Απόφαση «βόμβα»: Η AstraZeneca αποσύρει το Eμβόλιό της, κακά μαντάτα για όσους εμβολιάστηκαν με αυτό

May 8, 2024

Απόφαση «βόμβα»: Η AstraZeneca αποσύρει το Eμβόλιό της, κακά μαντάτα για όσους εμβολιάστηκαν με αυτό


Διαφ.

Η εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε την απόσυρση του εμβολίου Vaxzevria κατά της Covid-19, μήνες μετά την παραδοχή σε δικαστικά έγγραφα του κινδύνου πρόκλησης σπάνιων θρομβώσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εμβόλιο δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αίτηση για απόσυρση υποβλήθηκε στις 5 Μαρτίου και τέθηκε σε ισχύ από χθες, Τρίτη (07.05.2024).

AstraZeneca

Σύμφωνα με την AstraZeneca το εμβόλιο αποσύρεται για εμπορικούς λόγους καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια που αντιμετωπίζουν τις νέες παραλλαγές της Covid-19». Η ανακοίνωση αυτή έχει ως αποτέλεσμα μια μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο πλέον δεν παράγεται ούτε εμπορεύεται.

«Σύμφωνα με ανεξάρτητες εκθέσεις μόνο τον πρώτο χρόνο της χρήσης του εμβολίου αυτού σώθηκαν 6,5 εκατομμύρια ζωές και συνολικά παραδόθηκαν 3 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως. Οι προσπάθειές μας έτυχαν αναγνώρισης από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρήθηκαν ευρέως, ως κρίσιμης σημασίας για το τέλος της παγκόσμιας πανδημίας. Θα εργαστούμε τώρα με τους νομοθέτες και τους συνεργάτες μας για να έχουμε ένα καθαρό κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου και της σημαντικής συνεισφοράς του στην πανδημία της Covid-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: