“Νταής” Θεσσαλονικιός, απείλησε τη ζωή της γυναίκας του γιατί η κόρη τους δεν έπλυνε τα πιάτα από το Πάσχα

May 11, 2024

“Νταής” Θεσσαλονικιός, απείλησε τη ζωή της γυναίκας του γιατί η κόρη τους δεν έπλυνε τα πιάτα από το Πάσχα


Διαφ.

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη: Ένας άνδρας καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για την απειλή προς τη ζωή της συζύγου του και την εξύβρισή της, εξαιτίας της μη πλύσης των πιάτων από την κόρη τους την ημέρα του Πάσχα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 11 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, όταν το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι και διαπίστωσε ότι τα πιάτα είχαν μείνει άπλυτα. Ο άντρας, αντιδρώντας στην κατάσταση, απείλησε σοβαρά τη σύζυγό του, κάτι που οδήγησε στην καταγγελία του.

Η δικαιοσύνη ανταποκρίθηκε στην καταγγελία επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή

Τα όσα κατήγγειλε η γυναίκα:

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας: «Τα είχε αφήσει η μεγάλη μου κόρη και έγινε έξαλλος, ξεκίνησε να φωνάζει ότι δε τα μάζεψε, δε τα έπλυνε και προσπαθούσα να του πω ότι πρέπει να ηρεμήσει. Έχουμε δύο παιδιά μαζί που ήταν μπροστά στο περιστατικό. Εκείνος συνέχισε να φωνάζει και πήρε την κόρη μου τηλέφωνο για να επιστρέψει στο σπίτι και να πλύνει τα πιάτα», κατέθεσε η γυναίκα.

«Μετά άρχισε να με βρίζει αισχρά, να με λέει που…να και πολλά άλλα. Τα παιδιά ξεκίνησαν να κλαίνε. Φώναζε ότι θα πάει να βρει την κόρη μου και θα την φέρει πίσω να πλύνει τα πιάτα. Του έλεγα να ηρεμήσει και ότι είναι ημέρα του Πάσχα και εκείνος με απείλησε ότι θα με πνίξει το βράδυ που θα κοιμηθώ και ότι θα πληρώσει έναν άντρα για να μου κάψει το αυτοκίνητο. Ξέρει ότι τον φοβάμαι εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε έντονους καβγάδες κάθε εβδομάδα», πρόσθεσε.

Η γυναίκα αποκάλυψε στους δικαστές ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σύζυγός της απειλεί ότι θα την σκοτώσει αφού και άλλες φορές έχει ασκήσει λεκτική βία σε εκείνη και στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να φοβάται για τη ζωή της. «Φοβάμαι το βράδυ και δε κοιμάμαι, παίρνω την αδελφή μου τηλέφωνο. Όταν εκνευρίζεται δε ξέρει τι κάνει, γίνεται πολύ βίαιος και χειριστικός. Τα παιδιά μας κλαίνε και δεν τον νοιάζει. “Να υποφέρετε όλοι, δε με νοιάζει”, λέει σε εμένα και στα ανήλικα παιδιά μας», ανέφερε.

Σχετικά με το πως αποφάσισε να τον καταγγείλει, η παθούσα εξήγησε ότι την Κυριακή που έγινε το περιστατικό κάλεσε την αδελφή της στο τηλέφωνο για να νιώθει ασφάλεια, καθώς φοβήθηκε ότι ο σύζυγός της θα μπορούσε να κάνει πράξη τις απειλές του, ενώ τερμάτισε την κλήση μόλις για δύο λεπτά προκειμένου να καλέσει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ούτως ώστε να καταγγείλει το περιστατικό.

«Μετά τη σύλληψή του μου έστειλε μήνυμα το πρωί και μου ζητούσε συγγνώμη. Μου έλεγε “θα κάνω ό,τι θέλεις”. Εγώ τον φοβάμαι, θέλω να φύγει από το σπίτι», σημείωσε η γυναίκα.

Στη απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε τη σύζυγό του, όμως παραδέχθηκε ότι την εξύβρισε, λέγοντας ωστόσο ότι έγινε από την αγανάκτησή του καθώς αναγκάστηκε να πλύνει ο ίδιος τα πιάτα και να συμμαζέψει το σπίτι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: