Του έσωσαν την ζωή: Δύο ροτβάιλερ σώζουν ένα οικογενειακό άλογο στη μέση της νύχτας από μια ομάδα ανδρών

May 8, 2024

Του έσωσαν την ζωή: Δύο ροτβάιλερ σώζουν ένα οικογενειακό άλογο στη μέση της νύχτας από μια ομάδα ανδρών


Διαφ.

Η χρήση των ροτβάιλερ ως σκύλων ασφαλείας έχει ιστορία που εκτείνεται από γενιές. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στη φύση τους. Όταν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες κατείχαν την εξουσία, αυτοί οι σκύλοι χρησιμοποιήθηκαν για την προστασία του πλούτου και των κοπαδιών βοοειδών. Εφόσον λαμβάνουν εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, τα ροτβάιλερ είναι ευέλικτα και κατάλληλα για διάφορες εργασίες.

Δυο γενναίοι ήρωες

Στον σημερινό κόσμο είναι επιλογές ως σκύλοι φύλακες για τα νοικοκυριά. Η Brenna Kramer, μια λάτρης των ζώων που κατοικεί στο Zephyrhills της Φλόριντα μοιράζεται το σπίτι της με δύο σκυλιά Rottweiler και έναν αχυρώνα.

Απέκτησε αυτά τα σκυλιά όχι για την ασφάλειά της αλλά και για να εξασφαλίσει την ευημερία των αλόγων της τα οποία λάτρευε βαθιά. Δεν ήξερε ότι μια μέρα αυτά τα σκυλιά θα έπαιζαν ρόλο στη διάσωση των ζωών των ιπποειδών της.

Ένα βράδυ συνέβη κάτι απροσδόκητο. Ενώ η Μπρένα κοιμόταν βαθιά, οι άγρυπνοι κυνόδοντες της άρχισαν να γαβγίζουν επίμονα από το εσωτερικό του σπιτιού. Έχοντας αισθανθεί προβλήματα σε εξωτερικούς χώρους, βγήκε αμέσως έξω για να ερευνήσει την ταραχή. Η πρώτη της προτεραιότητα ήταν να ελέγξει τα άλογά της.

Προς έκπληξή της ανακάλυψε ότι κάποιος είχε παραβιάσει το τροφοδοτικό του στάβλου πριν επιχειρήσει να κλέψει τα άλογα. Ένα από τα άλογα είχε ένα σχοινί δεμένο γύρω από το λαιμό του – ένδειξη παιχνιδιού – και ήταν προφανές ότι είχαν στοχοποιηθεί και άλλα.

Ωστόσο, τα δύο γενναία σκυλιά θα είχαν φύγει γρήγορα αν δεν ήταν τόσο ατρόμητα. Στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τα άλογα ένα rottweiler κατέληξε μάλιστα με δύο τραύματα, στο κεφάλι του. Τέτοια περιστατικά είναι αρκετά συνηθισμένα, στην Καλιφόρνια, όπου τα άλογα μπορούν να πιάσουν τιμές όταν πωληθούν. Ευτυχώς το θάρρος αυτών των δύο σκύλων εξασφάλισε τη διάσωση των αλόγων της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: