Έγινε το θαύμα της Μεγάλης Εβδομάδας: Η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ανακοίνωσε τα ευχάριστα

May 5, 2024

Έγινε το θαύμα της Μεγάλης Εβδομάδας: Η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ανακοίνωσε τα ευχάριστα


Διαφ.

Οι πιο πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με την κατάσταση του Δημήτρη Κόκοτα είναι ενθαρρυντικές.

Μετά από περίπου ένα μήνα από το επεισοδιακό επεισόδιο καρδιακής ανακοπής και έμφραγμα που υπέστη, βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο. Την Κυριακή των Βαΐων, φάνηκε να αντιδρά, ανοίγοντας τα μάτια του, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κόκοτα

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ο τραγουδιστής τώρα αναπνέει αυτόνομα, χωρίς τη χρήση μηχανικής υποστήριξης. Φυσικά, η σύζυγός του, Κατερίνα Κόκοτα, βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του, προσφέροντάς του την αγάπη και τη στήριξή της.

Η ίδια μίλησε στην εφημερίδα On Time: «Κάθε μέρα περιμένουμε και κάτι καινούργιο, οι γιατροί δεν μπορούν να τα πουν όλα στο 100%. Αντιδρά, ναι… εννοώ ότι έχει κάποιες αντιδράσεις, αλλά έχει κάποια σωληνάκια που χρειάζονται, γιατί δεν έχει ξυπνήσει, για να λειτουργήσει μόνος του, χρειάζεται ακόμα υποστήριξη. Δεν ξέρω τη λειτουργία του καθενός από τα σωληνάκια. Είναι ακόμη στη ΜΕΘ».

«Πριν από μία εβδομάδα που έγινε το εγκεφαλογράφημα στον τραγουδιστή, ήταν καλό επομένως οι γιατροί προχώρησαν στην αφύπνισή του. Πηγαίνω και τον βλέπω καθημερινά και ενημερώνομαι για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη. Το παιδί είναι μια χαρά, με την έννοια ότι της λείπει ο μπαμπάς της. Είμαι αισιόδοξη, δεν έχω σκεφτεί ούτε μια στιγμή κάτι αρνητικό. Ο Δημήτρης θα σηκωθεί και θα είναι σούπερ, όπως ήταν πριν… Νιώθω ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν, σαν να μην έχουν γίνει. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του, έχει μια καλή πορεία και όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο. Οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να κάνουν πρόβλεψη, είναι πολύ συγκρατημένοι. Εγώ από την πρώτη μέρα τους ζητάω να μου που τι γίνεται σήμερα, όχι για το αύριο και για έναν μήνα μετά. Δεν θέλω ούτε να ενθουσιαστώ, ούτε να απογοητευτώ, θέλω να ξέρω το τώρα… Κάθε μέρα περιμένουμε».

Έγινε το θαύμα της Μεγάλης Εβδομάδας: Τα κατάφερε ο Δημήτρης Κόκοτας, άνοιξε τα μάτια και αναπνέει μόνος του

Στις απογευματινές ώρες της 28ης Μαρτίου, ο Δημήτρης Κόκοτας βρισκόταν στο πλατό του J2US, επιχειρώντας μαζί με τη συνεργάτιδά του στο παρασκήνιο, την Τραϊάνα Ανανία, να ολοκληρώσει την πρόβα τους για το σόου.

Δημήτρης Κόκοτας

Το χρονικό της περιπέτειας του τραγουδιστή:

Ξαφνικά, όμως, άρχισε να αισθάνεται ασθενής. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να του προσφερθεί βοήθεια, η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε. Οι παρευρισκόμενοι συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο και ο τραγουδιστής διακομίστηκε στο Γεννηματά, όπου οι ιατροί διαπίστωσαν το σοβαρότητα της κατάστασής του.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο ασθενοφόρο, ο τραγουδιστής βίωσε μια ανακοπή και για ολόκληρα οκτώ λεπτά οι ιατροί προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ευτυχώς, τα κατάφεραν! Ωστόσο, τα επόμενα 24ωρα ήταν κρίσιμα για την υγεία του.

Με την καρδιά τους βαριά, όλοι παρακολουθούσαν με ανησυχία τις εξελίξεις και τα ιατρικά ανακοινώθέντα. Αρχικά, η πλειοψηφία ένιωθε αισιόδοξη ότι αυτό ήταν απλώς μια πρόσκαιρη αλλά σοβαρή υγειονομική περιπέτεια για τον τραγουδιστή.

Καθώς οι ημέρες περνούσαν, η αγωνία και η ανησυχία έγιναν ακόμα πιο έντονες, κυρίως για τους αγαπημένους του και για εκείνους που τον θαύμασαν μέσα από τη μουσική του. Η κατάσταση έφτασε στο σημείο να είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Δημήτρης Κόκοτας

Η σύζυγός του, Κατερίνα, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις εκείνες τις ημέρες, έδειξε ανοιχτά την αγωνία της και εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Με λόγια γεμάτα τρυφερότητα μίλησε για τον σύζυγό της, ενώ όλες οι προσευχές της ήταν αφιερωμένες σε εκείνον, παραμένοντας δίπλα του κάθε στιγμή.

Οι προσπάθειες αποσωλήνωσης:

Από την αρχή της πρώτης εβδομάδας νοσηλείας του στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Δημήτρης Κόκοτας χρειάστηκε κατά την κρίση των ιατρών να αποσυνδεθεί από τη διασωλήνωση. Παρόλες τις δύο προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν κατάφεραν να επιτύχουν την ανάκτηση της συνείδησής του. Η απογοήτευση ήταν έντονα αισθητή στον οικογενειακό του κύκλο, καθώς ο τραγουδιστής δεν έδειχνε καμία βελτίωση. Η τρίτη προσπάθεια αποσωλήνωσής του ήταν μια απόπειρα που είχε ως αποτέλεσμα να απαλλαγεί από τις διασωληνώσεις, μείνοντας ωστόσο ακίνητος στο κρεβάτι. Οι γιατροί αποφάσισαν να τον αφήσουν να αναρρώσει για λίγο και να αποκτήσει τις απαραίτητες δυνάμεις, με την ελπίδα να σημειωθεί βελτίωση στην κατάστασή του.

Το πέρασμα 27 ολόκληρων ημερών ήταν αναγκαίο προκειμένου να εμφανιστούν οι πρώτες ανακουφίσεις και η επανερχόμενη αισιοδοξία. Η ελπίδα δεν είχε ποτέ σβήσει για τον Δημήτρη Κόκοτα, καθώς όσοι τον γνώριζαν είχαν συνειδητοποιήσει πλήρως την αμείωτη δύναμή του να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Στις 23 Απριλίου, οι ιατροί παρείχαν τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα, καθώς μετά την αποσωλήνωσή του, ο τραγουδιστής άρχισε να ανακτά τις φυσικές του δυνάμεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Δημήτρης Κόκοτας

Οι δηλώσεις της συζύγου:

Η σύζυγός του, Κατερίνα αναφέρει στην On Time: «Κάθε μέρα περιμένουμε και κάτι καινούργιο, οι γιατροί δεν μπορούν να τα πουν όλα στο 100%. Αντιδρά, ναι… εννοώ ότι έχει κάποιες αντιδράσεις, αλλά έχει κάποια σωληνάκια που χρειάζονται, γιατί δεν έχει ξυπνήσει, για να λειτουργήσει μόνος του, χρειάζεται ακόμα υποστήριξη. Δεν ξέρω τη λειτουργία του καθενός από τα σωληνάκια. Είναι ακόμη στη ΜΕΘ. Πηγαίνω και τον βλέπω καθημερινά και ενημερώνομαι για την κατάσταση της υγείας του.

Το παιδί είναι μια χαρά, με την έννοια ότι της λείπει ο μπαμπάς της. Είμαι αισιόδοξη, δεν έχω σκεφτεί ούτε μια στιγμή κάτι αρνητικό. Ο Δημήτρης θα σηκωθεί και θα είναι σούπερ, όπως ήταν πριν… Νιώθω ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν, σαν να μην έχουν γίνει. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του, έχει μια καλή πορεία και όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο.

Οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να κάνουν πρόβλεψη, είναι πολύ συγκρατημένοι. Εγώ από την πρώτη μέρα τους ζητάω να μου που τι γίνεται σήμερα, όχι για το αύριο και για έναν μήνα μετά. Δεν θέλω ούτε να ενθουσιαστώ, ούτε να απογοητευτώ, θέλω να ξέρω το τώρα… Κάθε μέρα περιμένουμε».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: