Σάλος με ζωολογικό κήπο που έβαψε σκυλιά ασπρόμαυρα για να μοιάζουν με αρκουδάκια πάντα, η εξοργιστική απάντηση

May 10, 2024

Σάλος με ζωολογικό κήπο που έβαψε σκυλιά ασπρόμαυρα για να μοιάζουν με αρκουδάκια πάντα, η εξοργιστική απάντηση


Διαφ.

Ζωολογικός κήπος στην Κίνα, έβαψε δύο σκυλάκια ασπρόμαυρα, για να θυμίζουν αρκουδάκια πάντα, προκαλώντας της οργή των επισκεπτών, αλλά και των φιλόζωων.

Ειδικότερα, χρήστες των social media υπογράμμισαν ότι ο ζωολογικός κήπος Ταϊζού παρουσίασε έκθεση με «σκύλους πάντα» την 1η Μαΐου, χρεώνοντας 20 γουάν (2,5 ευρώ) για να δουν το θέαμα.

Ζωολογικός κήπος μεταμόρφωσε τα σκυλάκια σε αρκουδάκια πάντα

Σύμφωνα, όμως, με το Sky News, όσοι επισκέφθηκαν τον ζωολογικό κήπο, ανακάλυψαν ότι τα ζώα ήταν στην πραγματικότητα τσόου τσόου, μια ράτσα με παχύ τρίχωμα από την Κίνα, τα οποία είχαν βαφτεί για να μοιάζουν με αρκουδάκια πάντα.

Αν και οι δικηγόροι επεσήμαναν πως «αναπόφευκτα οι επισκέπτες θα νιώσουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι όταν ανακαλύψουν την αλήθεια», εργαζόμενος στο ζωολογικό κήπο αρνήθηκε τις κατηγορίες για ψευδή διαφήμιση.

Αμετανόητοι οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο

Όπως επεσήμανε στο κρατικό μέσο “The Global Times” «η διατύπωση που χαρακτηρίζει τους σκύλους τσόου τσόου είναι σωστή και περιγράφει ακριβώς τι είναι, οπότε δεν εξαπατάμε τους επισκέπτες μας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου σημείωσε «και οι άνθρωποι βάφουν τα μαλλιά τους. Η φυσική βαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκύλους αν έχουν μακρύ τρίχωμα. Δεν υπάρχουν πάντα στον ζωολογικό κήπο και ως εκ τούτου θελήσαμε να κάνουμε αυτό».

«Είμαστε ζευγάρι 4 χρόνια»: Ζωολογικός κήπος απαγόρευσε σε 38χρονη να βρίσκεται με τον χιμπατζή σύντροφό της

Γυναίκα ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με χιμπατζή και της απαγόρευσαν να τον βλέπει.

Σε μια γυναίκα απαγορεύτηκε να επισκέπτεται τον αγαπημένο της χιμπατζή, επειδή ο ζωολογικός κήπος λέει ότι η «σχέση» τους τον έχει απομακρύνει από τους υπόλοιπους χιμπατζήδες.

Της: Έπη Τρίμη

Η Άντι Τίμερμανς είναι συντετριμμένη καθώς ο  ζωολογικός κήπος στην Αμβέρσα του Βελγίου, την εμπόδισε να επισκεφτεί έναν 38χρονο χιμπατζή που ονομάζεται Chita επειδή η σχέση τους θεωρήθηκε προβληματική για την κοινωνικοποίησή του με τους άλλους χιμπατζήδες.

Η κα Timmermans επισκέπτεται τον χιμπατζή Chita σε εβδομαδιαία βάση εδώ και τέσσερα χρόνια. Λέει ότι συνήψαν μια φιλία στην αρχή, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε μια πραγματική «σχέση». Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, φέρονταν να ανταλλάσσουν φιλιά σαν ερωτευμένοι.

Με ραγισμένη καρδιά, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αμβέρσας: «Λατρεύω αυτό το ζώο και με αγαπάει. Δεν έχω κάποιον άλλο. Γιατί θέλουν να το καταστρέψουν;

«Έχουμε σχέση, απλά θα πω. Δεκάδες επισκέπτες επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή μαζί του. Τότε γιατί όχι κι εγώ;»

Ένας εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι οι άλλοι χιμπατζήδες στο κλουβί του Chita τον αποκλείουν επειδή είχε επαφή με ανθρώπους. Έτσι, όταν ο ζωολογικός κήπος είναι κλειστός για το κοινό πρέπει να περάσει 15 ώρες μόνος ως αποτέλεσμα της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης του.

Η επιμελήτρια του ζωολογικού κήπου Sarah Lafaut είπε: «Όταν ο Chita περιβάλλεται συνεχώς από επισκέπτες, τα άλλα ζώα τον αγνοούν και δεν τον θεωρούν μέλος της αγέλης.

«Ένα ζώο που είναι πολύ επικεντρωμένο στους ανθρώπους είναι λιγότερο σεβαστό από τους συνομηλίκους του. Θέλουμε ο Chita να συμπεριφέρεται ως χιμπατζής όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ο Chita ήταν αρχικά κατοικίδιο και μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο σε ηλικία οκτώ ετών όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express-co-uk.

Παρά τα 30 χρόνια αιχμαλωσίας, το ενδιαφέρον του για τους ανθρώπους παραμένει αμείωτο και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ανησυχούν ότι ο Chita δεν θα μπορέσει ποτέ να επανενταχθεί στην κοινωνία των χιμπατζήδων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: