Παγκόσμια θλίψη: Πολύ άσχημα νέα για τον Μπρους Γουίλις…Η μακάβρια ανακοίνωση της Ντέμι Μουρ

May 3, 2024

Παγκόσμια θλίψη: Πολύ άσχημα νέα για τον Μπρους Γουίλις…Η μακάβρια ανακοίνωση της Ντέμι Μουρ


Διαφ.

Το 2022, ο κόσμος έμαθε ότι ο Μπρους Γουίλις, ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια. Αυτή η είδηση έφερε τον Γουίλις στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης και ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, μακριά από τις λάμψεις της δημοσιότητας.

Η Διάγνωση και η Απόσυρση από την Υποκριτική

Μετά τη διάγνωσή του, ο Γουίλις αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική, αφιερώνοντας τον χρόνο του στην προσωπική του ζωή και στην υγεία του. Η απόφασή του να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασής του και την επιθυμία του να διαχειριστεί την υγεία του με αξιοπρέπεια.

Η Στήριξη της Οικογένειας

Ο Γουίλις δεν είναι μόνος στη μάχη του με την άνοια. Η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων της πρώτης του συζύγου Ντέμι Μουρ και της νυν συζύγου του Έμα Χέμινγκ, καθώς και τα πέντε τους παιδιά, του προσφέρουν αγάπη και στήριξη. Αυτή η ενωμένη στάση αποτελεί βασικό στοιχείο της προσωπικής του δύναμης και αντοχής.

Η Σχέση με Ντέμι Μουρ και οι Αναμνήσεις

Σχεδόν 26 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, η Ντέμι Μουρ αναλογίζεται το κοινό τους παρελθόν με τον Γουίλις. Οι αναμνήσεις αυτές, μοιρασμένες μεταξύ της ίδιας και των κοινών τους παιδιών, συμβάλλουν στο να κρατήσουν ζωντανή την εικόνα ενός άντρα που κάποτε ήταν σύμβολο δύναμης και γενναιότητας στον κινηματογράφο.

Τα όσα μοιράστηκαν φίλοι και συγγενής:

Για το πώς αντιμετωπίζει το γεγονός ότι ο Γουίλις που ήξερε δεν υπάρχει πια, η Μουρ είπε: «Όταν αφήνεις πίσω σου αυτό που ήταν ή αυτό που νομίζεις ότι [θα έπρεπε να είναι], ή αυτό που θα ήθελες να είναι, τότε μπορείς πραγματικά να μείνεις στο παρόν και να απολαύσεις τη χαρά και την αγάπη που υπάρχει».

Μια πηγή σημείωσε: «Ο Μπρους έχει δώσει στην Ντέμι μια νέα oπτική για τη ζωή. Αισθάνεται εξαιρετικά ευγνώμων και συναισθηματικά φορτισμένη. Αναπολεί τη ζωή της μαζί του και είναι ευγνώμων για όλα όσα έχουν περάσει».

Ο 69χρονος ηθοποιός έχει χάσει την ικανότητά του να επικοινωνεί και να αναγνωρίζει τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της 61χρονης Μουρ, όπως επιβεβαίωσε μια πηγή στο περιοδικό «In Touch». Ωστόσο, η επιβάρυνση της υγείας του συνοδεύτηκε από μια απροσδόκητη διαπίστωση για την ίδια.

«Βλέποντάς τον να περνάει τους αγώνες του έδειξε στην Ντέμι πώς να είναι η ίδια μαχήτρια. Είναι τόσο γλυκόπικρο, αλλά και εμπνευσμένο», ανέφερε η πηγή. «Θαυμάζει τόσο πολύ τον Μπρους και προετοιμάζεται για τον συναισθηματικό αποχαιρετισμό τους».

Η Μουρ νοσταλγεί επίσης το πώς ο Γουίλις «άφησε τις κόρες τους να είναι αυτές που ήθελαν να είναι» και πώς ήθελε πάντα η Ντέμι να συνειδητοποιήσει ότι «η ομορφιά και η αυτοπεποίθηση έρχονται από μέσα», καθώς η ίδια αντιμετώπιζε διατροφικές διαταραχές και διαχειριζόταν παιδικά τραύματα.

Παρόλα αυτά, η ηθοποιός δεν ωραιοποιεί το παρελθόν τους. Στα απομνημονεύματά της το 2019, η Μουρ είχε αναφέρει ότι ο Γουίλις ήταν δυσαρεστημένος με την απόφασή της να εργαστεί όταν τα παιδιά τους ήταν μικρά. Τόνισε, επίσης, ότι ήταν ένας άντρας που ήταν περισσότερο αφοσιωμένος στο να είναι μπαμπάς παρά σύζυγος κατά τη διάρκεια του 13ετούς γάμου τους.

Αυτές οι αναμνήσεις εξακολουθούν να ισχύουν, σύμφωνα με την πηγή, αλλά θαυμάζει επίσης το πώς σφυρηλάτησαν μια βαθιά και διαρκή φιλία που τους άφησε, όπως έχει πει, «πιο συνδεδεμένους από ό, τι ήμασταν πριν από το διαζύγιο».

Όταν έγινε γνωστή η διάγνωσή του με FTD (μετοπωκροταφική άνοια) κυκλοφόρησαν περισσότερες λεπτομέρειες για το προσδόκιμο ζωής που δίνεται κατά μέσο όρο σε όσους νοσούν από το συγκεκριμένο είδος άνοιας. Στην περίπτωση του Γουίλις, αυτό ορίζεται, σύμφωνα με το Alzheimer’s Society, στα 6 με 8 χρόνια, ωστόσο, κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει στον κάθε ασθενή, αφού κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

«Ο πατέρας μου έχει χάσει μέρος της χαράς της ζωής» είχε δηλώσει η Ταλούλα Γουίλις

Η κόρη της Ντέμι Μουρ και του Μπρους, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην Ντρου Μπάριμορ, ότι η οικογένεια αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωσή του, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την ασθένεια.

«Αν μπορούμε να πάρουμε κάτι που παλεύουμε ως οικογένεια και ατομικά, για να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους, να το μετατρέψουμε σε κάτι όμορφο, αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό για εμάς» ανέφερε τότε η 29χρονη.

Η Ταλούλα πρόσθεσε ότι ο πατέρας της παραμένει «ο ίδιος με πολλούς τρόπους», αλλά ότι έχει «χάσει μέρος της χαράς της ζωής και των γλωσσικών του δεξιοτήτων», προσθέτοντας ότι η μουσική εξακολουθεί να είναι σημαντική γι’ αυτόν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ο ίδιος… το οποίο νομίζω, από αυτή την άποψη, έχω μάθει ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να ζητήσεις. Και αυτό που βλέπω είναι αγάπη όταν είμαι μαζί του. Είναι ο μπαμπάς μου και με αγαπάει».

«Οι γλωσσικές του ικανότητες έχουν χαθεί»

Πριν μερικούς μήνες, ο Γκλεν Γκόρντον Κάρον, ο οποίος δημιούργησε την κωμική σειρά «Moonlighting» αναφέρθηκε στην επιδείνωση του Γουίλις, τον οποίο επισκέπτεται συχνά. Όπως είπε: «Δεν είμαι πάντα τόσο συνεπής, αλλά προσπαθώ και μιλάω με τον Μπρους, τη σύζυγό του Έμα Χέμινγκ Γουίλις αλλά και με τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του. Έχω προσπαθήσει πολύ σκληρά να βρίσκομαι στη ζωή του. Αυτό που κάνει την ασθένειά του τόσο εντυπωσιακή είναι ότι αν είχατε περάσει ποτέ χρόνο με τον Μπρους Γουίλις, θα βλέπατε ότι δεν υπάρχει κανείς που να είναι περισσότερο χαρούμενος από εκείνον για τη ζωή. Ο Γουίλ αγαπούσε τη ζωή και απλά λάτρευε να ξυπνάει κάθε πρωί και να προσπαθεί να ζήσει τη ζωή στο έπακρο».

Προετοιμάζονται όλοι για το στερνό αντίο: Άσχημα νέα για τον Μπρους Γουίλις, δυστυχώς δεν έχει γυρισμό

Άσχημα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Μπρους Γουίλις, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια μορφή άνοιας. Η είδηση έγινε γνωστή το 2022 και από τις πρώτες που έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του ήταν η πρώτη του σύζυγος, Ντέμι Μουρ. Το άλλοτε ζευγάρι στη ζωή, παρά το διαζύγιο και τους μετέπειτα γάμους τους, κρατά μια πολύ καλή και στενή σχέση.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, σχεδόν 26 χρόνια μετά τον χωρισμό τους, η πρώτη σύζυγος του πρωταγωνιστή του «Die Hard», Ντέμι Μουρ, αναλογίζεται το κοινό τους παρελθόν, καθώς η ίδια αλλά και η νυν σύζυγός του, Έμα Χέμινγκ, και συγχρόνως τα παιδιά του, προετοιμάζονται να του πουν το τελευταίο αντίο. Ο 69χρονος ηθοποιός έχει χάσει την ικανότητά του να επικοινωνεί και να αναγνωρίζει τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της 61χρονης Μουρ, όπως επιβεβαίωσε μια πηγή στο περιοδικό «In Touch».

Ωστόσο, η επιβάρυνση της υγείας του συνοδεύτηκε από μια απροσδόκητη διαπίστωση για την ίδια.

«Βλέποντάς τον να δίνει τους αγώνες του έδειξε στην Ντέμι πώς να είναι η ίδια μαχήτρια. Είναι τόσο γλυκόπικρο, αλλά και εμπνευσμένο», ανέφερε η πηγή. «Θαυμάζει τόσο πολύ τον Μπρους και προετοιμάζεται για τον συναισθηματικό αποχαιρετισμό τους».

Η Μουρ νοσταλγεί επίσης το πώς ο Γουίλις «άφησε τις κόρες τους να είναι αυτές που ήθελαν να είναι» και πώς ήθελε πάντα η Ντέμι να συνειδητοποιήσει ότι «η ομορφιά και η αυτοπεποίθηση έρχονται από μέσα», καθώς η ίδια αντιμετώπιζε διατροφικές διαταραχές και διαχειριζόταν παιδικά τραύματα.

Ωστόσο, παρά τα όσα καλά θυμάται από το παρελθόν για τον πρώην σύζυγό της, η ηθοποιός δεν «ωραιοποιεί» το παρελθόν τους, καθώς δεν ήταν πάντα εύκολο…

Στα απομνημονεύματά της το 2019, η Μουρ είχε αναφέρει ότι ο Γουίλις ήταν δυσαρεστημένος με την απόφασή της να εργαστεί, όταν τα παιδιά τους ήταν μικρά. Είπε, επίσης, ότι ήταν ένας άντρας που ήταν περισσότερο αφοσιωμένος στο να είναι μπαμπάς παρά σύζυγος κατά τη διάρκεια του 13ετούς γάμου τους.

Αυτές οι αναμνήσεις εξακολουθούν να ισχύουν, σύμφωνα με την πηγή, αλλά θαυμάζει επίσης το πώς σφυρηλάτησαν μια βαθιά και διαρκή φιλία, που τους έκανε, όπως έχει πει, πιο συνδεδεμένους από ό,τι ήταν πριν από το διαζύγιο.

Ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα για τον Μπρους Γουίλις: «Δεν ξέρουν πόσος χρόνος του απομένει, η οικογένεια είναι μαζί του συνέχεια»

Όπως έχει ανακοινώσει η ίδια η οικογένεια, ο Μπρους Γουίλις, πάσχει από μετωποκροταφική άνοια από τον Μάρτιο του 2022.

Η οικογένειά του είναι πάντα δίπλα του, ενώ σχεδόν ένα χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2023, αποκάλυψαν ότι  δυστυχώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Ώρες αγωνίας για τον Μπρους Γουίλις: Επιδεινώθηκε η κατάσταση του, δακρύζουν όλοι

Ο Μπρους Γουίλις πλέον περνάει τις μέρες του μαζί με τη σύζυγό του, Έμα Χέμινγκ, την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ αλλά και τα πέντε τους παιδιά.

«Μόλις ο Μπρους διαγνώστηκε, όλοι μαζεύτηκαν για τον βοηθήσουν να κρατήσει τη μνήμη του και να θυμάται την οικογένειά του», δήλωσε μία πηγή στο Us Weekly την Τετάρτη.

«Είναι όλοι εκεί όλη την ώρα. Αυτή η εμπειρία έφερε όλη την οικογένεια ακόμα πιο κοντά», συμπλήρωσε, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν είναι γνωστό πόσος χρόνος έχει απομείνει στον ηθοποιό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: