“Αυτές οι γιορτές δεν είναι πάντα εύκολες”: Συγκινεί το μήνυμα της Εριέττας Κούρκουλου για την Ημέρα της Μητέρας

May 12, 2024

“Αυτές οι γιορτές δεν είναι πάντα εύκολες”: Συγκινεί το μήνυμα της Εριέττας Κούρκουλου για την Ημέρα της Μητέρας


Διαφ.

Η Εριέττα Κούρκουλου ανάρτησε ένα μήνυμα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, που γιορτάζεται σήμερα, Κυριακή, για όλες τις μαμάδες.

Η 31χρονη μητέρα ενός αγοριού, του μικρού Νίκου, ανάρτησε τρεις φωτογραφίες μαζί του και τις συνόδευσε με ένα κείμενο για όλες τις μητέρες, συμπεριλαμβάνοντας τις γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει ποτέ, αλλά έχουν δώσει την ψυχή τους για ένα παιδί.

Επίσης, δίνει κουράγιο στις γυναίκες που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα παιδιά και τονίζει το πώς η μητρότητα διαμορφώνεται και στο πλαίσιο διαφόρων κοινωνικών σχέσεων.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Είμαστε μαμάδες. Μαμάδες των παιδιών που γεννήσαμε, των μωρών που κυοφορήσαμε για πολύ, ή και για λίγο. Μαμάδες μικρών ανθρώπων που αγαπάμε σαν να είναι δικά μας – γιατί είναι και δικά μας, ίσως είναι ανήψια, ίσως βαφτιστήρια, ίσως παιδιά της παιδικής μας φίλης που έγινε μέσα στα χρόνια αδερφή μας. Είμαστε μαμάδες κάθε παιδιού που αγαπήσαμε με όλη μας την καρδιά και ας μην καταφέραμε να το κρατήσουμε ποτέ στην αγκαλιά μας!

Εμείς, οι τυχερές μαμάδες – εκείνες που γνωρίσαμε τα παιδιά μας και έχουμε την τύχη να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, οφείλουμε να το γιορτάζουμε – να μην θεωρήσουμε ούτε μια στιγμή το δώρο που μας δόθηκε δεδομένο.

Όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να γιορτάσουμε και τις υπόλοιπες μαμάδες. Αυτές που ακόμα προσπαθούν, ή αυτές που μας βοηθούν καθημερινά στο μεγάλωμα των δικών μας παιδιών χωρίς να αναγνωρίζονται ποτέ ως αυτό που είναι – γιατί μαμάδες είναι ΚΑΙ αυτές!

Ποιες είναι μαμάδες για την Εριέττα Κούρκουλου

Σε όλες τις μαμάδες θέλω να πω ότι τις βλέπω σήμερα! Τις σκέφτομαι, τις θαυμάζω, τις αγαπώ. Αυτές οι γιορτές δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαμά είναι αυτή που δίνει όλη της την ψυχή για ένα παιδί και ότι όποια το έχει κάνει αυτό γιορτάζει σήμερα μαζί με όλες μας και ας μην γέννησε ποτέ!».

«Δεν δίνω στο παιδί μου κρέας & γαλακτοκομικά»: Vegan από τη μέρα που γεννήθηκε ο γιος της Εριέττα Κούρκουλου

Στο νέο podcast της με τίτλο Kind Talks, η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου για τη φυτοφαγική διατροφή στην παιδική ηλικία. Η ίδια έχει αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή που έγινε μητέρα ότι ο γιος της, Νίκος ακολουθεί βιγκανική διατροφή όπως ακριβώς και εκείνη.

«Όταν ήρθε η στιγμή της εγκυμοσύνης, για την οποία ήμουν αρκετά χαρούμενη και ένιωθα άνετα ότι έκανα τις σωστές επιλογές για να υποστηρίξω αυτή την εγκυμοσύνη. Όμως μετά όταν γεννήθηκε το παιδί μου και αρχίσαν οι ερωτήσεις, εκεί ήξερα ότι θα έπρεπε να είμαι πολύ διαβασμένη και να κάνω κάτι πολύ σωστά, γιατί νομίζω ότι όλοι οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι με το που κλείνει το παιδί τους 6 μήνες ζωής, πώς θα του δίνω τις τροφές.

Θα λαμβάνει όλα αυτά που πρέπει να λαμβάνει που μέχρι στιγμής τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση τα λάμβανε από το στήθος και ήταν όλα προγραμματισμένα και είχαν πάρει μια σειρά. Όταν ένας γονιός στην Ελλάδα, που δεν είμαστε ακόμη εξοικειωμένοι με αυτού του είδους τη διατροφή είναι ένα άγχος παραπάνω. Λες κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου; Θα έχει κενά;» ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.

«Έδινα στο μωρό τα καρότα και εκείνος έκανε αυτό που ονομάζουμε gagging. Κάνει έναν περίεργο ήχο, το οποίος λες τώρα πνίγεται; Είναι μια φυσιολογική αντίδραση; Ήταν μια δύσκολη προσαρμογή για μένα κυρίως. Θυμάμαι ότι μου έλεγες διαρκώς, έχε εμπιστοσύνη στον Νίκο. Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να διαχειριστεί πράγματα που ενδεχομένως να μη θεωρούσα εγώ ότι μπορεί να τα διαχειριστεί. Ξεκίνησε από την διατροφή αλλά εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο για μένα. Με βοήθησε αργότερα σε άλλα βήματα και έλεγα να εμπιστεύεσαι το παιδί σου. Πολλές φορές τα υποτιμάμε αλλά είναι πολύ πιο ικανά να διαχειριστούν καταστάσεις και να γνωρίζουν ποια είναι η δική τους ανάγκη» τόνισε η ιδρύτρια του Save a Greek Stray.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: