιντριβάνι.

Το χρονικό του δυσάρεστου περιστατικού:

Η δυστυχής γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, είχε βγει για μια βόλτα στην αγορά, έχοντας συνοδεία το μικρότερο από τα παιδιά της. Καθώς περπατούσε στην πλατεία Κορνάρου, συζητούσε στο τηλέφωνο με μία θεία της. Ξαφνικά, κατέρρευσε και κατέπεσε στο έδαφος.

Ανεπιτυχώς η συγγενής προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επικοινώνησε με την Αστυνομία για να αναφέρει το συμβάν που συνέβη στην 44χρονη.

Την ίδια στιγμή, οδηγοί που διέρχονταν, περαστικοί, καθώς και υπάλληλοι και καταστηματάρχες της περιοχής, ανταποκρίθηκαν άμεσα για να παράσχουν βοήθεια.

Μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση και παρέλαβε τη γυναίκα, ενώ το 7χρονο παιδί παρέμεινε σε κοντινή καφετέρια υπό τη φροντίδα ενός αστυνομικού, εμφανώς σοκαρισμένο από το θέαμα της κατάρρευσης της μητέρας του.

Φυσικά, ήταν αδύνατον το παιδί να συνοδεύσει τη μητέρα του στο ασθενοφόρο, οπότε παρέμεινε στο σημείο υπό την επίβλεψη της αστυνομίας μέχρι να το παραλάβει ένα μέλος της οικογένειας της γυναίκας. Στο σημείο, επίσης, παρευρέθησαν μέλη της ΟΑΣΗ (Ομάδας Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου) για τη φροντίδα και την υποστήριξη του παιδιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 7χρονος έχει έναν 17χρονο αδελφό, ο οποίος παραλήφθηκε από ένα θείο του, αδελφό της μητέρας του, που έφτασε στο σημείο, και όλοι αποχώρησαν μαζί με την αστυνομική συνοδεία της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με ίδιες πηγές, η γυναίκα είχε ήδη εκπνεύσει όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο νοσοκομείο.

Δεν έβγαζε λέξη, ήταν βουρκωμένος μα δεν έτρεχε το δάκρυ και το μόνο που μας είπε είναι ότι τον λένε Βασίλη, έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό 17 ετών, ο μπαμπάς του είναι στρατιωτικός και πως η γυναίκα αυτή ήταν η μαμά του…, ανέφερε στο neakriti.gr μία γυναίκα που παρέλαβε το παιδί.

Ήταν πολύ σοκαρισμένο… δε μιλούσε… δεν έκλαιγε, αλλά ήταν βουρκωμένο. Ο αστυνομικός παρέμενε μαζί μας. Είχε το κινητό της μητέρας, αλλά ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσε να βρει τα στοιχεία της. Περίμενε να χτυπήσει μήπως κάποιοι πάρουν για να μάθουν τα στοιχεία της γυναίκας και του παιδιού… Ύστερα από περίπου 1 με 1,5 ώρα ήρθε στο καφέ ο θείος του παιδιού. Ήταν ο αδελφός της γυναίκας… Έφυγαν όλοι μαζί. Το παιδί, ο θείος και ο αστυνομικός, είπε η νεαρή εργαζόμενη στην καφετέρια όπου παρέμεινε ο 7χρονος μέχρι να βρεθεί κάποιος συγγενής. Η γυναίκα φέρεται να ζούσε στο Ηράκλειο, αλλά είχε έρθει πρόσφατα από την Κομοτηνή.

Μαρτυρία που συγκλονίζει: Τι λέει στo neakriti.gr η εργαζόμενη που παρέλαβε το παιδί

Οι στιγμές που βίωσε μια υπάλληλος σε μια κοντινή καφετέρια τη συγκίνησαν βαθιά.

Άκουσα κάποιον να φωνάζει ότι πρέπει άμεσα να βρούμε έναν γιατρό. Βγήκα έξω από το μαγαζί και είδα τη γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος και το παιδάκι της πανικοβλημένο. Τρομοκρατήθηκα και η ίδια.

Πηγαίνοντας προς το σημείο, αντιλήφθηκα ότι είχαν ήδη καλέσει ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε άμεσα, ενώ παράλληλα άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άνοιγε τον δρόμο για το ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί η άτυχη μητέρα εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με το παιδάκι της σοκαρισμένο και τρομαγμένο να μένει πίσω, καθώς ήταν ανήλικο και δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο ασθενοφόρο, είπε η γυναίκα, περιγράφοντας τις πρώτες τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου.

Δύναμη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περνούσε από το σημείο, απομάκρυνε το 7χρονο αγοράκι, συνοδεύοντάς το σε παρακείμενη επιχείρηση, όπου φιλοξενήθηκε.

Το παιδί ήταν σε κατάσταση πανικού. Έτρεμε ολόκληρο και προσπαθούσαμε για ώρα να το συνεφέρουμε. Τα ματάκια του ήταν βουρκωμένα. Είχε αναφιλητά. Φοβόταν για τη μαμά του…, είπε η εργαζόμενη σε επιχείρηση και συνέχισε: Το κινητό της μητέρας είχε κωδικό και δεν μπορούσαμε να ειδοποιήσουμε κάποιο δικό της άτομο. Περιμέναμε κάποιος να την πάρει τηλέφωνο για να τον ενημερώσουμε σχετικά με το τι της είχε συμβεί. Τελικά το παιδί έφυγε με τον θείο του, αδελφό της άτυχης γυναίκας, συνοδεία αστυνομικών. Φύγανε όλοι μαζί με το περιπολικό, πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: