«Ξαφνιάστηκε» ο Τάσος Αρνιακός με τον καιρό: “Δυστυχώς από αύριο έρχονται…”, τεράστια ανατροπή

May 8, 2024
Ο Τάσος Αρνιακός εξεπλάγη από την αλλαγή στον καιρό: Δυστυχώς αύριο θα έχουμε μια τεράστια ανατροπή…

Ξαφνιάστηκε ο Τάσος Αρνιακός με τον καιρό: “Δυστυχώς από αύριο έρχονται…”, τεράστια ανατροπή


Διαφ.

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά το κοκτέιλ από αφρικανική σκόνη και βροχές, που θα συνοδεύεται από πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Η σταδιακή μεταβολή του καιρού ξεκινά από το απόγευμα της Τετάρτης. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, θα δούμε τον υδράργυρο να πέφτει σε θερμοκρασίες αρκετά χαμηλότερες από το κανονικό για την εποχή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα έχουμε αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θα είναι μικρότερη από τους 20 βαθμούς.

Σε νέα του ανάρτηση στο Facebook o παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, παρουσίασε τα καινούργια στοιχεία για την κακοκαιρία που έρχεται, δείχνοντας και έναν νέο χάρτη.

Όπως εξήγησε, ο καιρός αλλάζει και τις επόμενες μέρες- συγκεκριμένα την Πέμπτη (9/5) – αναμένεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης, δεν αποκλείεται να κάνει αισθητή την κακοκαιρία σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η ανάρτησή του

O καιρός έως και την ερχόμενη Παρασκευή με τα σημερινά, τελευταία προγνωστικά στοιχεία με μια ματιά! Κάντε παρακαλώ κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την χρωματική επεξήγηση! Φίλες και φίλοι Ιδιαίτερα βαθύ το προβλεπόμενο για την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να μην είναι αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης την κακοκαιρία του δεν αποκλείεται να την κάνει κατά τόπους (χάρτες), Η ένταση και η έκταση των καιρικών φαινομένων παραμένουν ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού το επόμενο τριήμερο την οποία και παρακολουθούμε γιατί σ’ αυτό υπάρχει αρκετά μεγάλη διχογνωμία από τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα! Για ό,τι νεότερο, θα υπάρξουν φυσικά λεπτομέρειες!.

Τάσος Αρνιακός: Από την Τετάρτη αρχίζουν τα προβλήματα, θα έχουμε αρκετή ποσότητα βροχής

Πράγματι, μετά τα σημερινά 30 και 31 βαθμούς κελσίου στα Τρίκαλα, στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα, στην Καλαμπάκα, από αύριο αρχίζουν τα προβλήματα, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από τη Λιβύη, ανηφορίζει προς τα μέρη μας και θα αρχίσουν να έρχονται βροχές, καταιγίδες, που 2-3 μέρες μετά θα μας απασχολήσουν αρκετά σοβαρά, διότι θα είναι και ισχυρές και θα έχουμε και αρκετή ποσότητα βροχής, πράγμα πολύ καλό για την εποχή, αφού δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου.

Παρόλα αυτά, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί, αφού την Πέμπτη κι ιδιαίτερα την Παρασκευή δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο και, κυρίως, από την Κυριακή και μετά που τα φαινόμενα και η αστάθεια αυτή θα αρχίσει να περιορίζεται κι ο υδράργυρος θα πάρει πάλι την ανηφόρα.

Ξεχάστε το Σαββατοκύριακο, χαλάει πάλι ο καιρός: Η χειρότερη μέρα – Έρχονται βροχές, βοριάδες και κρύο

Από την ερχόμενη Πέμπτη (09.05.24), αναμένεται αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, καθώς αναμένεται να επηρεαστούν από ένα μείγμα αφρικανικής σκόνης και βροχές, ενώ θα συνοδεύονται από πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Αυτή η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια τις επόμενες ημέρες, με σκόνη και βροχές από την Πέμπτη έως και το Σάββατο (11.05.24), ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας, φθάνοντας ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τα όσα αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος:

Σήμερα, Τρίτη του Πάσχα (7.05.2024) είναι μία εξαιρετική ανοιξιάτικη μέρα, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Από αύριο, Τετάρτη περιμένουμε κάποιες τοπικού χαρακτήρα μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή στην Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη, επισημαίνει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ενώ συμπληρώνει: Η αλλαγή του καιρού αναμένεται από την προσεχή Πέμπτη, καθώς έρχεται ένα σύστημα από τα δυτικά, που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Θα βρέξει και στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στην βόρεια Ελλάδα και στην Στερεά. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε αρκετά φαινόμενα, θα βρέξει λίγο και στην Αττική το μεσημέρι-απόγευμα.

Την Παρασκευή το σύστημα συνεχίζει και θα δώσει φαινόμενα και στα Δωδεκάνησα, ενώ θα ξαναβρέξει και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει μία σχετική βελτίωση το Σάββατο. Ωστόσο, και εκείνη την μέρα θα βρέξει αλλά σε λιγότερες περιοχές, στα δυτικά της χώρας ως επί το πλείστον, τονίζει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Βροχές μέσα στις επόμενες μέρες:

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο που παρέθεσε δηλώσεις στο newsit.gr, περιμένεται βροχή σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και ορισμένων περιοχών της Θεσσαλίας. Επιπλέον, την Παρασκευή αναμένονται επίσης βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Ελλάδα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: