Το διάβασαν & έμειναν με ανοιχτό το στόμα: Οι 13 εντολές των νεόνυμφων έκαναν έξω φρενών τους καλεσμένους “Ντροπή”

May 10, 2024

Το διάβασαν & έμειναν με ανοιχτό το στόμα: Οι 13 εντολές των νεόνυμφων έκαναν έξω φρενών τους καλεσμένους “Ντροπή”


Διαφ.

Ένα νεόνυμφο ζευγάρι έφτιαξε έναν κατάλογο με 13 κανόνες για τους καλεσμένους στον γάμο του και προκάλεσε την οργή τους στο Reddit.

Ειδικότερα, οι νεόνυμφοι, που ετοιμάζονταν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, μοίρασαν στους καλεσμένους τους μια λίστα με 13 κανόνες, με φίλους και τους άφησαν άφωνους.

Σε μια ανάρτηση που έγινε viral στο Reddit, ένας χρήστης αποκάλυψε τους κανόνες που έπρεπε να ακολουθήσουν οι καλεσμένοι, τη μεγάλη μέρα του ζευγαριού, οι οποίοι ζητούν από την οικογένεια και τους φίλους «να μην πίνουν πολύ», να αποφεύγουν να «ανακατανέμουν τις θέσεις» και να μην κάνουν «μεγάλες ανακοινώσεις» χωρίς να ρωτήσουν το ζευγάρι.

Οι κανόνες – που συμπεριλαμβάνονται στα προσκλητήρια – καθοδηγούν επίσης τους παρευρισκόμενους να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο hashtag, όταν μοιράζονται στιγμιότυπα από το μεγάλο γεγονός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ζητούν να μείνουν μακριά από τον επαγγελματία φωτογράφο.

Ο κατάλογος με τους 13 κανόνες του νεόνυμφου ζευγαριού

1. Αυτή είναι η μεγάλη μέρα του ζευγαριού, όχι η δική σας.

2. Μην είστε στα «πόδια» των φωτογράφων.

3. Η ενδυμασία είναι ΜΑΥΡΗ ή/και ΧΡΥΣΗ, όχι μπλε, κόκκινη, πράσινη και σίγουρα ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ.

4. Μην αναδιατάξετε τις θέσεις σας, έχουμε σχέδιο θέσεων και υπάρχει λόγος.

5. Αν δεν βάλατε χρήματα για το γάμο, κρατήστε τα. Θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας.

6. Να πίνετε με σύνεση.

7. Όχι μεγάλες ανακοινώσεις ή προτάσεις.

8. Εάν δεν μπορείτε να χειριστείτε ή δεν σας αρέσει η μουσική που παίζεται, απλά πηγαίνετε σπίτι σας. Πρόκειται για μια γιορτή, όχι για μια κηδεία.

9. Πρόκειται για μια εκδήλωση τύπου «Ανάληψη της σκυτάλης για τη δεκαετία του ’99 και του 2000», οπότε θα υπάρχει twerking.

10. Χρησιμοποιήστε #[blurred out] όταν δημοσιεύετε φωτογραφίες.

11. Μην κάθεστε όλη τη νύχτα.

12. Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ από έξω. Αν σας πιάσουν, θα σας συνοδεύσουν έξω.

13. Ανατρέξτε στον κανόνα #1.

Το νεόνυμφο ζευγάρι προκάλεσε οργή καλεσμένων και χρηστών του Reddit

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εν λόγω κανόνες προκάλεσαν την οργή των χρηστών του Reddit, σχολιάζοντας «Ειλικρινά, ο ενδυματολογικός κανόνας είναι αρκετός για να αρνηθώ ευγενικά να πάω σε αυτό τον γάμο» και «Ούτε εγώ θα πήγαινα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους κανόνες είναι απλά κοινή λογική, αλλά αν πρέπει να τους στείλεις στους καλεσμένους σου, τότε είσαι ένα είδος @@@@. Και όχι, δεν θέλω να δω κανέναν να κάνει twerking στη μούρη μου και από τη στιγμή που δεν χορεύω, μάλλον θα καθόμουν όλο το βράδυ».

If someone sent this to me I would simply just not go

byu/VieleAud inweddingshaming

Νύφη… τύραννος: Οι καλεσμένοι στο γάμο της πέρασαν την χειρότερη μέρα της ζωής τους – Οι 6 αυστηροί κανόνες

Η Rachel Romano, μία γυναίκα που μετά την πρόσκληση έστειλε στους καλεσμένους του γάμου της μία μικρή λίστα με κανόνες που ήθελε να ακολουθήσουν, κατηγορήθηκε ως πάρα πολύ απαιτητική, σε βαθμό που κάποιοι την αποκάλεσαν Bridezilla, δηλαδή «τυραννική νύφη». Ήταν όμως, τόσο υπερβολική όσο υποστήριξαν οι επικριτές της; Ας δούμε αναλυτικά τους κανόνες που έθεσε:

Όχι παιδιά

Η Rachel προσκάλεσε 21 ανθρώπους στο γάμο, ο οποίος θα γινόταν σε ένα κτήμα όπου υπήρχε μία λίμνη και δεν ήθελε να σκέφτεται το ενδεχόμενο ότι κάποιο από τα παιδιά μπορούσε να κινδυνεύσει.

«Ένας γάμος δεν είναι μέρος για παιδιά. Γονείς, πάρτε ένα βράδυ άδεια και πιείτε μερικά κοκτέιλ με τους φίλους και την οικογένειά σας», είπε η νύφη, ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη για το περιεχόμενο του πρώτου της όρου.

Όχι ποτό για τους φίλους του γαμπρού πριν το γάμο

Αυτός ο κανόνας ξεσήκωσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις. «Έχω πάει σε τόσους γάμους όπου οι φίλοι του γαμπρού γίνονται χάλια από το ποτό, ακόμα κι ο γαμπρός δεν μπορεί να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της τελετής», τόνισε η γυναίκα.

Τα ζευγάρια ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα και χρόνο για να διοργανώσουν αυτή την ξεχωριστή ημέρα, κι έτσι οι φίλοι του γαμπρού δεν θα πάθουν κάτι αν περιμένουν λίγη ώρα μέχρι να αρχίσουν το ποτό.

Μη ζητήσετε να φέρετε συνοδό

Η Rachel ζήτησε από τους προσκεκλημένους να μην συνοδεύονται, εκτός αν το πρόσωπο στο οποίο πρότειναν να τους συνοδεύσει ήδη γνωρίζεται με το ζευγάρι.

«Θέλω να γνωρίζω κάθε πρόσωπο στο γάμο μας: Αν θέλαμε κάποιον μαζί μας, θα τον είχαμε προσκαλέσει. Ο γάμος είναι η ημέρα της νύφης και του γαμπρού, κανενός άλλου», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

νύφη

Μόνο επίσημο ένδυμα

Κανείς καλεσμένος δεν έπρεπε να φορέσει τζιν ή άλλα casual ρούχα. Η Rachel ήθελε μια επισημότητα στη διαδικασία και τα καθημερινά look θα αφαιρούσαν από το τελικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένη χρωματική παλέτα για τους συγγενείς

Η Rachel ζήτησε από τις δύο οικογένειες να φορέσουν ρούχα σε συγκεκριμένες αποχρώσεις, ώστε όλοι να ταιριάζουν μεταξύ τους και να υπάρχει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και απέναντι σε αυτό τον κανόνα.

Όχι φωτογραφίες στον διάδρομο

Μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του γάμου είναι αυτή όπου η νύφη καταφτάνει στο χώρο τέλεσης και περπατάει για να πλησιάσει τον γαμπρό που την περιμένει. Η Rachel δεν ήθελε συνωστισμό στον διάδρομο, ούτε φωτογραφίες. «Δεν θα θέλουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, έχουμε προσλάβει φωτογράφο», ήταν η αιτιολόγησή της.

Πράγματι σε κάθε γάμο, όπως και σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση, πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες καλής συμπεριφοράς. Η Rachel κατηγορήθηκε από τους οικείους της ως παράλογη, ωστόσο το να θέλει να γνωρίζει όλο τον κόσμο που θα παραβρεθεί στο γάμο της δεν ακούγεται και τόσο περίεργο, ούτε το ότι δεν θέλει να παντρευτεί τον σύζυγό της ενώ είναι μεθυσμένος.

Όσον αφορά στα παιδιά, είναι μεν δύσκολο για κάποιους καλεσμένους, αλλά και πάλι αποτελεί δικαίωμα του ζευγαριού να μην θέλει ανηλίκους προσκεκλημένους εκείνη την ημέρα.

νύφη

Η χρωματική παλέτα που περιορίζει τους συγγενείς από στιλιστικής άποψης ίσως να είναι λίγο τραβηγμένη ως απαίτηση, με δεδομένο ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι μία τεράστια ντουλάπα με ρούχα σε αποχρώσεις για κάθε περίσταση. Ομοίως, το να μην στέκονται οι καλεσμένοι στον διάδρομο είναι ένας κανόνας που βγάζει νόημα, μπορεί όμως κάποιος να θέλει να κρατήσει τις δικές του φωτογραφίες και τα βίντεο από τον γάμο, κι ας μην τα μοιραστεί με το ζευγάρι.

Όπως και να έχει, σε εμάς η γυναίκα δεν φάνηκε υπερβολική στις απαιτήσεις της. Ίσως να αλλάζαμε λίγο τον τρόπο με τον οποίο θα ζητούσαμε να τηρηθούν οι πιο πάνω κανόνες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: